Hercai dizisi nerede çekiliyor? Hercai'deki konak nerede? İşte Malabadi Köprüsü'nün yeri...

ATV ekranlarının kısa sürede sevilen dizisi Hercai yeni bölümüyle ekranlara geldi. Diziyi izleyen izleyiciler şimdi Hercai dizisi nerede çekiliyor ve Hercai'deki konak nerede sorularına yanıt arıyor. Malabadi Köprüsü'nün yerini merak edenler için araştırdık.

Giriş Tarihi 29 Mart 2019, 18:34 Güncelleme 29 Mart 2019, 18:34
Hercai dizisi nerede çekiliyor? Hercai’deki konak nerede? İşte Malabadi Köprüsü’nün yeri...

İÇİNDEKİLER

Cuma akşamları ATV ekranlarında saat 20.00'de izleyici karşısına çıkan Hercai dizisi yeni bölümleriyle izleyicileri ekran başına kitliyor. Diziyi büyük bir merakla takip eden izleyiciler Hercai hakkındaki detayları araştırıyor. Hercai dizisi nerede çekiliyor sorusu bu nedenle merak edilen soruların başında yer alıyor. Peki, Hercai'deki konak nerede? İşte merakla araştırılan Malabadi Köprüsü'nün yeri...

HERCAİ DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

Hercai dizisi Mardin'in Midyat ilçesinde çekiliyor. Tarihi ve kültürel yapısıyla dikkat çeken ilimiz Hercai dizisine de ayrı bir soluk katıyor. Dizi, bir diğer adı Midyat Konuk Evi Müzesi olarak bilinen Mardin Midyat Sıla Konağı'nda çekiliyor. Sıla Konağı'nın ismi geçmişte çok başarılı bir yapıt olan Sıla dizisinden geliyor. Konak, gerek mimari yapısı, gerekse tarihi havası ile dikkat çekiyor.

Eskiden bir Süryani aileye ait olan konak, sahibi vefat edince devlete bağışlanmış ve şuanda kültürel gezilere açık bir açık hava müzesi olarak kullanılıyor. Dizinin yayınlanmasıyla birlikte daha fazla kişiye tanıtılması sağlanan konağın Mardin'e gelecek turist sayısını da artıracağı düşünülüyor.

MALABADİ KÖPRÜSÜ NEREDE?

Hercai dizisinde UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası geçici listesi'nde bulunan Malabadi Köprüsü'nde de sahnelere yer verildi. Malabadi Köprüsü, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor.