Kim Milyoner Olmak İster'de Avrupa'nın karanlık yüzünü ifşa eden soru! İşte 1980'lere kadar çocukların açık artırmada satıldığı ülke

Kenan İmirzalıoğlu tarafından sunulan atv'nin heyecan dolu bilgi programı Kim Milyoner Olmak İster yine seyirciyi ekrana kilitledi. Kim Milyoner Olmak İster'in son bölümünde sorulan bir soru ile sözde medeni olarak parlatılan Avrupa'nın karanlık geçmişi bir kez daha açığa çıktı. "1980'lere kadar hangi ülkedeki yetim, gayrımeşru doğmuş, ebeveyni alkolik, ayrılmış veya fakir olan çocuklar açık artırmada satılarak çiftliklerde zorla çalıştırılmıştır?" sorusunun cevabını öğrendiğinizde bir çoğunuz çok şaşıracak...

Giriş Tarihi 21 Ocak 2022, 23:02 Güncelleme 21 Ocak 2022, 23:32
Kim Milyoner Olmak İster’de Avrupa’nın karanlık yüzünü ifşa eden soru! İşte 1980’lere kadar çocukların açık artırmada satıldığı ülke

İÇİNDEKİLER

Kenan İmirzalıoğlu tarafından sunulan atv'nin heyecan dolu bilgi programı Kim Milyoner Olmak İster yine seyirciyi ekrana kilitledi.

Kim Milyoner Olmak İster'de sorulan soru "Medeni Avrupa" diye parlatılan ülkelerin kirli geçmişlerini bir kez daha açığa çıkardı.

KİM MİLYONER OLMAK İSTER'DE AVRUPA SORUSU
Avrupa ülkelerinden birinde 1980'lere kadar yetim, gayrımeşru doğmuş, ebeveyni alkolik, ayrılmış veya fakir olan çocuklar açık artırmada satılarak çiftliklerde zorla çalıştırıldığı gerçeği programa katılan yarışmacıyı da hayrete düşürdü.

Soru sonrası cevap şıklarını gören yarışmacı "Ee bunlar Avrupa ülkeleri bana şöyle Orta Doğu'dan Uzak Doğu'dan cevaplar gelseydi..." ifadeleriyle şaşkınlığını ortaya koydu.

Yarışmacı "Bu sorudan utandım" dedi.

İşte o soru ve yanıtı:
"1980'lere kadar hangi ülkedeki yetim, gayrımeşru doğmuş, ebeveyni alkolik, ayrılmış veya fakir olan çocuklar açık artırmada satılarak çiftliklerde zorla çalıştırılmıştır?"

A: Danimarka

B: Norveç

C: İsviçre

D: Belçika

Doğru cevap: C: İsviçre

Kenan İmirzalıoğlu sor sonrası "Hem kendi ülkemizi hem de diğer ülkeleri bilmek adına çok manalı bir soruydu" ifadelerini kullandı.

KİLİSE ARACILIĞIYLA ÇOCUKLAR BAŞKA AİLELERİN YANLARINA YERLEŞTİRİLDİ
İsviçre'de devlete borcu olan, boşanan ailelerin, fakir ailelerin çocukları, yetimler, ailesi cezaevinde olanlar veya suç işleyen çocuklar, kilise aracılığıyla çalışmak üzere başka ailelerin yanına yıllar boyunca yerleştirildi.

KÖLE OLARAK ÇALIŞTIRILDILAR
Buradaki amacın "İsviçre'nin tarımsal alanda geri kalan ekonomisini canlandırmak ve en temelde iş gücünü ucuz hale getirmek" olduğu iddia edilse de yoksul ailelerin çocukları ailelerinden zorla kopartılıp hatta açık artırma ile satılarak tarlalarda köle olarak çalıştırıldı.

"ÇIPLAK AYAKLI ÇOCUKLAR" TİCARİ MAL GİBİ SATILDI
Verdingkinder (çıplak ayaklı çocuklar) olarak bilinen bu çocuklar pazarlarda zengin çiftlik sahiplerine satılarak adeta bir ticari mal haline getirildi. Küçücük yaşta köle yaşamına mahkum edilen bu bedenler, psikolojik ve fiziksel şiddete de maruz kalıyordu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN