Kuruluş Osman 95. bölüm fragmanı nefes kesti: “Gayrı hedefimiz Bursa’dır”

ATV’nin reyting rekorları kıran dizisi Kuruluş Osman’ın merakla beklenen 95. bölüm fragmanı yayınlandı. Başrolünde Burak Özçivit’in yer aldığı Kuruluş Osman’ın 95. bölüm fragmanına Osman Bey’in “Gayrı hedefimiz Bursa’dır” şeklindeki sözleri damga vurdu. Gözünü karartan Osman Bey’in kararlı duruşu izleyicileri heyecanlandırdı. İşte Kuruluş Osman 95. bölüm fragmanı...

Giriş Tarihi 22 Mayıs 2022, 20:48 Güncelleme 22 Mayıs 2022, 20:56
Kuruluş Osman 95. bölüm fragmanı nefes kesti: “Gayrı hedefimiz Bursa’dır”

İÇİNDEKİLER

Çarşamba akşamlarının vazgeçilmezi Kuruluş Osman'ın merakla beklenen 95. bölüm fragmanı yayınlandı. Yeni bölüm öncesi nefes kesen fragmana Osman Bey'in "Gayrı hedefimiz Bursa'dır" şeklindeki sözleri damga vurdu.

OSMAN BEY VE ALPLARİ İNEGÖL'Ü FETHETTİ
Ekranların en çok izlenen dizisi 'Kuruluş Osman', atv ekranındaki 94'üncü bölümüyle nefesleri keserken reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. Kuruluş Osman'ın heyecanla takip edilen 94'üncü bölümüne İnegöl Kalesi'nin fethi, Gündüz Bey'in şehit olması ve Osman Bey'in Nikola'nın cezasını kesmesi damga vurdu.

#TürkünZaferi etiketiyle sosyal medyada Türkiye gündeminde yer alan 'Kuruluş Osman', reytinglerde de açık ara en çok izlenen yapım oldu. Tüm Türkiye 'Kuruluş Osman'ı izlerken aldığı reytinglerle yine her grupta haftanın en çok izlenen dizisi oldu.

Kuruluş Osman'ın 94'üncü bölümünde Osman Bey ve Alpları İnegöl'ün kapısını kırarak, kaleye girip fethettiler. İnegöl Tekfuru Nikola, Osman Bey'e kurduğu tuzağa kendi düşerek esir oldu. İnegöl'ü fetheden Osman Bey, kale burçlarına Kayı Sancağı astırıp ezan ve Fetih Suresi okuttu. Osman Bey ve Alpları, İnegöl Kalesi'nde ilerken kaleyi ele geçirmek üzere olan Gündüz Bey, ağır yara alıp surlardan düştü.

Ağır yaralanan Gündüz Bey, kalenin odalarından birisine taşınıp Kumral Abdal tarafından tedavisi yapıldı. Tedaviye rağmen iyileşmeyen Gündüz Bey, kardeşi Osman Bey'i çağırttı.

Osman Bey'e, Gündüz Bey "Benim vaktim doldu gardaşım! Emanetlerime sahip çıkasın Osman! Vakit geldi… Babamla anam bekler Osman…'' sözleriyle veda etti. Gündüz Bey ve Osman Bey helalleşti. Helalleşme ardından Gündüz Bey, Kelime-i Şehadet getirerek son nefesini verip, şehit oldu.

İnegöl'ün Fethi sırasında Tekfur Nikola, Osman Bey'e kurduğu tuzağa kendi düşerek esir oldu. Esir düşen Nikola bir süre zindanda bekletildikten sonra fetihi tamamlayan Osman Bey tarafından infaz edilerek cezası kesildi.