Hızlı ve kanserli

Hacettepe Üniversitesi mide kanserinin şifrelerini ortaya çıkardı. Hızlı, tuzlu ve sıcak yemek kansere davetiye çıkarıyor

Hacettepe Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma yanlış beslenmenin mide kanserini tetiklediğini ortaya çıkardı. Mide kanserli hastalar üzerinde yapılan araştırmaya göre hastaların yüzde 78'i beslenme bozukluğundan kanser oluyor.
SUCUKTAN UZAK DUR
Araştırma hızlı, tuzlu ve sıcak yemek tüketenlerde mide kanseri riskinin arttığı gözler önüne sererken tuzlu yiyenlerde 1.8, sık turşu tüketenlerde 7 kat daha fazla mide kanseri riski olduğunu gösterdi. Araştırmaya göre, kırmızı et de mide kanseri riskini artırıyor. Haftada bir tüketilen sucuk mide kanseri riskini yüzde 3 artırırken, gazlı içecekler ve kola ile hamur tatlıları 6 kat risk teşkil ediyor. Sebze, soğan ve sarımsak ise kanseri riskini azaltıyor.

Hüsniye ORAL

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.