Destan’da dikkat çeken sahne: Batuga'yı akrep zehirliyor!

Başrollerinde Edip Tepeli, Ebru Şahin ve Selim Bayraktar’ın yer aldığı Destan, 20’nci bölümüyle seyirciyi ekrana kilitledi. Salı akşamlarının vazgeçilmezi haline gelen Destan’ın son bölümünde Batuga’yı akrep soktuğu sahne dikkat çekti. İşte atv’nin sevilen dizisi Destan’a damga vuran o sahne...

Giriş Tarihi 19 Nisan 2022, 22:31 Güncelleme 19 Nisan 2022, 22:46
Destan’da dikkat çeken sahne: Batuga’yı akrep zehirliyor!

İÇİNDEKİLER

'Destan'ın 20'nci bölümünde Batuga'yı, Mei Jin tarafından esir tutulduğu çukurdan kurtulmak için hamle yaparken akrep ısırır. Akrebin ısırmasıyla Batuga'nın zihni bulanır.

Batuga bayılmak üzereyken karşısında Akkız'ı görür. Akkız "Seni ararım. Bilirsin. Bulacağım. Onu da bilirsin." diye seslenir.

Batuga "Sen, çukurdaki Batuga'yı ararsın. Ya Batuga'daki çukuru bulursan?" diye sorar.

Akkız "O ne demek Batuga Han'ım" şeklindeki cevabına Batuga "Han deme. Ben Han oldum diye Dağ can verdi. Halkım, içimdeki kurganda gömülü. Budunu olmayana Han denmez.'' diyerek içindeki acıyı haykırır.

Akkız, başını iki yana sallayıp öyle olmadığını belirterek "Ateşten zırh kuşanana Han denir. Yanıp külünden doğana Han denir. Kuyuya düşüp doruğa çıkana Han denir" sözleriyle Batuga'yı teskin edip elinden tutup, çukurdan çıkıp doruğa ulaşana kadar durmayacaklarını söyler.

Batuga hüzünle gülümseyerek "Akrep zehrinden mi, düş görürüm. Sen yoksun, yanımda değilsin" sözlerine Akkız "Yanında değilim ama varım. Hep varım burada." diyerek elini Batuga'nın kalbine koyar.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ'a ait; yönetmenliğini Metin Günay'ın yaptığı, senaryosunu Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem'in kaleme aldığı 'Destan'ın başrollerini Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar üstleniyor.