Kuruluş Osman'ın Rabia Bala Hatun'u Özge Törer kimdir? Özge Törer kaç yaşında, nereli?

3 kıtaya hükmetmiş Osmanlı Devleti'nin kuruluşu ve Osman Gazi'nin hayatını anlatan Kuruluş Osman dizisi bu akşam saat 2. bölümüyle izleyici karşısına çıkıyor. Dizide dikkat çeken oyunculardan birisi de Özge Törer oldu. Dizinin izleyicileri şimdi "Kuruluş Osman'ın Rabia Bala Hatun'u Özge Törer kimdir?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, Özge Törer kaç yaşında, nereli? İşte merak edilen detaylar...

Giriş Tarihi 27 Kasım 2019, 18:44 Güncelleme 27 Kasım 2019, 18:51
Kuruluş Osman’ın Rabia Bala Hatun’u Özge Törer kimdir? Özge Törer kaç yaşında, nereli?

İÇİNDEKİLER

Yayınlanan ilk bölümüyle milyonları ekran başına kilitleyen Kuruluş Osman dizisi bu akşam saat 20.00'de izleyicisiyle buluştu. Diziyi ekranları başında takip edecek izleyiciler ise Kuruluş Osman oyuncuları hakkında araştırma yapıyor. Kuruluş Osman dizisinde Rabia Bala Hatun karakterine oyuncu Özge Törer hayat veriyor. Peki, Kuruluş Osman'ın Rabia Bala Hatun'u Özge Törer kimdir? Özge Törer kaç yaşında, nereli? İşte merak edilen bilgiler...

ÖZGE TÖRER KİMDİR?

Özge Törer henüz 20'li yaşlardadır. Özge Törer, 2017-2018 eğitim öğretim yılında Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi Sahne Sanatları bölümünü kazandı. Törer, şu anda üniversite 3. sınıf öğrencisidir. Kuruluş Osman dizisi için seçmelere katılan oyuncu Bala Hatun karakterini canlandırıyor.

BALA HATUN KİMDİR?

Râbi'a Bâlâ Hâtun, Osmanlı I. Osman Osman'ın eşiydi. Ünlü Şeyh Edebali'nin kızı ve Osmanlı İmparatorluğu'nun Alaeddin Paşa'nın annesiydi. 1289'da doğan Bala Hatun 1234'te hayatını kaybetmiştir. Onun kimliği sık sık Orhan Bey'in annesi Malhun Hatun ile karıştırılıyor.

KURULUŞ OSMAN SON BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?

Osman, Bamsı Bey'in oğlu Aybars'ın katillerinin kalede yuvalanan bir ihanet şebekesi olduğunu düşünerek gizlice kaleye girer ve kalede güvendiği tek kişi olan Kulucahisar Tekfur'u Yorgopolos ile gizli bir anlaşma yapar. Ancak bu anlaşmadan hemen sonra öldürülen tekfurun cesedi, Osman'ın ayaklarının dibine düşer. Katillerin peşine düşen Osman, bataklıkta kendini kurtaran rahibelerle burun buruna gelir. Osman rahibelerin aslında kim olduklarını öğrenebilecek midir? Sofia ve Kalanoz, Osman'ı yakalayabilecek midir? Yoksa Osman, Yorgopolos'un katillerini bulup, kaleden çıkabilecek midir?