Kuruluş Osman Bamsı Bey tarihte kimdir? Bamsı Beyrek tarihte var mı? İşte Bamsı'nın hayatı

ATV'de milyonların izlediği Kuruluş Osman dizisindeki tarihi karakterler izleyiciler tarafından merakla araştırılıyor. Özellikle Kuruluş Osman'da dikkat çeken tarihi karakterlerden birisi de Bamsı Bey oldu. Diriliş Ertuğrul'da da sevilen karakterlerden birisi olan Bamsı Bey Kuruluş Osman kadrosunda yer alıyor. Özellikle dizinin yayınlandığı saatlerde izleyiciler arama motorlarında Bamsı Bey tarihte kimdir sorusuna yanıt arıyor. Peki, Bamsı Bey tarihte var mı? İşte Bamsı Bey'in hayatı...

Giriş Tarihi 25 Aralık 2019, 19:12 Güncelleme 25 Aralık 2019, 19:12
Kuruluş Osman Bamsı Bey tarihte kimdir? Bamsı Beyrek tarihte var mı? İşte Bamsı’nın hayatı

İÇİNDEKİLER

Kuruluş Osman dizisinde "Bamsı Bey" karakteri dizinin yayınlandığı günden bu yana çok konuşulan tarihi karakterlerden birisi oldu. Kuruluş Osman'da yaşananlar geceye damgasını vururken izleyiciler merakla tarihi karakterler hakkında araştırma yapıyor. Kuruluş Osman dizisinde Bamsı Bey karakterine Nurettin Sönmez hayat veriyor. Peki, Kuruluş Osman dizisindeki Bamsı Bey kimdir? İşte Bamsı Beyrek'in hayatı...

BAMSI BEY KİMDİR?

Bamsı Beyrek Dede Korkut hikayelerinde, Türk, Azeri ve bazı Altay efsaneleri ve masallarda bahsedilen Türk kahramandır. Bey Böyrek, Bay Bura, Bey Birye, Beğ Beyreg, Bey Beyrek, Bay Börek, Bağ Böğrek gibi isimlerde de bilinmektedir.

Atının ismi Dengiboz veya Bengibozdur.

Bamsı Beyrek, masallardaki ana karakter olan Salur Kazan'ın en yakın arkadaşıdır. Tüm Oğuz beyleri içinde en yakışıklı dört kişiden biridir. Bamsı Beyrek'in ismine Dede Korkut hikâyeleri dışında da rastlanır.

Oğuzlar arasındaki iç savaşın anlatıldığı masalda, Bamsı Beyrek'in kaçırılmasından da bahsedilir.

İç Oğuz ve Dış Oğuz arasında düşmanlık başlamıştır. Bamsı Beyrek'in kendisi İç Oğuz'dan olup karısı Dış Oğuz'dandır. Dış Oğuz beyleri Beyrek'i yanlarına çağırıp kendilerini desteklemesini isterler. Beyrek ise İç Oğuz'un başındaki Salur Kazan'ın en yakın arkadaşıdır ve ona ihanet etmez. O zaman Aruz Koca sinirlenir ve Beyrek'i yaralar.

NURETTİN SÖNMEZ KİMDİR?

Nurettin Sönmez, 1978 yılında dünyaya geldi. Uzunca bir süre Çin'de yaşayan Nurettin Sönmez, orada yoğun antrenman sürecinden geçti ve Uzak Doğu sanatları hakkında epey bir bilgi sahibi oldu. Nurettin Sönmez Diriliş Ertuğrul'da sergilediği performansla adından söz ettirdi.