Morfinin etkisi ekmekte de var

Bal, pekmez ve ekmekten uzak durulmasını isteyen Prof. Dr. Canan Karatay, ‘Ekmekteki lektid maddesi beyindeki morfin reseptörlerini harekete geçiriyor. Morfinman gibi ekmeğe bağımlı oluyorsunuz’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Şubat 2017 Güncelleme 26 Şubat 2017, 00:00
Morfinin etkisi ekmekte de var

İÇİNDEKİLER

Her sözü olay olan Prof. Canan Karatay, Türk insanının vazgeçilmezi olan ekmeğin zararlarına dikkat çekti; "Morfinman gibi ekmek bağımlısısınız" dedi. Ekmek, bal ve pekmezden uzak durulması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Karatay, şöyle konuştu: "Balın içinde yüzde 60 fruktoz, yüzde 40 glikoz vardır. Bal da pekmez de sıvı şekerdir. Eğer kiloluysanız, tansiyon ya da kalp hastalığınız varsa bilin ki şekerinizi çok çabuk fırlatır ve vücudunuzu yağlandırır. Ekmek, pekmez ve bal yersek acıkırız. Köy tereyağının, yumurtayla birlikte yenilen soğuk sıkım zeytinyağının sağladığı enerji kömür enerjisine benzer. Ekmeğin verdiği enerji saman alevi gibidir. Çok çabuk söner ve çabuk acıkırsınız. Onun için 'ben doyamıyorum' ya da 'ekmek yemeden duramıyorum' dersiniz. Bilin ki ekmeğin içindeki lektid beyninizdeki morfin reseptörlerini uyarmıştır. Bu yüzden morfinman gibi ekmek bağımlısısınız."

KARACİĞERİ YAĞLANDIRIYOR
Ekmeği azaltmakla birçok hastalıktan korunulacağını anlatan Prof. Dr. Karatay, işlenmiş bütün unların kan şekeri olarak vücutta müdahale gördüğünü, karaciğeri yağlandırıp hastalıkların 'temelini' attığını vurguladı.

GÜNDE 30 TANE ZEYTİN YİYİN
"Ömrünüzün kısalmasını istemiyorsanız bal yemeyin. Bal ve pekmez sıvı şekerdir" diyen Prof. Dr. Karatay, sağlıklı olmak için köy tereyağı ve soğuk sıkım zeytinyağı önerdi. Günde 30 tane zeytin yemenin de ömrü uzattığını vurguladı.

'KEPEKLİSİ DE BEYAZI DA AYNI'
Satılan tüm ekmeklerin zararlı olduğunu belirten Prof. Dr. Canan Karatay, şu uyarıda bulundu: "Un haline gelmiş ve işlenmiş bütün ekmekler vücuda şeker olarak girer. Kepek ekmeği ile normal buğday ekmeği arasında hiçbir fark yoktur. Ekmek azalırsa Alzheimer hastalığına yakalanma riski de azalır. Mümkün olduğu kadar ekmek tüketilmemesi gerekir."