Her dem şifa

Türk insanının milli içeceği çay, unutkanlığa çare oluyor. Dr. Yavuz 'Çayın yanında çikolata yemek hem hafızayı güçlendirir hem de bedeni güçlü kılar' diyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ağustos 2014 Güncelleme 10 Ağustos 2014, 00:39
Her dem şifa

İÇİNDEKİLER

Beyinde sinsice ilerleyen unutkanlık hayatı zorlaştırıyor. Nöroloji uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, çay içmenin oksit giderici etkisinden dolayı beyin fonksiyonlarını artırdığını söylüyor. 6 bin kadının üzerinde yapılan bir araştırmada düzenli çay içenlerde, içmeyenlere göre felç riskinin yarı yarıya azaldığının tespit edildiğini ifade eden Dr. Mehmet Yavuz, konuyla ilgili şöyle konuşuyor: "Düzenli olarak içilen çay, kan sulandırıcı etkisi nedeniyle beyin, kalp ve damar hastalıkları üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Çay, beyin hücrelerinin aktif çalışmasında önemli rol oynar."

ÇİKOLATAYLA TATLANDIRIN
'Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre düzenli çikolata yiyen insanlar, ortalama 1 yıl daha fazla yaşadığı belirtiliyor' diyen Dr. Yavuz, "Çayın yanında tatlandırıcı olarak çikolata kullanımı, beyin ve beden sağlığı için muhteşem bir kombinasyondur. Hafızayı güçlendirir. Alzheimer'e karşı koruma sağlar" şeklinde konuşuyor.

KURU DUT DA AYNI ETKİDE

Dr. Yavuz, kuru meyvelerinde faydalarına değinerek, "Çayın yanında kurutulmuş dut ya da kayısı tüketmekte beyin ve beden sağlığı için aynı olumlu etkiyi yaratacaktır. Çünkü hem şekerin olumsuz etkilerinden korunmuş hem de güçlü antioksidan alınmış olacaktır."