Kurnazlık ters tepti

Dünyayı aylarca 'iPhone 5 geliyor' beklentisine sokan Apple, iPhone 4'ün bir üst modeliyle şaşırttı. İletişim kurnazlığı, hisseleri düşürürken, tüketici güveni sarsıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2011 Güncelleme 06 Ekim 2011, 00:00
Kurnazlık ters tepti

İÇİNDEKİLER

Aylardır hakkında konuşulan, videolar yapılan, hatta kılıfı bile üretilen iPhone'un yeni modeli gün yüzüne çıktı. Steve Jobs'tan görevi alan yeni CEO Tim Cook, önceki gün beklentilerin aksine iPhone 4S adlı yeni modeli tanıttı. Oysa aylarca dünyanın her yerinde 'iPhone 5 geliyor' beklentisi oluşturuldu. Bu konudaki iddialar asla yalanlanmadı; hatta 'gizlilik' haberleriyle desteklendi. Bütün dünya iPhone 5 yerine iPhone 4'ün birkaç değişikliğe uğramış şekliyle karşılaşınca şoke oldu. Bu iletişim kurnazlığını kâra çevirmeyi planlayan Apple'ın hisseleri ise açıklamanın ardından yüzde 5 geriledi. Apple'ın Kaliforniya'daki merkezinde, yeni ürününün tanıtımına başlandığı sırasında 380 dolar olan hisseler, tanıtımın sonunda 355 dolara düştü. Buna rağmen dünyanın her yerinde yeni model için milyonlarca sipariş yağmaya başladı. Fakat kullanıcılar şirkete olan güvenlerinin sarsıldığını da saklamıyor. iPhone, Apple'ın en çok satan ürünlerinden biri. 2011 yılında 80 milyon iPhone'nun satıldığını belirten uzmanlar, 2012'de bu rakamın 100 milyonu aşacağını tahmin ediyor.

DAHA HIZLI DAHA GÜÇLÜ
iPhone 4S'nin görünüşü 2010 yılının Haziran ayında piyasaya sürülen iPhone 4'e benziyor. Ancak iPhone 4S'de A5 işlemci kullanılıyor. Bu nedenle de, diğer akıllı cep telefonlarından daha hızlı olduğu belirtiliyor. Bunun yanı sıra, dahili kamerası 8 megapiksel fotoğraf çekimine ve HD kalitesinde videolara olanak sağlıyor. Çift anten sayesinde de sinyal gücünün artacağı kaydediliyor.

BAZI ÖZELLİKLER
Kamera: iPhone 4S'te 8 MP'lik bir kamera bulunuyor. Ayrıca daha hızlı fotoğraf çekebiliyor.
Siri (sesli kontrol): Bu sistemi ile kullanıcısına 'kişisel asistan' işlevi göreceği vaat ediliyor. Yeni telefon, kullanıcısıyla konuşuyor.
HD video kayıt: iPhone 4S'in kamerasının diğer bir özelliği de 1080p, yani HD kalitesinde video kayıt yapabilmesi.
iOS 5: Bu sistem ile tüm iPhone'lar kendi aralarında bedava, mesajlaşabilecek.
Face time: Bu sistem ile diğer iPhone 4 kullanıcıları ile görüntülü konuşma yapılabilece

SAMSUNG KIZGIN
iPhone 4S'in tanıtılmasının ardından, Samsung yeni ürünün İtalya ve Fransa'da satışının yasaklanması için harekete geçeceğini duyurdu. Samsung'dan yapılan açıklamada, Apple'ın patent ihlali yaptığı iddia edildi. İtalya ve Fransa'da dava açılarak, iPhone 4S'in satışının yasaklanması isteneceği duyuruldu.

YORUMLAR
Ekran kapalıyken saat yok, flash desteği yok ama en kötüsü offline radyo.
Rakiplerinden korktular.
iPhone 4S almak mantıklı değil. Çünkü 2012 Temmuz gibi kesinlikle 5 i çıkaracaklar.
2 ay sonra da 4GS çıkar diye bekliyoruz.