Tatlı baş ağrıtıyor

Biyoteknoloji ve mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, Ramazan'da aşırı tatlı ve yağlı gıdalar tüketimi konusunda uyarıyor. Orucun zeytin, incir ya da hurma ile açılmasını tavsiye eden Saraçoğlu, "Daha sonra çorba tüketilir. Bir süre dinlenirsiniz. Tekrar sofraya oturduğunuzda çok yağlı olmayan sebzeli yemekten bir kap tüketilir. Bu şekilde iftar yapılabilir" diyor. Son yıllarda Ramazan ayında insanların aşırı derecede tatlı tükettiğine değinen Prof. Dr. Saraçoğlu, bu dönemde şeker, kalp, kolesterol gibi metabolizma hastalıklarının ortaya çıktığına değiniyor. "Onun için Ramazan'da ölçülü beslenmeye dikkat etmeliyiz" ifadesini kullanıyor.
BROKOLİ, ISPANAK
Sahurda yenilen tatlının gün içerisinde baş ağrısına neden olduğunu belirten Prof. Dr. Saraçoğlu, şöyle devam ediyor: "Sahurda çay içebilirsiniz. Brokoli, karnabahar tüketilmeli. Mercimek, ıspanak folik asit açısından çok iyi ancak çok fazla yağ kullanılmamalıdır."
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.