Demir, fosfor, manganez, arsenik, bakır ve iyot gibi çeşitli madensel tuzları ve oli-go elementleri, C, A, B , PP ve E vitaminlerini içeren tere kanı zehirlerden temizler, idrar söktürür, mesanedeki ve böbreklerdeki kumlann atılmasını kolaylaştırır.
direnç veriyor
Yapısında bol miktarda madensel tuzlar bulunduğundan organizmanın madesel tuz eksikliklerini giderir. Karaciğer ve safra kesesindeki yangıları temizler. n Bedenimizin hastalıklara karşı direncini arttırır. İştah açar, kan yapar. n Kandaki şeker oranını düşürdüğü için özellikle şeker hastalan bol bol tere yemelidir. n Güç verir, dermansızlık ve halsizliğe karşı iyi gelir.
Kanı temizlediği için sigaranın ve alkolün zararını da azaltır.
Sinirleri yatıştırır. n Dövülüp cildin ya da yaranın üstüne sarıldığında, cilt hastalıklarını, bağ dokusu yangılarını ve kızıl yara denen şirpençeyi iyileştirir.
Saç dökülmesini ve saçların kepeklenmesini önler.
Öksürüğü keser. Yalnız bu gibi hastalar suyunu içmelidirler.
Damla ve romatizma hastaları için çok şifalı bir bitkidir.
ÇOK İYİ YIKAYIN
Tere, toprağa yakın yetişen bir bitki olduğu için çok iyi yıkanması gerekir. Hatta içine sirke dökülmüş bir suda yarım saat kadar bekletmekte de fayda var. Bol sirkeli suda beklettikten sonra teker teker yıkanarak durulanması ve kumundan ayrılması tavsiye edilir. Kahvaltı da dahil olmak üzere tere, her öğünde güvenle tüketilebilir.
DAMAR SERTLİĞİNE İYİ GELİYOR
A, B2, K, E ve PP vitaminleri içerir. A vitamini, güçlü bir antioksidan için iyi bir kaynaktır.. Sadece 1 su bardağı su teresi damar sertliği önlemek için gösterilmiştir ve güçlü kemikler için gereklidir. Tere, kalp sağlığına da yararlıdır.
DEMİR ORANI ISPANAKTAN FAZLA
Bilinenin aksine uzmanlar ıspanağın değil, terenin demir zengini olduğunu belirtiyor. İyottan yana da zengin olduğu gibi, fosfor, manganez, bakır gibi diğer madensel tuzları da barındıran tere aynı zamanda iyi bir kabızlık giderici olarak görev görüyor. Göğüs hastalıklarına etki gösteriyor.