İnegöl Kalesi’ne karşılık Nikola’yı teklif etti! Kuruluş Osman 92. bölüm fragmanı yayınlandı: “Karar onların gaza bizimdir!”

İnegöl Kalesi’ne karşılık Nikola’yı teklif etti! Başrolünü Burak Özçivit’in üstlendiği, atv’nin reyting rekortmeni dizisi Kuruluş Osman’ın 92. bölüm fragmanı yayınlandı. ‘Fetih başladı’ sözleriyle başlayan yeni bölüm fragmanına Osman Bey’in kararlılığı damga vurdu. Nikola’ya karşılık İnegöl Kalesi’ni isteyen Osman Bey’in “Karar onların gaza bizimdir!” sözleri ise yeni bölüm öncesi heyecanı kat kat arttırdı. İşte Kuruluş Osman 92. bölüm fragmanı...

Giriş Tarihi 22 Nisan 2022, 23:18 Güncelleme 22 Nisan 2022, 23:27
İnegöl Kalesi’ne karşılık Nikola’yı teklif etti! Kuruluş Osman 92. bölüm fragmanı yayınlandı: “Karar onların gaza bizimdir!”

İÇİNDEKİLER

Çarşamba akşamları milyonları ATV ekranlarına kilitleyen Kuruluş Osman'ın heyecanla beklenen 92. bölüm fragmanı yayınlandı. Nefes kesen fragmana Osman Bey'in "Karar onların gaza bizimdir!" sözleri damga vurdu.

OSMAN BEY BİLECİK'İ FETHETTİ, HEDEFİNDE İNEGÖL VAR
Ekranların en çok izlenen dizisi 'Kuruluş Osman', atv ekranındaki 91'inci bölümüyle nefesleri keserken reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. Kuruluş Osman'ın heyecanla takip edilen bölümünde Osman Bey ve Alplerinin Bilecik Kalesi'ne girerek fethetmeleri, Osman Bey'in oğulları Orhan ile Alaeddin'i kurtarması ve Kayı Obası'nın Bacı Bey'i Selcan Hatun'un ölmesi damga vurdu.

#KutluZaferimiz etiketiyle sosyal medyada Türkiye gündeminde yer alan 'Kuruluş Osman', reytinglerde de açık ara en çok izlenen yapım oldu. Tüm Türkiye 'Kuruluş Osman'ı izlerken aldığı reytinglerle yine her grupta haftanın en çok izlenen dizisi oldu.

'Kuruluş Osman'ın 91'inci bölümünde Bilecik'te yapılan düğün hazırlığı bütün hızıyla devam eder. Bilecik Tekfuru Justinyanus, Osman Bey ve ailesini öldürmek için hain planlar yaparken Osman Bey, Bilecik yakınlarına gelerek oğulları Orhan ve Alaeddin'i kurtarmak diğer yandan da Bilecik'i fethetmek için son planlarını yapar.

Plana göre Bilecik'e giden düğün konvoyuna baskın düzenlenip Yarhisar Tekfuru Baselius'la, kızı Holofira'yı ele geçirecektir. Osman Bey, Bala ve Malhun Hatun'la birlikte kaleye giderken Alpler ise düğün konvoyu içinde gizlice kaleye gireceklerdir. Osman Bey'in en büyük kozu bir süre önce Bilecik Kalesi'ne sızdırdığı Gündüz Bey'in oğlu, yeğeni Aktemur'dur.

Osman Bey, Bala ve Malhun Hatun, Gündüz Bey, Cerkutay ve Aygül ile birlikte Alpleriyle Bilecik Kalesine gelirler. Osman Bey ve Alpleri, Bilecik Tekfuru Justinyanus'la eğlencelerin yapıldığı meydana geçerken diğerleri kendileri için hazırlanan odalara çekilirler Bala ve Malhun Hatun, Gündüz Bey, Cerkutay ve Aygül kalede Aktemur'la buluşup kaleye gizlice soktukları fıçılardan kılıçlarını alırlar.

Orhan ve Alaeddin'in esir tutulduğu zindana gitmek için kale koridor ve odalarında gizlenerek tekfur askerleriyle savaşırlar ve onları biçerler. Yarhisar Tekfuru Basileus'u taşıyan düğün kafilesi Bilecik Kalesi'ne girdiğinde Basilleus'un tuzak diye bağırması ile çatışma başlar. Turgut, Konur, Kutan ve asker kılığındaki Alpler, Osman Bey'le birlikte Bilecik Meydan'da Tekfur Juntinyanus ve askerleriyle kıran kırana çatışmaya başlarlar.

Çatışma sırasında Justinyanus kaçmayı başarır. Juntinyanus, zindanda esir tuttuğu Osman Bey'in oğulları Orhan ve Alaeddin'i rehin alarak canını ve kalesini kurtarmayı planlar. Aktemur'la birlikte gizli geçitlerden geçen Osman Bey, oğullarını rehin alan Justinyanus ve komutanının karşısına çıkar. Osman Bey okla Tekfur Justinyanus'u başından vurur, Aktemur'un attığı ok ise komutanın göğsüne gelir.

Tekfur Justinyanus'u öldüren Osman Bey, oğulları Orhan ve Alaeddin'i kurtarırken Bilecik Kalesini de fetheder. Fethinden dönen Osman Bey'i, ailesini ve Alplerini obada büyük bir acı bekler. Bir süredir hasta olan Kayı Obası'nın bacı beyi Selcan Hatun fetihten dönenleri karşılaşırken aniden fenalaşır ve ebediyete göçer.