Şirket yönetecek robot yapılacak

Steve Jobs'un en yakın arkadaşı Stephen Wozniak, Türkiye'deki 3G internet hızını överken; gelecekte şirketleri yönetecek bilgisayarlar üzerinde düşündüğünü söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Kasım 2011 Güncelleme 25 Kasım 2011, 02:02
Şirket yönetecek robot yapılacak

İÇİNDEKİLER

Turkcell'in yılda iki kez düzenlediği Teknoloji Zirvesi için İstanbul'a gelen Apple'ın kurucu ortağı Stephen Wozniak, Türkiye'deki internet hızına övgü yağdırdı. Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv'in de katıldığı toplantıda konuşan Wozniak, "Az önce telefonumdan internete bağlandım. 3G hızınız Amerika'daki 4G'den daha iyi. Müthişsiniz" dedi. İlerleyen dönemlerde insan gibi düşünebilen, bilinç sahibi bilgisayarların geliştirileceğini söyleyen Wozniak, "Şu an bunun üzerinde düşünüyorum. Gelecek dönemde insanlardan daha hızlı bilgisayarlar çıkacak ve şirketler de yavaş yavaş CEO'lardan ve çalışanlardan kurtulacak. O zaman insanlar mağaralara mı döner bilemiyorum" diye konuştu.

CİHAZIN KİŞİLİĞİ OLUŞUYOR
İnterneti insan beyninin bir parçası olarak geliştirmediklerini, ancak bir şekilde denk geldiğini ifade eden Wozniak, şunları kaydetti: "Bugün geliştirilen bazı programlar var. Bu programlar yaygınlaşıp insan davranışı haline dönüyor. Soru cevap alabiliyorsunuz. Cihazlar neredeyse kişilik sahibi olmuş durumda. Nerede olduğumu biliyor, beni duyuyor ve görüyor..."

'KIZ ARKADAŞIM OLMAZ SANIYORDUM'
Steve Jobs ile pek çok ortak noktaları olduğunu gördüklerini ve uzun arkadaşlıklarının böyle başladığını anlatan Stephen Wozniak, o dönemde hiç paralarının olmadığını, bu yüzden kredi aldıklarını söyledi. Wozniak, "Bir elektronikçi olarak hiçbir zaman kız arkadaşım ya da eşim olacağını düşünememiştim" diye konuştu. Wozniak, şöyle devam etti: "Kendi radyo ve telsizimi yapmıştım. Başkalarıyla iletişim kurdum. 10 yaşında bir çocuk için bu nedir? Ben süpermendim."