Mangal keyfiniz zehir olmasın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mayıs 2017 Güncelleme 03 Mayıs 2017, 00:43
Mangal keyfiniz zehir olmasın

İÇİNDEKİLER

HAVALAR ısındı mangal sezonu açıldı. Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu, mangaldan kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmelerinin bu aylarda arttığına dikkat çekti. İyi yanmamış kömürden çıkan karbonmonoksitin insan sağlığı için zararlı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sönmezoğlu, "Bu gaz, soluma yoluyla vücuda girer, akciğerlerden kana karışır ve dokulara ulaşarak zehirlenmeye yol açar. Zehirlenme hızlı olur, ama sessiz bir ölüme sebebiyet verir" uyarısı yaptı. Prof. Dr. Sönmezoğlu, mangalda kırmızı et tüketiminden de uzak durulmasını istedi.