KEKİK ÇAYI:
İltihapla ve enfeksiyonlarla savaşmaya, ağrıyı azaltmaya yardımcı olur. 1 fincan su ve iki çorba kaşığı kekik ile çay hazırlayın. 5 dakika kaynatın ve çay soğuduğunda tırnak batması olan parmağı 5-10 dakika kadar çayın içinde bekletin. Bunu gün içinde birkaç kez tekrarlayın.
LİMON VE TUZ:
Limonda bir delik oluşturun ve içine biraz deniz tuzu doldurun. Tırnak batması olan parmağı limona sokun, 20 dakika bekletin ve bunu tırnak iyileşene dek her gün tekrarlayın. İkisininde dezenfektan ve iltihap sökücü özelliği vardır.
SOĞAN LAPASI:
Soğan, pek çok hastalığı tedavi edebilen harika bir antiinflamatuardır. 1 soğanı pişirin ve kaynadığında blendırda ezin. Ilık haldeyken gazlı bezin üzerine yayın. Yaralı parmağa bunu uygulayın. Bu şekilde 2 saat bekletin.
HAVUÇ LAPASI:
Havucu pişirin. Kaynadığında blendırda ezin. Ilıdıktan sonra yaralı parmağın üzerine uygulayın. Bu lapayı günde üç kez en az 15 dakika boyunca uygulayın.