Et yerken dikkat et!

Uzmanlar Kurban Bayramı'nda et tüketirken dikkatli olun uyarısında bulundu. Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi Diyetisyeni Seda Albayrak, özellikle mide ve bağırsak rahatsızlığı bulunanların eti en az bir gün sonra tüketmesi gerektiğini belirtti. Diyetisyen Albayrak, "Et, en az 24 saat bekletilmeli. Çünkü kurban kesildikten sonra hayvanda sertlik olacağı için hem pişirmede hem de sindirimde zorluklar yaşanabilir. Hazımsızlık ve şişkinlik gibi birçok rahatsızlıkla karşılaşabiliriz. Özellikle mide ve bağırsak sorununuz varsa, eti dikkatli yiyin" dedi. Eti çeşitli sebze ve meyve sularıyla tüketmenin faydalı olduğunu da aktaran Albayrak sözlerini şöyle sürdürdü: "Kırmızı et C ve E vitaminlerini içermez. Kırmızı etin yanında salata veya sebze yemeği ile tüketirsek, ette yer alan demirin sebzedeki C vitamini sayesinde emilimini artırmış oluruz. Dolabın alt kısmında et çözülmeli, oda ısısında çözülmemelidir. Çünkü oda ısısında çözülen etle birçok bakterinin üremesi açısından uygun ortam sağlanmış olur."
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.