İpek Karapınar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Destan dizisinin Çolpan Hatun'u kimdir, tarihte var mı?

Destan dizisi Çolpan Hatun kimdir? Çolpan Hatun tarihte var mı? Çolpan Hatun'u kim oynuyor? İpek Karapınar kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? soruları Destan dizisi ilk bölümüne az bir süre kala araştırılıyor. Dizinin konusu kadar karakterler ve onlara hayat veren ünlü oyuncular da merak uyandırdı. Akkız, Batga gibi karakterlerin yanı sıra Çolpan Hatun karakteri de dikkat çekiyor. Çolpan Hatun'u ünlü oyuncu İpek Karapınar canlandırıyor. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 23 Kasım 2021, 20:06 Güncelleme 23 Kasım 2021, 20:06
İpek Karapınar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Destan dizisinin Çolpan Hatun’u kimdir, tarihte var mı?

İÇİNDEKİLER

Destan dizisi ilk bölümüyle 23 Kasım 2021 Salı günü ATV ekranlarında yayınlanacak. Başrollerinde Hercai'nin Reyyanı Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar yer alıyor. Tarihi diziye ilgi şimdiden yoğun. Milyonlarca izleyici heyecanla dizinin 1. bölümünü bekliyor. Dizide yer alan karakterler de yoğun olarak araştırılıyor. Dizide Çolpan Hatun'u canlandıran oyuncunun gerçekte kim olduğu, karakterin tarihte var olup olmadığı merak ediliyor. Peki Destan dizisi Çolpan Hatun kimdir? Çolpan Hatun tarihte var mı? Çolpan Hatun'u kim oynuyor? İpek Karapınar hangi dizilerde oynadı? İpek Karapınar kimdir, kaç yaşında, nereli , evli mi?

ÇOLPAN HATUN KİMDİR, TARİHTE VAR MI?

Türklerin İslamiyeti seçmeden önceki yıllarını anlatan Destan dizisinde; Çolpan Hatun Gök Han'ı Alpagu Han'ın sürgün ettiği Dağ Hanlığı'nın başı, Akkız'ın Hanı olarak yer alıyor. Yüreği yana yana taşa dönmüş, çok hırslı, çok sabırlı bir kadın Han olan Çolpan Hatun'u oynayan kişi ise İpek Karapınar...

ÇOLPAN HATUN'U OYNAYAN İPEK KARAPINAR KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Biz onu Kırgın Çiçekler'de Feride olarak hatırlıyoruz. Kurtlar Vadisi Pusu, Hatırla Sevgili gibi pek çok ünlü yapımda yer alan İpek Karapınar, 20 Mart 1984'te İstanbul'da dünyaya geldi. Karapınar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Konservatuvarında keman eğitimi aldı. İlk oyunculuk deneyimini, Köprü adlı dizide Aslı Yazıcı karakterini canlandırarak yaşadı.

İşte İpek Karapınar'ın rol aldığı diziler;

Hatırla Sevgili-Zeynep

Kurtlar Vadisi Pusu-Funda İlmen

Zehirli Sarmaşık-Sinem

Doludizgin Yıllar-Gülşen

Köprü-Aslı Yazıcı

Küçük Sırlar-Arzu

Ustura Kemal-Nihal

Talih Kuşu-Cansu

Adını Kalbime Yazdım-Leyla

Hayat Yolunda-Yelda Güçlü

Kırgın Çiçekler-Feride

Nöbet-Zeynep

ÇİFTE KUMRULAR 8. YILLARINI KUTLADILAR!

İpek Karapınar, sevgilisi Can Yücel'le sekizinci yıllarını İzmir Urla'da kutladı. Oyuncu, Yücel'le selfie yaptığı kareyi Instagram'dan paylaşarak, "Leziz 8" diye yazıp, kalp emojisi koydu. Karapınar'a sevenleri, "Çok yakışıyorsunuz" mesajını gönderdi.