Destan dizisi nerede çekiliyor? Destan dizisi hangi dönemi anlatıyor? Destan hikayesi nedir, gerçek mi?

Destan dizisi 23 Kasım 2021 Salı günü saat 20.00'de ilk bölümüyle ATV'de yayınlanacak. Başrollerini Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar'ın üstlendiği dizisinin ilk bölümü heyecanla beklenirken bir çok soru da araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda günün en çok araştırılan soruları Destan dizisi hangi dönemi anlatıyor, hangi zamanda geçiyor? Destan dizisi nerede çekiliyor? Destan gerçek mi, gerçek hikayesi ne? oldu? İşte Destan'sı diziye diar bilgiler...

Giriş Tarihi 23 Kasım 2021, 20:08 Güncelleme 23 Kasım 2021, 20:08
Destan dizisi nerede çekiliyor? Destan dizisi hangi dönemi anlatıyor? Destan hikayesi nedir, gerçek mi?

İÇİNDEKİLER

Destan dizisi bu akşam ilk bölümüyle ATV ekranlarında izleyicilerin beğenisine sunulacak. Dizinin oyuncu kadrosunda Ebru Şahin, Edip Tepeli, Selim Bayraktar, Burak Tozkoparan, Deniz Barut, Burak Berkay Akgül, Ecem Sena Bayır ve daha pek çok ünlü isim yer alıyor. Merakla beklenen 1. bölüme az bir süre kala dizinin hangi dönemde geçtiği, hangi yılı anlattığı merak ediliyor. Peki; Destan dizisi hangi dönemi anlatıyor, hangi zamanda geçiyor? Destan dizisi nerede çekiliyor? Destan gerçek mi, gerçek hikayesi ne? Destan dizisi konusu ne? İşte cevapları...

Yönetmenliğini Emir Khalilzadeh'in yaptığı, senaryosunu Nehir Erdem ile Ayşe Ferda Eryılmaz'ın yazdığı Destan dizisi başlıyor...

DESTAN DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

Her hafta Salı yayınlanacak olan Destan dizisinin çekimleri Beykoz'da çekiliyor. Bölgeye kurulan Bozdağ Film Platosu, 20 bin metrekarelik alana dağılmıştır. Asya Türk mimarisine uygun şekilde yapılan Film Platosu'na Gök Hanlığı Sarayı inşa edildi. Beykoz Kundura fabrikasında 4 bin 500 metrekare alana sarayın kabul odası ve hanedan üyelerinin odası yapıldı. Dekorun inşaatı 6 ay sürdü.

DESTAN DİZİSİ HANGİ DÖNEMİ ANLATIYOR, HANGİ DÖNEMDE GEÇİYOR?

Destan dizisi 8. yüzyılda Orta Asya'da Çin'de hükümdarlık sürdüren kağanlıkların savaşlarını konu ediniyor. Dizide İslam'ın henüz kucaklamadığı topraklarda Çin ve Türk hanlıkları arasında yaşananlar anlatılıyor.

Eski zamanlardaki ölümcül iktidar savaşının yansımalarının da yer aldığı Destan'da Göktürkler dönemi şöyle aktarılıyor;

Çin sivri dişlerini Türk budununa doğrultmuştur, Rus Varegler, Moğollar, Sogdlar, Persler tuzakta beklemektedir. Yetmezmiş gibi, aynı kana atam diyen Türk boyları birbirine düşmüştür. İkisi de Türk olan Gök Hanlığı ile Dağ Hanlığı arasında ise çok büyük bir düşmanlık vardır.

Bu siyasi şartlarda, Gök Hanlığı'nın ulu kağanı Alpagu Han, başkaldırmasından kuşkulandığı kardeşi Balamir Yabgu'nun kızını, çolak ve topal oğlu Batuga'ya gelin almaya karar verir. Ailesini toplayıp kız istemek üzere Batı Gök Kağanlığı'na doğru yola çıkar. Yolda onları çok büyük bir tehlike beklemektedir: Çocukluğundan beri intikam ateşi ile yanan Dağ savaşçısı Akkız!

DESTAN DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Orta Asya'nın çetin bozkırlarında Gök Kağanı Korkut Han'ın yetim bıraktığı dillere destan savaşçı dağ kızı Akkız'la, yine Gök Sarayı'nda Korkut Han'ın öksüz bıraktığı Gök Tegini Batuga arasındaki destansı aşkı; bu iki garip kuşun sevdalarını kılıç, yüreklerini kalkan yaparak imkansızı başarmalarını konu alıyor.

AKKIZ KİMDİR?

Akkız'ın Türk tarihinde gerçekten yaşayıp yaşamadığı bilinmiyor. Türk kadın savaşçı efsanelerinden ilham alınarak kurgulanan Destan dizisinde Akkız karakterine genç oyuncu Ebru Şahin hayat veriyor.

Dizide Akkız, 8. yüzyılda, Orta Asya'da, İslam'ın henüz kucaklamadığı topraklarda vahşi bir çağ hüküm sürmektedir. Çin sivri dişlerini Türk budununa doğrultmuştur, Rus Varegler, Moğollar, Sogdlar, Persler tuzakta beklemektedir. Yetmezmiş gibi, aynı kana atam diyen Türk boyları birbirine düşmüştür. İkisi de Türk olan Gök Hanlığı ile Dağ Hanlığı arasında ise çok büyük bir düşmanlık vardır.

Bu siyasi şartlarda, Gök Hanlığı'nın ulu kağanı Alpagu Han, başkaldırmasından kuşkulandığı kardeşi Balamir Yabgu'nun kızını, çolak ve topal oğlu Batuga'ya gelin almaya karar verir. Ailesini toplayıp kız istemek üzere Batı Gök Kağanlığı'na doğru yola çıkar. Yolda onları çok büyük bir tehlike beklemektedir: Çocukluğundan beri intikam ateşi ile yanan Dağ savaşçısı Akkız!

EBRU ŞAHİN KİMDİR?

Ebru Şahin, 18 Mayıs 1994 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nden mezun olduktan sonra oyunculuk eğitimi aldı. İlk oyunculuk deneyimini 2016 yılında rol aldığı Kan Parası filmi ile yaşadı. Ardından Babam filmi ve Savaşçı dizisinde rol aldı. İstanbullu Gelin dizisinde oynadığı Burcu karakteriyle dikkatleri üzerine çeken Ebru Şahin, Yasak Elma dizisine konuk oyuncu olarak dahil olduktan sonra Hercai dizisinde başrolü üstlendi. Genç oyuncu Reyyan karakteriyle başarılı performans çizdi.