Süt yüksek risk taşıyor

E.Coli bakterisinin bugüne kadar tanımlanmamış bir türü olan Enterohemorajik Escherichia Coli (EHEC), Almanya başta olmak üzere birçok ülkede ölümlere neden olurken, ülkemizde yaygın olarak tüketilen sokak sütleri ve iyi pişmemiş etlerin de risk taşıdığı belirtiliyor. Uzmanlar, kanamalı ağır bağırsak enfeksiyonuna neden olan E.Coli bakterisine karşı ısıl işlemden geçmemiş süt ve süt ürünleri ile iyi pişmemiş etlerin tüketimine karşı halkı uyarıyor. Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, son günlerde salgınına rastlanan E.Coli'nin sadece iyi yıkanmamış sebze ve meyvelerle bulaşılabileceği belirtilerek bu konuda eksik bilgi verildiğine dikkat çekerek, "Et ve süt ürünleri de E.Coli için riskli besinlerdir. Özellikle açıkta satılan ve denetimi olmayan çiğ sütlerin ısıl işlemden geçmediği sürece E.Coli için de potansiyel enfeksiyon riski taşıdığını unutmamak gerekir" dedi.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.