Babil dizisi nerede çekiliyor? Babil ne demek ve ne anlama geliyor? İşte dizinin çekildiği yer

Babil dizisi nerede çekiliyor? Star TV ekranlarının merakla beklenen dizisi Babil bu akşam saat 20.00'de ilk kez izleyicisiyle buluşuyor. Konusu ve oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken Babil dizisi hakkındaki detaylar izleyiciler tarafından büyük bir merakla araştırılıyor. Özellikle şu saatlerde izleyiciler Babil dizisi nerede çekiliyor sorusuna yanıt arıyor. Peki, Babil ne demek? Babil ne anlama geliyor? İşte diziye dair merak edilenler...

Giriş Tarihi 17 Ocak 2020, 18:43 Güncelleme 17 Ocak 2020, 18:43
Babil dizisi nerede çekiliyor? Babil ne demek ve ne anlama geliyor? İşte dizinin çekildiği yer

İÇİNDEKİLER

Babil dizisi nerede çekiliyor sorusu günün en çok araştırılanları arasında yer alıyor. Heyecanla beklenen yeni dizi Babil için geri sayım sona erdi. Babil dizisi bu akşam saat 20.00'de ilk bölümüyle Star TV'de izleyicisiyle buluşuyor. Diziyi ekranları başında takip eden izleyiciler ise Babil dizisi nerede çekiliyor sorusu hakkında arama motorlarında araştırmalarını sürdürüyor. Peki, Babil ne demek? İşte dizinin çekildiği yer...

BABİL DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

Star TV ekranlarının yeni dizisi Babil'in çekimlerini İstanbul'un çeşitli semtlerinde gerçekleştiriliyor.

BABİL NE DEMEK? İŞTE TARİHİ

Babil, Mezopotamya'da adını aldığı Babil kenti etrafında MÖ 1894 yılında kurulmuş, Sümer ve Akad topraklarını kapsayan bir imparatorluktur. Babil'in merkezi bugünkü Irak'ın El Hilla kasabası üzerinde yer almaktadır. Babil halkının büyük bir kısmını tarih boyunca çeşitli Sami asıllı halklar oluşturmuştur. Bölgede konuşulmuş en yaygın dil Akadca olmuş olmasına rağmen Sümerce dinsel dil olarak kullanılmıştır. Aramice ise ilerleyen yıllarda bölgenin lingua francası konumuna gelmiştir.

Başlangıçta Akad İmparatorluğu'nda yer alan önemsiz ve güçsüz bir şehir iken, şehrin Amori hükümdarı Hammurabi tarafından kısa süre içinde büyüyen ve gelişen şehir kısa ömürlü de olsa bölgedeki en güçlü imparatorluklardan biri haline gelmiştir. Bu dönemden sonra tüm Güney Mezopotamya'ya Babil denilmeye başlanmış, devletin kutsal şehri Nippur olmuştur. Hammurabi'nin oğlu altında güçten düşen devlet uzun süre boyunca Asur, Kassit ve Elam egemenliği altında kalmıştır. Şehir Asurlular tarafından yıkılıp yeniden inşa edilmiştir. MÖ 609-539 yılları arasında hüküm sürmüş Yeni Babil İmparatorluğu bağımsızlığını Asurlulardan Keldani Nebupolassar önderliğinde kazanmıştır. Bu devletinde çökmesi ile Babil şehri Ahameniş, Seleukos, Part, Roma ve Sasani egemenliği altında kalmıştır.

BABİL OYUNCULARI KİMLER?

Babil dizisinin oyuncu kadrosunda Halit Ergenç, Aslı Enver, Birce Akalay, Mesut Akusta, Nur Fettahoğlu ve Ozan Güven gibi ünlü isimler yer alıyor.

BABİL KONUSU

İdealist bir ekonomi profesörü olan İrfan'ın (Halit Ergenç) hayatı, haksız yere işten atılması ve 7 yaşındaki oğlu Deniz'in (Beren Kasımoğulları) hastalanmasıyla alt üst olur.

Kapılar birer birer yüzüne kapanırken, karısı Eda'nın (Nur Fettahoğlu) çocukluk arkadaşları Egemen'den (Ozan Güven) yardım istemesiyle İrfan kendisini hayal bile edemeyeceği karanlık bir maceranın içinde bulur. Evlenmek üzereyken ayrıldığı Büyük aşkı İlay'ın (Birce Akalay) tehlikeli iş adamı Süleyman'ın (Mesut Akusta) sevgilisi olarak, ortaya çıkmasıyla birlikte, İrfan bu macerada aşması gereken birçok sınavla karşı karşıya kalacaktır. Bu macerada karşısına çıkan idealist genç kız Ayşe (Aslı Enver) onun kurtarıcısı olabilecek mi?

HALİT ERGENÇ - İRFAN

Ekonomi profesörü, sevgi dolu bir baba. İdealist, zeki, duyarlı, vicdanlı, karizmatik ve mütevazı.

ASLI ENVER - AYŞE

Süleyman'ın asistanı. Sempatik, dürüst, akıllı, duyarlı, merhametli, samimi

OZAN GÜVEN - EGEMEN

İrfan'ın en yakın dostu. Her devrin adamı, eğlenceli, kurnaz, şeytan tüylü, tek tabanca, fırsatçı. Hayatı hep sınırda, uçlarda.

BİRCE AKALAY - İLAY

Süleyman'ın sevgilisi, İrfan'ın eski aşkı. Çekici, sofistike, çok güzel, mesafeli.

MESUT AKUSTA - SÜLEYMAN

Karanlık bir tarafı olan iş adamı, eski tefeci, aile babası. İlay'a deli gibi aşık. Eğitimsiz, hırslı, zeki, acımasız, cezalandırıcı, güçlü, saplantılı.

NUR FETTAHOĞLU - EDA

İrfan'ın eşi. Tutkulu, entrikacı, pragmatik, iyi bir anne, iyi dost, tehlikeli düşman.