Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi konusu ve oyuncuları! Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi nerede çekiliyor, hikayesi gerçek mi?

Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi dizisi bu akşam ilk bölümüyle izleyici karşısına çıkacak. Dizinin oyuncu kadrosunda Uğur Güneş, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız gibi isimler yer alıyor. Yönetmenliğini Sedat İnci'nin yaptığı dizinin senaryosunu ise Serdar Özönalan kaleme alıyor. Peki Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi konusu ne, oyuncuları kimler? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi nerede çekiliyor?

Giriş Tarihi 13 Kasım 2023, 19:34 Güncelleme 13 Kasım 2023, 19:35
Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi konusu ve oyuncuları! Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi nerede çekiliyor, hikayesi gerçek mi?

İÇİNDEKİLER

Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi dizisi 13 Kasım 2023 Pazartesi günü 1. bölümüyle izleyicinin beğenisine sunulacak. Diziyi merakla bekleyenler bir yandan da araştırmalara koyuldu. Bu noktada özellikle konusu, oyuncu kadrosu ve çekildiği yer gündeme geldi. Peki Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi konusu ne, oyuncu kadrosunda kimler var? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi nerede çekiliyor?

SELAHATTİN EYYUBİ DİZİSİ KONUSU

Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi dizisinde 1169 ile 1193 yılları arasında Suriye ve Mısır Sultanlığı yapan ve Eyyubiler devletini kuran Selahattin Eyyubi'nin hayat hikayesi anlatılacak.

1. BÖLÜM ÖZETİ

Haçlı istilalarının İslam Alemini kasıp kavurduğu 12.yy da Müslümanlar arasındaki birlik ve düzen bozulmuş, başta mukaddes şehir Kudüs olmak üzere birçok İslam toprağı Haçlıların eline geçmiştir. Selahaddin, "Cihana adalet Kudüs'e hürriyet" anlayışıyla yetişmiş, bu uğurda Haçlılar ile cenk eden Zengi Devleti himayesindeki Serhad Gazileri'nin başıdır. Tapınak Şövalyeleri, Kudüs'ün kilidi olan Askalan şehrini kuşatırlar. Askalan düşerse Kudüs güçlenecek, Zengi toprakları da tehlike altında olacaktır. Selahaddin buna engel olmak için Askalanlılar'a yardım etmek ister. Fakat büyük bir sorun vardır: Askalanlılar, Zengilere düşmandır.

Bu sebeple devlet divanından Selahaddin'e izin çıkmaz. Fakat Selahaddin divan kararına rağmen Askalanlılar'a yardıma gider. Selahaddin'i şimdi zorlu engeller bekliyordur. Bu zorlu savaşın ortasında Askalan emirinin kızı Süreyya ile aralarında sevda kıvılcımı tutuşur. Fakat bu savaşta birlik olsalar da ikisi de düşman taraftadır. Yüreklerine düşen sevda kıvılcımı büyüyecek midir yoksa bu savaş düşmanlıkları daha da mı alevlendirecektir? Selahaddin, Askalan'ı kurtarıp hedefine ulaşabilecek midir? Devletin ve sultanın emrini çiğneyip Askalan'a gittiği için cezalandırılacak mıdır?

KUDÜS FATİHİ SELAHADDİN EYYUBİ OYUNCULARI

Selahaddin Eyyubi'nin hikayesini anlatan dizinin oyuncu kadrosunda, Selahaddin Eyyubi'yi Uğur Güneş canlandırıyor.

Dizinin diğer önemli rollerini ise, Dilin Döğer, Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Seda Yıldız gibi birbirinden başarılı oyuncular paylaşıyor.

Dizinin yönetmen koltuğunda Sedat İnci otururken, senaryosunu ise Serdar Özönalan kaleme alıyor.

NEREDE ÇEKİLİYOR?

Selahaddin Eyyubi dizisi Kocaeli'nin gözde ilçesi Gebze'de çekiliyor. Çekimler için dev platform kuruldu.