Beşiktaş neden yabancı hoca seçti? Giovanni van Bronckhorst'tan Ryan Kent sözleri

Beşiktaş yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst için imza töreni düzenledi. Törende editörümüz Görkem Ağgündüz hem Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'a hem de Giovanni van Bronckhorst'a taraftarın merak ettiği soruları yöneltti; Beşiktaş neden yabancı hoca seçti ve Giovanni van Bronckhorst'ın eski öğrencisi Ryan Kent ile ilgili bir girişimi olacak mı?

Giriş Tarihi :14 Haziran 2024 , 11:58 Güncelleme Tarihi :15 Haziran 2024 , 10:36
Beşiktaş neden yabancı hoca seçti? Giovanni van Bronckhorst’tan Ryan Kent sözleri

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

Süper Lig'de istenen başarıyı sağlayamasa da sezonu Türkiye Kupası ile kapatan Beşiktaş takımın başına Giovanni van Bronckhorst'ı getirdi.

GIOVANNİ VAN BRONCKHORST İÇİN İMZA TÖRENİ
Beşiktaş yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst için imza töreni düzenledi.

TAKVİM MERAK EDİLEN İKİ SORUYU SORDU
Törene Takvim.com.tr de katılım gösterdi. Editörümüz Görkem Ağgündüz Beşiktaş taraftarının merak ettiği iki soruyu hem Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'a hem de Giovanni van Bronckhorst'a sordu.

RYAN KENT İÇİN GİRİŞİM OLACAK MI?
Takvim.com.tr'nin "Beşiktaş'ın, eski öğrencisi Ryan Kent ile adı anılmaya başlandı. Onunla ilgili bir düşüncesi girişimi olacak mı?" sorusuna Giovanni van Bronckhorst şu yanıtı verdi:

Beşiktaş neden yabancı hoca seçti? Giovanni van Bronckhorst’tan Ryan Kent sözleri

"Getirebileceğimiz oyuncularla ilgili çalışmalara başladık. Beni gelecek oyuncularla ilgili konuşurken çok fazla bulamayacaksınız. Bu konuyu biraz daha yönetim içerisinde tutmaya çalışacağız"

NEDEN YABANCI HOCA?
Takvim'in bir diğer sorusu ise Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'a oldu.

Arat, "Süper Lig'de uzun süredir yabancı teknik adam şampiyonluk yaşayamıyor? Sizin yabancı teknik adam kararınız neydi." sorusuna şu sözlerle yanıt verdi:

"Beşiktaş değişimlerin takımı. Biz buraya değişim vadederek ve camiamızın büyük desteğini alarak geldik. Dolayısıyla çok büyük sorumluluklarımız var. Bu sorumlulukların bilincinde bu planlamayı çok önemli bir şekilde yaptığımızı düşünüyorum ve bu planlama çerçevesinde kulübümüzün prensiplerine ve gelecek planlarına en uygun kişi Giovanni'ydi.

Gio'da karar kıldık. Bunu tüm yönetim kuruluyla birlikte verdik ve bu karardan dolayı çok memnunuz. Bundan sonra artık sahadaki neticeler konuşur. Bizlerden çok hocadan ve sporcularındır sahne. Ama şunu unutmayın Beşiktaş güçlü bir takımla gelecek tüm taraftarlarımız bunu hissedecektir."

Öte yandan törene yönetim kurulu danışmanlığına getirilen Brad Friedel ile Hollandalı teknik adamın yardımcısı Jean-Paul van Gastel de yer aldı.

Başkan Arat, yaptığı açıklamada, Giovanni van Bronckhorst'un elde ettiği başarılarla kendisini ispat etmiş bir teknik adam olduğunu belirterek ocak ayından bu yana iletişimde olduklarına dikkati çeken Hasan Arat, "Ocak'ta anlaşmak üzereydik. Yardımcısı Van Gastel'in NAC Breda ile sözleşmesi vardı, olmadı. Bizimle ilişkisini hiçbir zaman koparmadı. Türkiye Kupası'nı kaldırdıktan sonra beni tebrik etmek için ilk arayan isimlerden biriydi. Van Gastel, NAC Breda'yı şampiyon yaptı ve 1. Lig'e yükseltti. Sonra Van Bronckhorst bize hazır olduğunu iletti. Biz de anlaşmaya karar verdik. Çok mutluyuz. Çok büyük başarılara imza attı. Eşi ile vakıf kurdu ve gençlere iyilikler yapıyor. Bu yaptığı iyiliklere Türkiye'de de devam edebilir. Giovanni van Bronckhorst'un felsefesinin Beşiktaş ile inanılmaz uyum sağlayacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Transfer çalışmalarını büyük titizlikle sürdürdüklerini aktaran Arat, "Büyük hazırlıklar yaptık. Hedefimizdeki herkesle görüşüyoruz. Sahamızın yenilenmesine başlanıyor. Çok güzel bir çatımız olacak. Tesislerdeki 2 sahanın değişimine de başlandı. Taraftarımıza ve genel kurulumuza sözümüz var. Beşiktaş'ın menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Çok travmatik bir sezon yaşadık. Bu travmadan kurtulup bir an önce kuvvetli bir takım planlama peşindeyiz. Taraftarımızın, Giovanni van Bronckhorst'un liderliğinde, kartalların uçmasına hazırlanması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

"GURUR DUYULACAK BİR TAKIM OLUŞTURACAĞIZ"
Beşiktaş ile 2+1 yıllık sözleşme imzalayan Giovanni van Bronckhorst, taraftarın gurur duyacağı güçlü bir takım oluşturacaklarını söyledi.

Siyah-beyazlılarda görev yapacağı için çok mutlu ve gururlu olduğunu dile getiren Hollandalı çalıştırıcı, "Beşiktaş'ın ne kadar büyük kulüp olduğunu biliyorum. Beşiktaş'ı başarılara ulaştırmak için elimden geleni yapacağım. Çok iyi karşılandım. Burada hızlı şekilde bir yapı oluşturabiliriz. Herkesin çok çalışması en önemli detay olacak. Mücadele edeceğiz. Zaferler için savaşan bir takımın mücadele etmesi lazım. Enerjim yüksek." şeklinde görüş belirtti.

Futbolculuk ve teknik adamlık kariyerinde her zaman şampiyonluk hedeflediğini anlatan Van Bronckhorst, şunları kaydetti:

"Tek bildiğim şampiyonluklar ve kupalar kazanmak. Eminim ki Beşiktaş'ta da bunu yapacağız. Hayatta meydan okumalara ihtiyacınız vardır. Bu, yeni meydan okumada çok gurur duyulacak bir takım yaratacağız. Taraftarın desteğine çok ihtiyacımız var. İç sahada puan alınması çok zor bir takım olmalıyız. Altyapımız çok güçlü. Semih Kılıçsoy buna örnek. Genç futbolcularımız A takım için çok önemli olacak. Onlarla çalışmam gerekiyor. Beşiktaş'ın altyapı oyuncuları A takımda oynama konusunda çok hevesli ve heyecanlı. Bu konuda ben de çok heyecanlıyım. Bu takımda çok fazla oyuncu benim istediğim şekilde oynayabilir. Çok net bir oyun tarzımızın olması lazım. Hollanda'da 4-3-3 sistemi içinde büyüdüm. Taktiksel anlamda esnek olmak lazım. Rangers'ta bunu yaptım. Beşiktaş'ta da yapacağım. Çok iyi hocalarla sistem içinde büyüdüm ve geliştim. Şu andan itibaren bir Kartal'ım. Taraftardan biriyim."

"BEŞİKTAŞ'I DAHA GÜÇLÜ YAPMAYA GELDİM"
Beşiktaş Kulübü yönetim kurulu danışmanlığına getirilen Brad Friedel da törende açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ta çalışacağını çok gururlu olduğunu ifade eden ABD'li futbol adamı, "Beşiktaş'ı daha güçlü yapmaya geldim. Harika bir teknik ekibimiz olacak. Transfer stratejileri ve yapımızı geliştirme adına Beşiktaş'a destek vermeye çalışacağım. Küresel anlamda büyük bir ağ oluşturacağız. Beşiktaş'ın ihtiyacı olan her konuda yönetimle çalışmaya geldim. Tekrar Türkiye'de olmak çok güzel." diye konuştu.