MasterChef kim kazandı? MasterChef Türkiye 2019 şampiyonu birincisi kim oldu?

MasterChef 2019 Türkiye'nin şampiyonu belli oldu. İlk bölümden itibaren kıyasıya yarışan Cemre ve Alican, MasterChef 2019'un finaline kalan isimler olmuştu. Dün yemeklerini yaparak jüriden puanlarını alan yarışmacılar, son olarak imzalı yemeklerini yaptılar ve açıklanacak ismi beklediler. GEcenin sonunda canlı yayında şefler kazanan ismi açıkladı. Peki, MasterChef kim kazandı? MasterChef Türkiye 2019 şampiyonu birincisi kim oldu?

Giriş Tarihi 30 Aralık 2019, 08:14 Güncelleme 30 Aralık 2019, 08:14
MasterChef kim kazandı? MasterChef Türkiye 2019 şampiyonu birincisi kim oldu?

İÇİNDEKİLER

MasterChef kim kazandı? MasterChef 2019 Türkiye'de final heyecanı yaşandı. 29 Aralık'ta ekranlara gelen final gecesi bölümünde elenen tüm yarışmacılar alandaydı. Alican ve Cemre finalde kıyasıya mücadele ettiler. İki tarafın da ailesi onları desteklemek için alanda bulundular. Final gecesinin sürprizlerinden birisi de Mehmet Şef'in müjdesini verdiği, kaptanlık oyunuydu. Yarışmanın burada noktalanmadığı 30 Aralık Pazartesi günü kaptanlık oyununun oynanacağı ilan edildi. Peki, MasterChef kim kazandı? MasterChef Türkiye 2019 şampiyonu birincisi kim oldu? İşte detaylar...

MASTERCHEF 2019 TÜRKİYE BÜYÜK ÖDÜLÜ NEDİR?

MasterChef 2019'da büyük ödül açıklandı. Geçtiğimiz yıl 100 bin TL para ödülü verilen yarışmada, bu yıl son model bir otomobil verileceği açıklandı. Şampiyon olan isim hem otomobili hem de birincilik kupasını aldı.

DETAYLAR BİR SONRAKİ SAYFADA

MASTERCHEF 2019 ŞAMPİYONU KİM OLDU?

MasterChef 2019 şampiyonu belli oldu. 29 Aralık'ta yayınlanan final bölümünde Alican ve Cemre 3 adet yemek yaptılar ve şeflerin beğenisine sundular. Son olarak imzalarını attıkları yemekleri yapan Alican ve Cemre heyecanla sonuçları beklediler.

Alican ve Cemre, önce Uluslararası Mutfak yemeği ile jüri karşısına çıktı. Burada yarışmacıların jüri üyelerinden aldığı puan şu şekilde oldu;

Alican: Somer şef 7 + Mehmet Şef 7 + Danilo şef 8 = 22
Cemre: Somer şef 7 + Mehmet Şef 7 + Danilo şef 7 = 21

Sonraki yarışma ise Türk Mutfağı üzerine yapıldı. Orada alınan puanlar ise şu şekilde;

Alican: Somer şef 6 + Mehmet Şef 7 + Danilo şef 7 = 20
Cemre: Somer şef 7 + Mehmet Şef 8 + Danilo şef 7 = 22

Bu iki oyunda yapılan puanlamalar sonrasında Cemre 43 puan, Alican 42 puan aldı.

MasterChef Türkiye'de şampiyonu belirleyecek final oyunu canlı olarak yapıldı. Gecenin sonunda kazanan isim belli oldu.

MASTERCHEF 2019 ŞAMPİYONU

MasterChef 2019'un merakla beklenen finali tamamlandı. 2019 Masterchef şampiyonu Cemre Uyanık oldu. Canlı yayında yapılan puanlamada şeflerden en yüksek puan alan Cemre 2019 Masterchef birincisi oldu.

Bu sonuçla birlikte Cemre büyük ödül olan son model arabayı almaya hak kazandı.

MASTERCHEF ALİCAN UYANIK KİMDİR, ASLEN NERELİ?

MasterChef finalisti Alican Sabunsoy, 5 Ocak 1991 tarihinde Adana'da dünyaya geldi. İlköğrenimini Adana'da tamamlayan Sabunsoy, daha sonra Mersin Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünü kazanarak eğitimine devam etti.

Mutfağa, Mersin Üniversitesi'nde tanıştığı bir şef aracılığıyla giren Sabunsoy, okulunun ikinci senesinde çalışmaya başladığını ve mutfağın büyülü dünyasından etkilenerek içindeki mutfak sevgisiyle eğitimini yarıda bırakıp yoluna aşçı olarak devam ettiğini belirtiyor.

Kendine bir şeyler katmak adına sık sık farklı mutfaklarda farklı deneyimler yaşayan Alican Sabunsoy, son olarak Adana'da şefliğini de yaptığı Uzak Doğu restoranından ayrılarak İstanbul'a taşındı.

MASTERCHEF ŞAMPİYONU CEMRE UYANIK KİMDİR, ASLEN NERELİ?

MasterChef 2019 finalisti Cemre Uyanık, 1992 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Şanlıurfalı olan Uyanık, MasterChef Türkiye'ye İstanbul'dan katıldı. Özel bir üniversitenin aşçılık bölümünden mezun olan Cemre Uyanık, küçüklüğünden bu yana Uzak Doğu mutfağına ilgi duyuyor.

Denemeden hiçbir şeyin bilinemeyeceğini ifade eden Cemre Uyanık, MasterChef'e katılma nedeninin kendini deneyimlemek olduğunu söyledi.

MasterChef Türkiye'nin beşinci bölümünde Cemre Uyanık, yaptığı tatlıyla jüriyi ikna etti ve 14 yarışmacıdan biri olmaya hak kazandı.