Aklını seveyim

Teknoloji çıldırdı! Sadece iletişim sağlamanın yanı sıra, birçok özelliğe sahip cep telefonları artık çok daha akıllı. Her işimizi dokunarak yapabiliyoruz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mart 2012 Güncelleme 04 Mart 2012, 02:07
Aklını seveyim

İÇİNDEKİLER

Bilgisayarlarımızı, fotoğraf makinelerimizi bile bir kenara bıraktıran cep telefonları artık iyinin de iyisi olma yarışında. Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde teknolojiseverlere sunulan cep telefonları ve tabletler, birbirinden ilginç görüntülere sahne oldu. Su geçirmeyen telefon ve tabletlerin yanı sıra, sinema haline gelen cep telefonları, ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Kongrede 2012 yılının akıllı telefon standartları belirlendi. Artık, üst seviye akıllı telefonlar 4 çekirdekli işlemci, 4.7 inç ekran, HD çözünürlük ve 8 megapiksellik kamera ile geliyor. Android üreticileri, dahili hafızayı artırmaya başladı. Artık, giriş seviyesi akıllı telefonlar da, 1GHz hızında tek çekirdekli işlemcilere sahip.

AĞIRLIĞI 110 GRAMA DÜŞTÜ
Sony Xpeia P'deki çift çekirdekli işlemcisini kullanan Xperia U, 3.5 inç boyutundaki ekran ile Xperia ailesinin en küçük üyelerinden. 110 gramlık telefonda 512MB RAM, artırılabilir 8GB dahili hafıza var.

CEP SİNEMA OLDU
Samsung Galaxy Beam, 50 inçlik görüntü sağlayabilen telefonun içine gömülü bir projektöre sahip. Karanlık odada, projektörü ile 130 santimetrelik bir alana görüntüleri yansıtabiliyor. HD video da çekim yapabiliyor.

4 ÇEKİRDEKLİ
Huawei, dünyanın en hızlı akıllı telefonu olduğunu iddia ettikleri modeli olan Ascend D'i tanıttı. Huawei 4 çekirdekli K3V2 işlemcisinden çok umutlu. Yüksek çözünürlükle görüntülü konuşma imkanı var.

41 MEGAPİKSEL
Telefon ile fotoğraf çekiminde çığır açan Nokia, 41 megapiksel cep telefonu Nokia 808 PureView'i görücüye çıkarttı. Detaylı görüntüler, düşük aydınlatmada bile üstün performans sağlıyor.

4:3'LÜK EKRAN
LG'nin tanıttığı cihazların en ilginci, 4:3 ekran oranı ile gelen LG Optimus VU. 1024x768 piksel ekran çözünürlüğü sunan LG Optimus VU, Qualcomm'un çift çekirdekli ve 1.5 GHz hızında çalışan işlemcisini kullanıyor. Adreno 220 grafik işlemcisinin kullanıldığı telefonda ayrıca 1GB RAM, 32GB dahili hafıza bulunuyor.