2021 yılının ilk MGK'sı Başkan Erdoğan liderliğinde toplanıyor! Sincar'a olası operasyon da masada

2021 yılının ilk MGK Toplantısı bugün Başkan Erdoğan liderliğinde toplanacak. Yunanistan ile diyalog süreci ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler masada olacak. Toplantıda Karabağ, Suriye ve Libya'daki gelişmeler ile Sincar'a olası operasyon kapsamlı şekilde ele alınacak. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bağdat ve Erbil yönetimiyle görüşmelerine ilişkin kurul üyelerine bilgi verecek. Sincar'daki terör varlığını sona erdirmek için atılacak ortak adımlar ele alınacak.

Milli Güvenlik Kurulu Beştepe'de toplanacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıda iç ve dış gelişmeler ele alınacak.Terörle mücadele gündemin ilk sırasında.

SİNCAR'A OLASI OPERASYON
PKK'nın Irak'taki varlığı ve buna karşı atılacak adımlar görüşülecek. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bağdat ve Erbil yönetimiyle görüşmelerine ilişkin kurul üyelerine bilgi verecek. Sincar'daki terör varlığını sona erdirmek için atılacak ortak adımlar ele alınacak.

KARABAĞ, SURİYE VE LİBYA GÖRÜŞÜLECEK
Karabağ'da ateşkesin korunması için Rusya ile kurulan mekanizmanın yanısıra, Suriye ve Libya'daki son durum da kurulun gündeminde olacak.

İSTİKŞAFİ GÖRÜŞMELER DEĞERLENDİRİLECEK
Yunanistan ile başlatılan istikşafi görüşmeler ve askeri heyetlerin toplantıları da değerlendirilecek. Bir yandan yürütülecek diyalog süreci diğer taraftan Yunanistan'ın bölgedeki askeri hareketliliği karşısında Türkiye'nin takınacağı tavır masaya yatırılacak.

Türkiye-Avrupa Birliği ikili ilişkilerinde başlatılan süreç de masada olacak.

Bunlar da Var
Bursa İznik’te define kazısında gazdan zehirlenen 3 kişi öldü 02:30
3 kişi hayatını kaybetti!
18.04.2024Perşembe
CANLI YAYIN