Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz oyuncusu Selda Alkor kimdir? Selda Alkor kaç yaşında, nerelidir?

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 140. bölümüyle bu akşam izleyici karşısına çıkıyor. Diziye katılan isimler arasında Selda Alkor da yer alıyor. Usta oyuncu Selda Alkor dizide önemli bir karaktere hayat verecek. Peki, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Selda Alkor kimdir? Selda Alkor kaç yaşında, nerelidir? İşte merak edilenler...

Giriş Tarihi 24 Eylül 2019, 18:32 Güncelleme 25 Eylül 2019, 19:05
Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz oyuncusu Selda Alkor kimdir? Selda Alkor kaç yaşında, nerelidir?

İÇİNDEKİLER

ATV ekranlarında salı akşamı saat 20.00'de izleyici karşısına çıkan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz yeni sezon ilk bölümüyle bu akşam ekranlarda olacak. Yeni sezonda Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın oyuncu kadrosuna pek çok isim katıldı. Diziye katılan isimlerden birisi de Selda Alkor. İzleyiciler yeni sezonun başlamasıyla birlikte EDHO'nun yeni oyuncusu Selda Alkor kimdir sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Selda Alkor kaç yaşında, nerelidir? İşte hayatı...

SELDA ALKOR KİMDİR?

Selda Alkor 3 Ocak 1943 yılında Konya'da dünyaya geldi. Alkor'un annesi aslen Gürcü babası ise Çerkes'tir. Selda Alkor'un bir ablası ve bir de abisi vardır. Selda Alkor'un annesinin adı Meliha, babasının adı ise Muharrem'dir. Muharrem Alkor, İşgal dönemindeki İstanbul'da ünlü Rum kabadayı Hrisantos'u öldüren polis olarak tanınır. Selda Alkor babasının tayini sonrası 3 yaşında Manisa'ya gitmiştir. Alkor annesini 16, babasını ise 12 yaşında kaybetmiştir.

Manisa İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi'nden 1960 yılında mezun oldu. Annesi de ölünce Manisa'dan abisi ile beraber İstanbul'daki ablasının yanına gitti.

1965 yılında Ses Dergisinin açtığı yarışmada birinci olarak sinemaya başladı. İlk filmi 1965 yılında çekilen "Cumartesi Senin Pazar Benim" adlı ve Fikret Hakan, Tanju Gürsu, Altan Günbay ile birlikte oynadığı filmdir.

Tanju Gürsu ile birlikte rol aldıkları Üçüncü filmi 'Çiçekçi Kız'la artık Türkiye çapında tanınıyordu. Sonra Kartal Tibet'le 'Senede Bir Gün', Fikret Hakan'la 'Buzlar Çözülmeden' filmlerinde oynadı.

1967 yılında sahneye çıktı. Folk müziği ile aranjman söyledi. Birkaç kez yılın en başarılı sanatçısı seçildi.

1983 yılında TRT 1'de yayımlanan, senaryosunu Atilla İlhan'ın yazdığı, "Kartallar Yüksek Uçar" adlı dizide Sadri Alışık, Can Gürzap, Serap Aksoy gibi oyuncularda birlikte oynadı.