Kuruluş Osman Turgut Alp neden yok? Turgut Alp tarihte ne zaman öldü? İşte hayatı...

Turgut Alp karakteri Diriliş Ertuğrul'un sevilen karakterleri arasında yer alıyordu. Ancak Kuruluş Osman dizisinde Turgut Alp'in olmaması dikkat çekti. Milyonlarca izleyicinin sevdiği karakterlerden birisi olan Turgut Alp ile ilgili özellikle şu sıralar Kuruluş Osman Turgut Alp neden yok sorusu merak konusu oldu. Peki, Turgut Alp tarihte ne zaman öldü? İşte hayatı...

Giriş Tarihi 20 Kasım 2019, 19:19 Güncelleme 20 Kasım 2019, 19:19
Kuruluş Osman Turgut Alp neden yok? Turgut Alp tarihte ne zaman öldü? İşte hayatı...

İÇİNDEKİLER

Diriliş Ertuğrul dizisinin sevilen karakterlerinden birisi de Turgut Alp'ti. Bu akşam ekranlara gelen Kuruluş Osman dizisinde Turgut Alp'in olmaması dikkat çekti. Dizinin izleyicileri merakla Kuruluş Osman Turgut Alp neden yok sorusuna arama motorlarında yanıt arıyor. Peki, Turgut Alp tarihte ne zaman öldü? İşte hayatına dair bilgiler...

TURGUT ALP NEDEN YOK?

Malazgirt 1071 sinema filminin başrolünde yer alacağı için Kuruluş Osman dizisinin kadrosunda bulunmuyor.

TURGUT ALP KİMDİR?

Turgut Alp, Türk tarihinin en büyük ve en ünlü savaşçılarından biriydi. Ertuğrul'un kan kardeşi ve en iyi takipçisi ve destekçisi, çok akıllı ve yetenekli bir adamdı. Ertuğrul vefat ettikten sonra Turgut, Osman Bey'e destek oldu.

Hayatına dair çok az bilgi bulunmaktadır. Onun tarihî bir şahsiyet olmayıp halk rivayetlerinde ortaya çıkan efsanevî bir kişi olduğu da ileri sürülmektedir. Bununla birlikte ilk Osmanlı kronikleri yanında bazı Bizans kaynaklarında çeşitli askerî faaliyetleri dolayısıyla adı anılmaktadır. İsmindeki Alp kelimesi bir unvandır ve muhtemelen onun veya babasının Selçuklu Devleti'nin hizmetinde dirlik sahibi olduğuna işaret etmektedir.

Onun ayrıca İnegöl çevresinde Keşiş dağı yakınında yaşayan dervişlerden Geyikli Baba ile yakınlığına dair bazı rivayetlere rastlanmaktadır. Adı ölümünden sonra İnegöl yöresine verilmiş ve burası Turgut-ili diye anılır. Erken dönem Osmanlıda yaşayan tarihçilerden Aşıkpaşazâde, Neşri ve diğer tarihçiler de İnegöl yöresini Turgut-ili şeklinde anmaktadır. Bu adlandırma XVI. yüzyıldan itibaren tamamen ortadan kalkmıştır.

TURGUT ALP NE ZAMAN ÖLDÜ?

Tarihte Turgut Alp'in nasıl öldüğü hakkında pek bilgi yer almasa da 14. yüzyılın başlarında hayatını kaybettiği, ve yaşamı boyunca Osman Bey'e en iyi hizmet eden askerlerden biri olduğu bilinmektedir.