Sağlığı atıştırın!

Her abur cubur sanıldığı kadar zararlı olmayabiliyor. Hem lezzetli hem de sağlıklı atıştırmalıklar, formda kalmayı sağlarken, hastalıklara karşı da koruyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Kasım 2015 Güncelleme 09 Kasım 2015, 00:00
Sağlığı atıştırın!

İÇİNDEKİLER

KURU ÜZÜM+LEBLEBİ: Birer çay bardağı karıştırıp tüketildiğinde ani tatlı krizlerini önler, kilo vermeye ise yardımcı olur.

FINDIK+KURU ÜZÜM: Kuru üzüm ile fındık demir ve flavonoidlerden zengin bir karışımdır. Bu ikiliyi yiyerek metabolizmayı hızlandırın.

SÜT+BİTTER ÇİKOLATA: Çikolata mutlu eden ve metabolizmamızı hızlandırabilen keyifli bir abur cubur. Sütle birlikte ölçülü miktarda çikolata tüketmek kilo verme hızını yükseltir.

SODA +AYRAN: Yoğun terlediğiniz ve çok su kaybettiğiniz dönemlerin tamamlayıcısıdır. Ayrıca enerji veren bir ikilidir.

SÜT: Sade su gibi içmek yerine imkan olduğunda sıcak içmek daha kalıcı bir tokluk sağlar. Kahve veya kakaoyla karıştırmak da lezzetini çeşitlendirdiği gibi yapısında bulunan kafeinden dolayı metabolizmayı bir miktar hızlandırır.

PEYNİR+EKMEK+MAYDANOZ İLE SANDVİÇ: Peynir ekmek ikilisi birde yeşillik ve çiğ sebzeyle karıştırılırsa metabolizmayı hızlandırmak da ve kilo vermeyi kolaylaştırmakta rakip tanımaz.

YOĞURT + YULAF EZMESİ + CEVİZ: Yulaf ezmesinin içerdiği lifin yapısı farklı olup sindirim sistemini farklı düzeyde çalıştırır. Böylece sindirim sisteminde olan problemleri aşmamızı kolaylaştırır. Ceviz ve yoğurt ile yulaf ezmesi metabolizmamızın maksimum düzeyde çalışması için en iyi anahtardır.

YOĞURT + MAYDANOZ KARIŞIMI: Yoğurttaki kalsiyum yağ yakmayı tetiklediği gibi aynı zamanda ödemi azaltıp, dolaşımımızı açarak kilo vermemizi kolaylaştırır. Gece yatmadan yoğurda maydanoz karıştırarak yersek, yavaşlayan metabolizmamızı açar kilo vermeye ivme kazandırır.