‘Kuruluş Osman’ yeni bölümüyle damga vurdu! Osman Bey, Yakup Bey’e rest çekti!

‘Kuruluş Osman’ın 141. Bölümünde Osman Bey, kurduğu harp divanına giderken Haçlıların getirdiği silahlarla dolu kervanı vurdu. Kervanın başındaki Moğol keşiğinin cezasını kesti.

Giriş Tarihi 21 Aralık 2023, 03:51 Güncelleme 21 Aralık 2023, 09:32
‘Kuruluş Osman’ yeni bölümüyle damga vurdu! Osman Bey, Yakup Bey’e rest çekti!

İÇİNDEKİLER

Kuruluş Osman'ın 141. Bölümünde Osman Bey, yerini kendisi belirlemek şartıyla Yakup Bey ve diğer Türkmen Beyleri'ne harp divanı kurmak istediğini söyledi. Divana katılmadan önce Haçlıların, Moğollar'a silah taşıyan bir kervan gönderdiğini öğrenen Osman Bey, alplarıyla beraber kervanı vurdu.

Yaşanan çatışma sırasında Osman Bey, Moğol keşiğinin cezasını tek hamlede kesti. Vurduğu kervandaki silahlarla kendi tebaasını silahlandırıp büyük bir ordu kurmayı hedefleyen Osman Bey, Moğol keşiğin kellesiyle beraber divana katıldı. Yakup Bey; divanın, postun ve sultanlığın ona ait olduğunu, yalnızca ordunun ve cenk meydanının Osman Bey'e ait olduğunu söyledi.


O sırada evlatlarının pusuya düştüğünü öğrenen Osman Bey, bu kara haberi almasaydı Yakup Bey'in teklifini kabul edeceğini söyledi. "Av da benim, toy da benim! Yetmezse, senin de canını alacağım!" diyerek Yakup Bey'e rest çekti.

Yapımcılığını Mehmet Bozdağ'ın; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz'ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit'in üstlendiği 'Kuruluş Osman'ın 141. bölümü seyirciden yoğun ilgi görürken, sosyal medyada da en çok konuşulanlar arasında yer aldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN