Sevgili Geçmiş'in İpek Gencer'i Sevda Erginci kimdir? Sevda Erginci kaç yaşında, nerelidir?

Star TV'de bu akşam Sevgili Geçmiş dizisi saat 20.00'de ilk bölümüyle izleyici karşısına çıkıyor. Dizide dikkat çeken karakterlerden birisi de İpek Gencer oldu. Dizide İpek Gencer'i güzel oyuncu Sevda Erginci canlandırıyor. İzleyiciler ise şimdi Sevgili Geçmiş'in İpek Gencer'i Sevda Erginci kimdir sorusuna yanıt arıyor. Peki, Sevda Erginci kaç yaşında, nerelidir? İşte hayatı...

Giriş Tarihi 25 Ekim 2019, 19:14 Güncelleme 25 Ekim 2019, 19:30
Sevgili Geçmiş’in İpek Gencer’i Sevda Erginci kimdir? Sevda Erginci kaç yaşında, nerelidir?

İÇİNDEKİLER

Sevgili Geçmiş dizisi bu akşam Star TV ekranlarında başlıyor. Diziyi ekranları başında takip eden izleyiciler ise Sevgili Geçmiş oyuncuları hakkında araştırma yapıyor. Sevgili Geçmiş dizisinde İpek Gencer karakterine Sevda Erginci hayat veriyor. Peki, Sevgili Geçmiş'in İpek Gencer'i Sevda Erginci kimdir? Sevda Erginci kaç yaşında, nerelidir? İşte merak edilenler...

SEVDA ERGİNCİ KİMDİR?

Sevda Erginci 3 Ekim 1993 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. 15 yaşında itibaren oyunculuk ve tiyatro ile ilgilenen Sevda Erginci'nin tiyatro ile ilk buluşması Semaver Kumpanya'da çocuk tiyatrosunda "Paki ve Sevgi Çiçekleri" oyunu ile oldu. 1,5 yıl oyunculuk eğitimi aldı.

Sevda Erginci, 2012 yılında "Koyu Kırmızı" adlı dizide Özgü Namal ve Ozan Güven ile birlikte başrolde oynayarak Ayşe karakterini canlandırmıştır.
2012'de Mehmet Aslantuğ ve Fahriye Evcen'in başrollerini paylaştığı Osmanlı Devlet'inin son zamanlarını anlatan "Veda " adlı dizide Lamia karakterini canlandırdı.

2013 - 2014 yılları arasında yönetmenliğini Murat Saraçoğlu'nun yaptığı "Karagül" dizisinde Ayşe karakterini canlandırırken Ece Uslu, Saruhan Hünel, Şerif Sezer, Mesut Akusta, Özlem Conker, Mert Yazıcıoğlu, Bülent Polat ile birlikte rol aldı.

"Uzaklarda Arama" adlı filminde rol almıştır. Filmin oyuncuları ise Sevda Erginci, Doğa Konakoğlu, Eşref Kolçak, Tanem Sivar, Fırat Tanış, Kaan Urgancıoğlu, Suna Selen, Elif Atakan, Ekin Türkmen, Pınar Göktaş, Sercan Badur, Mehtap Bayri gibi isimler yer aldı.

FİLMLERİ VE DİZİLERİ

2019- Sevgili Geçmiş (TV Dizisi)
2015 - Uzaklarda Arama (Sinema)
2013 - 2014 - Karagül (Ayşe) (TV Dizisi)
2012 - Veda (Lamia) (TV Dizisi)
2012 - Koyu Kırmızı (Ayşe) (TV Dizisi)