5 MİLYON TL'LİK SORU: Bakara suresinde kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğulları "Biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız" diyerek Hz Musa'dan "Rabb'ine dua et de versin" diyerek istedikleri arsında hangisi yoktur?

Bakara suresinde kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğulları "Biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız" diyerek Hz Musa'dan "Rabb'ine dua et de versin" diyerek istedikleri arsında hangisi yoktur? Kim Milyoner Olmak İster'de 5 milyon TL'lik soru! ATV'nin izlenme rekorları kıran ve merakla takip edilen yarışması Kim Milyoner Olmak İster'de, son bölümde yine heyecan doruktaydı. Yarışmanın ilgiyle beklenen soruları arasında yer alan soru, izleyicileri ekrana kilitlemeyi başardı. İşte 5 milyon TL'Lik soru ve cevabı...

Giriş Tarihi 25 Mart 2024, 08:10 Güncelleme 25 Mart 2024, 08:10
5 MİLYON TL’LİK SORU: Bakara suresinde kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğulları Biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız diyerek Hz Musa’dan Rabb’ine dua et de versin diyerek istedikleri arsında hangisi yoktur?

İÇİNDEKİLER

Bakara suresinde kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğulları "Biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız" diyerek Hz Musa'dan "Rabb'ine dua et de versin" diyerek istedikleri arsında hangisi yoktur? Kim Milyoner Olmak İster'in bu rekabet dolu atmosferinde, izleyicilerin merakla beklediği 5 milyon TL'lik soru açıldı. İşte 24 Mart Kim Milyoner Olmak İster'deki 5 milyon TL'Lik soru ve cevabı...

İŞTE 5 MİLYON TL'LİK SORU

Bakara suresinde kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğulları "Biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız" diyerek Hz Musa'dan "Rabb'ine dua et de versin" diyerek istedikleri arsında hangisi yoktur?

CEVAP: NOHUT

A- MERCİMEK

B- SOĞAN

C- NOHUT

D- SARIMSAK

BERK GÖKTAŞ 5 MİLYONLUK SORUYU BİLDİ Mİ?

Kim Milyoner Olmak İster'de Berk Göktaş doğru yanıtı vererek program tarihinde ilk defa 5 Milyon TL kazanan yarışmacı oldu.

BERK GÖKTAŞ KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Berk Göktaş, sadece 19 yaşında olmasına rağmen ülke genelinde düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) gösterdiği olağanüstü başarıyla dikkatleri üzerine çekti. YKS'de elde ettiği 71. sıra ile dikkatleri üzerine çeken Göktaş, sadece akademik başarısıyla değil, aynı zamanda fizik ve uzay alanlarına olan ilgisiyle de tanınıyor.

Göktaş, son olarak "Kim Milyoner Olmak İster?" yarışmasına katılarak izleyicileri şaşırtmayı başardı. İstanbul'dan yarışmaya katılan genç bilgisayar mühendisi, gösterdiği üstün performansla 1 milyon TL değerindeki soruyu doğru cevaplayarak 5 milyonluk soruyu açma hakkını kazandı.

Berk Göktaş'ın başarısı, sadece bireysel değil, aynı zamanda gençlerin potansiyelini ve ülkenin yeteneklerini ortaya çıkarma konusundaki önemli bir örneği temsil ediyor. Göktaş'ın, yurt dışında yüksek lisans yapma isteği de akademik hırslarının ve başarı arzusunun bir göstergesi olarak görülüyor.