Çayları demleyin kiloları gönderin

Bu yaz plajlarda incecik bir vücutla boy göstermek isteyenlere uzmanlar yağ yakan, metabolizmayı hızlandıran, iştah kapatan çay tarifleri verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Haziran 2016 Güncelleme 29 Haziran 2016, 00:55
Çayları demleyin kiloları gönderin

İÇİNDEKİLER

Deniz sezonunu fit bir vücutla açmak isteyenler dikkat! Metabolizmayı hızlandırıp, kilo vermek için mucizevi iksirler peşinden koşmamak gerektiğini söyleyen uzman diyetisyen Aslıhan Küçük, "İncecik bir vücudunuzun olmasını sağlayacak diyet, sağlıklı ve zinde görünmenizi sağlayan egzersiz programlarıyla beraber bir de bitki çayları içtiğinizde istediğiniz sonuca ulaşmanız rüya değil" dedi.

'DİYETSİZ OLMAZ'
Bitki çaylarının metabolizmayı hızlandırdığına dikkat çeken Küçük, "Fakat bitkisel çaylar kilo vermeye sadece destekçi olur. Aşırı kilo almanız ile verememenize sebep olan beslenme şeklini değiştirmeden, yeteri kadar hareket etmeden yalnızca yağ yakıcı bitki çayları tüketerek kilo vermek çok da mümkün değildir" uyarısı yaptı. Aslıhan Küçük, formuna kavuşmak isteyenlere şu bitki aylarının tariflerini verdi:

METABOLİZMANIZI HIZLANDIRIN:
1 tatlı kaşığı dağ kekiği, 1 tatlı kaşığı biberiye, 1 tatlı kaşığı yeşil çay, 1 tatlı kaşığı mate çayı, 1 tatlı kaşığı funda yaprağı.

HAZIRLANIŞI: Yarım litre sıcak su içerisine tüm malzemeleri ekleyerek demleyin. Üzerine yarım litre kadar soğuk su ilave edip elma ve limon dilimleriyle ile karıştırıp içebilirsiniz.

İŞTAH KAPATAN KARIŞIM:
4 ile 5 adet gülhatmi, 3 adet ardıç tohumu, 1 kahve kaşığı mate yaprağı, 3 yemek kaşığı ebegümeci, 2 yemek kaşığı kuşburnu, 1 adet zencefil, 1 adet kabuk tarçın, 1 yemek kaşığı melisa, 2 yemek kaşığı sinameki, 2 yemek kaşığı civanperçemi, 2 çay kaşığı tere tohumu, 3 yemek kaşığı ıhlamur, 3 yemek kaşığı elma kurusu.

HAZIRLANIŞI: Malzemelerin hepsini mikserden geçirin. Yaptığınız tozdan sabahları 2 yemek kaşığı kadar 2 su bardağı kaynamış suyun içerisine ekleyip karıştırın. 5 dakika demledikten sonra aç karnına içebilirsiniz.

GAZDAN KURTARAN KARIŞIM:
1 yemek kaşığı rezene, 1 yemek kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı tane kimyon, 1 tatlı kaşığı anason.

HAZIRLANIŞI: Bütün malzemeleri bir kaba koyarak sıcak suyla demleyin. Öğünlerden sonra birer fincan tüketebilirsiniz.

GREYFURTLU ZAYIFLAMA KARIŞIMI:
1 tatlı kaşığı tarçın, 1 adet greyfurt, 2 yemek kaşığı maydanoz tohumu, 2 yemek kaşığı rezene, 1 tatlı kadar kaşığı bal, 1 litre kaynatılmış su.

HAZIRLANIŞI: Malzemeleri 1 litre kaynamış suya koyup 10 dakika demlendikten sonra içebilirsiniz.

YAĞ YAKTIRAN ENERJİK TARİF :
1 yemek kaşığı kırmızı çay (rooibos çayı), 1 yemek kaşığı kadar mate çayı, 1 tatlı kaşığı yasemin çayı, 1 çubuk tarçın, 4 top karabiber (öğütülmemiş), 1 litre kadar su, isteğe göre portakal dilimleri, nane yaprakları.

HAZIRLANIŞI: Tüm malzemeler demliğe konur ve üzerine yavaş yavaş sıcak su dökülerek ağzı kapatılır. Ortalama 6-7 dakika sonra içime hazırdır. Gün boyu içecekseniz çayı süzüp içmelisiniz.

İŞTAHINIZI MEYVEYLE YATIŞTIRIN
Şeker bağımlılığından kurtulmak için meyvelerden faydalanabilirsiniz. Onların tatlı olduğunu düşünüp şeker ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde kandırabilirsiniz. Bir süre sonra alıştığınızı, böylelikle bir tatlı veya pastayı yemeden önce tatlı isteğinizi kesmiş olduğunuzu göreceksiniz. Şeker krizine girdiğinizde siyah kuru üzüm, yaban mersini, kuru kayısı, şeftali ve armut yiyebilirsiniz.

CANINI SEVEN TATLIDAN KAÇAR
Sağlığını
düşünen herkesin şekerden uzak durması gerekiyor. Özellikle üzüntü, stres, duygusal boşluk gibi durumlarda tatlı isteğinin arttığını söyleyen Aslıhan Küçük, "Bunun nedeni de şekerli bir şey yediğiniz zaman, beyindeki dopamin salınımı uyarılır. Bu da sizi mutlu eder. Beyin bu hissi sever ve daha fazlasını ister. Bazı uyuşturucu maddeler de beyinde aynı etkiye yol açar" dedi.