Kuruluş Osman yeni bölüm ilk sahne tek parça izle - Kuruluş Osman 3. yeni bölüm fragmanı izle

Kuruluş Osman 3. bölüm fragmanı izle! ATV ekranlarının merakla takip edilen dizisi Kuruluş Osman'ın bu akşam yayınlanan bölümü heyecanla izlendi. Son bölümde; Osman'ın Tekfur'un ölümünden sorumlu tutulması obayı zor duruma düşürüyor. Sofia, Osman'ın zindandan kaçmasına göz yumması sonrasında yeni planlarını devreye sokuyor. Dizinin yeni bölüm fragmanını izlemek isteyenler araştırma yapmaya başladı. İşte Kuruluş Osman 3. bölüm fragmanı izlemek için detaylar haberimizde... İzleyiciler ise şimdi Osman'ın katilleri bulup bulamayacağını, Aybars'ın intikamını alıp alamayacağını merak ediyor.

Giriş Tarihi 29 Kasım 2019, 09:19 Güncelleme 29 Kasım 2019, 09:19
Kuruluş Osman yeni bölüm ilk sahne tek parça izle - Kuruluş Osman 3. yeni bölüm fragmanı izle

İÇİNDEKİLER

Kuruluş Osman 3. bölüm fragmanı izle! Kuruluş Osman 2. bölümüyle bu akşam milyonlarca izleyiciyi ekran başına kilitledi. Yeni bölümde Osman, Bamsı Bey'in oğlu Aybars'ın katillerinin kalede yuvalanan bir ihanet şebekesi olduğunu düşünerek gizlice kaleye giriyor ve kalede güvendiği tek kişi olan Kulucahisar Tekfur'u Yorgopolos ile gizli bir anlaşma yapıyor. Son bölümde; Osman'ın Tekfur'un ölümünden sorumlu tutulması obayı zor duruma düşürüyor. Sofia, Osman'ın zindandan kaçmasına göz yumması sonrasında yeni planlarını devreye sokuyor.
Peki, Kuruluş Osman 3. bölüm fragmanı yayınlandı mı? İşte Kuruluş Osman 3. bölüm fragmanı izlemek için detaylar haberimizde...

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

KURULUŞ OSMAN 3. BÖLÜM FRAGMANI YAYINLANDI

Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı yayınlandı.

KURULUŞ OSMAN 3. BÖLÜM FRAGMANI İÇİN TIKLAYINIZ

KURULUŞ OSMAN 2. BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?

"Bastığımız yerler yurt, mazlumlara sığınaklık eden görklü bir devlet olacak!"

Osman, Bamsı Bey'in oğlu Aybars'ın katillerinin kalede yuvalanan bir ihanet şebekesi olduğunu düşünerek gizlice kaleye girer ve kalede güvendiği tek kişi olan Kulucahisar Tekfur'u Yorgopolos ile gizli bir anlaşma yapar. Ancak bu anlaşmadan hemen sonra öldürülen tekfurun cesedi, Osman'ın ayaklarının dibine düşer. Katillerin peşine düşen Osman, bataklıkta kendini kurtaran rahibelerle burun buruna gelir. Osman rahibelerin aslında kim olduklarını öğrenebilecek midir? Sofia ve Kalanoz, Osman'ı yakalayabilecek midir? Yoksa Osman, Yorgopolos'un katillerini bulup, kaleden çıkabilecek midir?

KURULUŞ OSMAN NEREDE ÇEKİLİYOR?

Kuruluş Osman dizisi İstanbul'da çekiliyor. İstanbul'un Beykoz ilçesine bağlı Riva bölgesinde çekimleri gerçekleştirilen Kuruluş Osman dizisinin setinde 40 ana cast oyuncusu yer alıyor. Dönemin yapılarını ve yerleşim alanlarını başarılı bir şekilde hissettiren dizide atlar için ayrılan özel bir arazi bulunuyor. Ayrıca atlar doğal ortamlarına uygun olarak bakıcılar eşliğinde eğitiliyor ve yetiştiriliyor.

Dizinin çekildiği platoda, titizlikle hazırlanan kaleler, hamamlar, camiler, klişeler ve hanlar yer alıyor. Avrupa'nın en büyük platolarından kabul edilen yerde şuan 60 ayrı marangoz görev yapıyor. Ayrıca, yaklaşık 1500 kişinin görev aldığı dizi setinde bir de yapay göl yer alacak.

KONUR ALP KİMDİR?

Osman Gazi daha Kayıların başına bey olmadan önce kendine sağlam ve sıkı arkadaşlar edindiği kişilerle birlikte hareket etmekteydi. Av seferlerine küçük akınlara hep aynı arkadaşları ile birlikte gidiyordu. İşte Akçakoca, Samsa Çavuş, Aykut Alp, ve Gazi Abdurrahman gibi bu sağlam arkadaşlarının arasında Konralp Bey de yer almaktaydı. Gün gelip de Osman Gazi Kayılara bey olduğunda, bu arkadaşları da en güvendiği komutanları oldu. Osmanlı'yı yükselten akınlar da bu yiğit komutanlar ile birlikte gerçekleşiyordu. Konuralp de bu gaziler içinde istisna bir yer tutmaktaydı. Anlatılarda Konuralp, Osman Gazi'nin en güvendiği komutanı olarak yer bulmaktadır.

Osman Gazi'nin yakın silah arkadaşlarından Konuralp, Kuzey Batı Anadolu'da yoğun bir akın faaliyeti yürüttü. Pek çok tekfura boyun eğdiren Konuralp, Kayıların aşiretten devlete geçişlerinden önemli katkısı olan bir gaziydi. Osman Gazi'nin yakın silah arkadaşı olan Konuralp, Osman Gazi'nin vefatından sonra da Orhan Gazi'nin emrine girerek akın ve fetihlerini arttırarak devam ettirdi. Orhan Gazi'den aldığı emir ile kuzeye yönelerek bu yöne akınlara başlamıştı. Bu sistematik akınların neticesinde; Adapazarı, Akyazı, Mudurnu ve Düzce civarlarını fethetti. Bu yönde son olarak Konrapa'yı da fethetti. Daha sona kendisi gibi bu muhitte akınlara girişen gazi beyler ile güçlerini birleştirerek Aydos'u fethetti.

Savaş taktiklerinde usta olduğu bilinen Konuralp'in ilerleyen yıllarda Geyve, Alp Suyu, Karacebüş hisarlarını fethetmişti. Sonrasında da bu muhitte bulunan diğer akıncı beyleri Akçakoca ve Abdurrahman Gazi ile birlikte Bizans devrinde Regio Tarsia adı verilen Akova'ya akınlar başlattı.

EREN VURDEM KİMDİR?

Eren Vurdem 1988 yılında Konya'da dünyaya geldi. Haliç Üniversitesi Konservatuar Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. İlk oyunculuk deneyimini 2009 yılında rol aldığı Hesaplaşma dizisiyle yapan Eren Vurdem, İnadına Aşk dizisiyle tanındıktan sonra Son Mektup, Şubat ve Şefkat Tepe dizilerinde rol aldı.

En son, başrolünü Tolga Sarıtaş, Melissa Yıldırımer, İlayda Ildır, Nihat Altınkaya gibi isimlerin paylaştığı Söz dizisinde yer alan Eren Vurdem, askeri dizide Başçavuş Ateş Acar karakterini canlandırıyordu.

ŞEYH EDEBALİ KİMDİR?

Şeyh Edebali, 1206 yılında doğmuş İslam ilahiyatçısı, din bilgini, Ahi şeyhi, Osman Gazi'nin kayınbabası ve hocasıdır. Osmanlı Devleti'nin kuruluş zamanlarını yaşamış olan Şeyh Edebali, Osmanlı Devleti'nin manevi kurucusu ve fikir babası olarak kabul edilmektedir.

Tefsir, hadis ve İslam hukuku konularında uzmanlaşan Edebali, Mevlana Celaleddin-i Rumi ve Hacı Bektaş-ı Veli gibi dönemin büyükleri ile aynı zamanda yaşamıştır ve onlarla pek çok kez sohbet etme şansı bulmuştur. Bilecik'te bir dergah yaptırmış olan Şeyh Edebali, öğrenci yetiştirmekle ve halkı aydınlatmakla uğraşmıştır.

Türbede Şeyh Edebali ile birlikte, şeyhin neslinden altı büyük ve dört küçük sanduka vardır. Sanduka odasının haricinde iki oda daha bulunmaktadır. Türbe ve dergâh, Sultan II. Abdülhamid döneminde ve son olarak da 2012 yılında tadilat görmüştür.

Türbenin hemen yanında aynı tarihlerde inşa edildiği tahmin edilen, Osman Gazi'nin eşi Bala Hatun ve annesinin sandukalarının bulunduğu bir türbe daha bulunmaktadır.

SEDA YILDIZ KİMDİR?

Seda Yıldız, 1962 yılında Zonguldak doğmuştur. Seda Yıldız son olarak Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi Reşit rolünde yer almıştı. Bu dizide Reşit rolüyle dikkat çeken Seda Yıldız, Kuruluş Osman'da Şeyh Edebali ile karşımızda olacak. Mimar Sinan Üniversitesinin Devlet Konservatuvarında tiyatro okuyan Yıldız, kameralarla ilk olarak Kuyucaklı Yusuf rolü ile tanışmıştır.

İlk dizisi ise 1987 yılında ekrana gelen Gönül Dostları'dır. Oyunculuğunun yanı sıra seslendirme sanatçılığı ve yönetmenlik de yapan Seda Yıldız'ı parlatan yapım Kurtlar Vadisi Pusu dizisidir. Uzun yıllardır sanat hayatında olan Seda yıldız bugüne kadar 39 yapımda aktif olarak görev almıştır.