Seher Dilovan kimdir? Demet ve Alişan ile Sabah Sabah’a konuk olan Seher Dilovan kaç yaşında, oğlu kim?

Sabah kuşağını yakından takip eden izleyiciler Seher Dilovan kimdir? Sorusunun yanıtını merak ediyor ve sıklıkla araştırıyor. Hafta içi her gün Star TV’de ekrana gelen fenomen programda birbirinden değerli konuklar yer alıyor. Bugünkü konuklardan biri ise uzun yıllar sonra ekrana çıkan ünlü türkücü Seher Dilovan oldu. Oğlu ile birlikte katılan sevilen türkücü heyecanlandırdı, izleyiciler hayatına dair bilgileri araştırmaya başladı. Peki Demet ve Alişan ile Sabah Sabah’a konuk olan Seher Dilovan kaç yaşında, oğlu kim?

Giriş Tarihi 16 Şubat 2021, 10:53 Güncelleme 16 Şubat 2021, 10:53
Seher Dilovan kimdir? Demet ve Alişan ile Sabah Sabah’a konuk olan Seher Dilovan kaç yaşında, oğlu kim?

İÇİNDEKİLER

Seher Dilovan kimdir? Demet ve Alişan ile Sabah Sabah'a konuk olan Seher Dilovan kaç yaşında, oğlu kim? Sorularının yanıtları arama motorları üzerinden sıklıkla araştırılmaya başlandı. Gündüz kuşağı izleyicilerinin yakından takip ettiği Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programında yine müzik ziyafeti vardı ve izleyiciler keyifli anlar yaşadı. Uzun yıllardır ekranlardan uzak olan Türk halk müziği sanatçısı Seher Dilovan türküler seslendirdi, işte hayatına dair merak edilenler…

SEHER DİLOVAN KİMDİR?

Seher Dilovan,4 Mart 1971, Ankara doğumlu, Türk halk müziği sanatçısı. Tunceli asıllı bir ailenin iki kızından biri olarak Ankara'da dünyaya gelen Seher Dilovan, altı ay süreyle Ankara Radyosu Gençlik Korosu'nda stajyer olarak yer aldı. Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü'nü bitiren Seher Dilovan, ilk albümü "Ayvacı"yı 1992 yılında çıkardı. Daha sonra sırasıyla "Vur Eller Oynasın", "Seher Yeli", "Sabret Gönül" ve "Türkülerle Yeniden" adlı albümlerini çıkardı. Seher Dilovan son çalışmasını Prestij Müzik etiketiyle piyasaya sürdü.

ALBÜMLERİ:

Ayvacı (1992)Vur Eller Oynasın (1994)Seher Yeli (1995)Sabret Gönül (1996)Türkülerle Yeniden (1997)Seni Bulana Kadar (2002)Cemre (2005)Yıkılası Karlı Dağlar (2008)Gülümse (2011)Seher Vakti (2014)Seyyah (2017)

SEHER DİLOVAN'IN OĞLU ALAN DERE KİMDİR?

Türk Halk Müziği sanatçısı Seher Dilovan'ın oğlu Alan Dere, 2002 doğumlu ve İsviçre'de yaşamaktadır. İsviçre'nin La Chaux-de-Fonds kentinde doğdu. 6 yaşına kadar İsviçre'de yaşayan Dere,İsviçre Cenevre Catalyse Müzik Okulu'nda şan eğitimi aldı.

SEHER DİLOVAN OY HAVAR ŞARKI SÖZLERİ

Söyleyen dilim sustu
Mızrabım tele küstü
Can bedenden mapustu oy havar
Ben sana sözümdeyim sende kaldı yüreğim
Son gülüşündeyi oy havar

Sazım mapus sözüm mapus
Uykularda gözüm mapus oy havar
Sağım yalan solum yalan
Bir mapusluk elde kalan oy havar
Yerimde olda sen dayan oy havar
Gülüm uyuma uyan bak yine gitti gardiyan

Dilimde yarım türkü
Elimde kırık bir saz
Sende yargısız infaz
Belki kendim gelirim
Belki haberim gelir
Ya gün ya can tükenir oy havar