Konyaspor - Galatasaray maçının hakemi Abdullah Buğra Taşkınsoy hastaeye götürüldü! TFF’den açıklama
takvim.com.tr
takvim.com.tr

Konyaspor - Galatasaray maçının hakemi Abdullah Buğra Taşkınsoy hastaeye götürüldü! TFF'den açıklama

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final maçında oynanacak Konyaspor - Galatasaray mücadelesini yönetecek olan hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy, taşikardi problemi nedeniyle karşılaşmaya çıkamadı. Zorlu randevuda Ali Yılmaz düdük çaldı. Taşkınsoy hastanye kaldırıldı.

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde bu akşam oynanacak olan Konyaspor - Galatasaray maçının hakemi Abdullah Buğra Taşkınsoy rahatsızlığı nedeniyle müsabakayı yönetemedi.

Maçta 4. hakem Ali Yılmaz düdük çaldı. Mücadelenin bu nedenle gecikmeli başlayacağı açıklandı.

Her ne kadar Taşkınsoy daha önce böyle bir durum yaşadığını ve maçı yönetmek istediğini söylese de sağlık ekibinden onay çıkmadı. Ali Yılmaz birinci hakem olarak sahada yer aldı.

HASTANEYE KALDIRILDI

Karşılaşmaya 4. hakem olarak çıkan Abdullah Buğra Taşkınsoy için TFF'den durumunun iyi olmasına rağmen soyunma odasına gitmesi talebi iletildi. Taşkınsoy, bu talep üzerine soyunma odasına gitti. Son durumunun kontrolü için de hastaneye götürüldü.

TFF'DEN AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde TÜMOSAN Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanan maçın öncesinde rahatsızlık geçiren hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy'un hastaneye sevk edildiğini açıkladı.

TFF'den yapılan açıklamada, "Ziraat Türkiye Kupası'nda Tümosan Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanan yarı final müsabakasında görevli olan hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy, maç öncesinde gerçekleştirilen ısınma antrenmanının ardından kendini iyi hissetmemesi üzerine sağlık kontrolünden geçirilmiştir. Yapılan doktor muayenesi sonucunda yüksek nabız tespit edilen hakemimizin sağlık durumu dikkate alınarak, karşılaşmada görev yapmamasına karar verilmiştir." denildi.

Taşkınsoy'un genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu gelişmenin ardından müsabaka, dördüncü hakem olarak görevli Ali Yılmaz'ın hakem olarak sahaya çıkması neticesinde 12 dakikalık gecikmeyle başlamıştır. Karşılaşmanın 13. dakikasından itibaren ise Abdullah Buğra Taşkınsoy'un yerine Üst Klasman Hakemi Raşit Yorgancılar, dördüncü hakem olarak görev almıştır. Genel sağlık durumu iyi olan Abdullah Buğra Taşkınsoy kontrol amacıyla ambulansla hastaneye sevk edilmiştir."

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN