Cimbom, Rıdvan Yılmaz için Rangers’a 4 milyon Euro teklif yaptı: İskoç ekib i teklifi geri çevirdi

İddialara göre Galatasaray, Rıdvan Yılmaz için Rangers’a 4 milyon Euro teklif yaptı. İskoç ekib i teklifi geri çevirdi. Transfer için ısrarı devam ediyor. İşte sizler için derlediğimiz 16 Ocak tarihli TAKVİM yurttan ve dünyadan spor haberleri....

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ocak 2024 Güncelleme 16 Ocak 2024, 07:03
Cimbom, Rıdvan Yılmaz için Rangers’a 4 milyon Euro teklif yaptı: İskoç ekib i teklifi geri çevirdi

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'da sol ber arayışları devam ediyor. Sky Sports'un haberine göre Galatasaray, Rıdvan Yılmaz için Rangers'a 4 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu içeren bir kiralama teklifinde bulundu. Rangers'ın Galatasaray'ın bu teklifini reddettiği, 22 yaşındaki milli futbolcunun İtalya Serie A ekibi Hellas Verona'ya daha yakın olduğu belirtildi. Ancak Galatasaray'ın yaptığı teklifi yenileme durumunun olduğu da gelen haberler arasında. Rıdvan Yılmaz, geçtiğimiz sezon Beşiktaş'tan 4 milyon Euro bonservis, 2 milyon 250 bin Euro bonus ve sonraki transferden yüzde 20 pay karşılığında Rangers'a transfer olmuştu.


YENİ ADRESİ FRANSA OLDU
Kartal'da kadro dışı bırakılan Valentin Rosier'in yeni adresi netleşti. Beşiktaş, Fransa Ligue 1 ekiplerinden Nice'in 27 yaşındaki sağ bek için yaptığı satın alma opsiyonlu kiralama teklifini kabul etti. Nice'in Fransız oyuncu ile anlaşma sağlaması halinde tecrübeli futbolcu sezonun ikinci yarısında Fransız ekibinde forma giyecek. Yapılan anlaşmada sözleşmedeki opsiyon maddesinin 2.8 milyon Euro olduğu da gelen haberler arasında.


ABOU İLE ANLAŞAMADIK
Beşiktaş'ın kadro dışı bıraktığı Vincent Aboubakar ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Brezilya Serie A ekiplerinden Corinthians'ın Başkanı Augusto Melo yaptığı açıklamada, "Yıldız isimlerle sözleşme imzalamaktan çekinmiyoruz. Vincent Aboubakar ile görüştük ancak anlaşma sağlayamadık" ifadelerini kullandı. Ayrıca yönetim Aboubakar'ın takas edileceği iddialarını da yalanladı.


GÖZLER SEMİH KILIÇSOY'DA
Beşiktaş'ta son dönemdeki performansıyla dikkat çeken Semih Kılıçsoy, kupadaki Eyüpspor maçında da takımıın en önemli gol silahlarından biri olacak. Forma giydiği son 4 maçta 5 gol atan 18 yaşındaki yıldız müthiş serisini Eyüp karşısında da sürdürmeyi hedefliyor.


VEDALAŞMAK İÇİN GELDİM
Ankaragücü Kulübü'nün eski başkanı Faruk Koca, Kulüpler Birliği Vakfının toplantısına katıldı. Koca, toplantıda Trendyol Süper Lig takımlarının başkanlarına veda etti. Vakfın merkezinden ayrılırken basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Koca, "Vedalaşmak için geldim. 1,5 yıl beraber çalıştık. Vedalaşmak, helalleşmek istedim. Çünkü teşrik-i mesaimiz oldu. Sağ olsunlar bugün gelmemi istediler, ben de bu vesileyle geldim. Sadece ben konuştum, olayı anlattım. Sağ olsunlar onlar da dikkate aldılar" ifadelerini kullandı. Faruk Koca, "Yaptığınız için pişman mısınız?" sorusuna ise, "Benim yargı sürecim devam ediyor. Bir değerlendirme yapacağım, futbolla ve bu olaylarla ilgili ama bugün değil" yanıtını verdi.


NWAKAEME HEYECANI
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ın, "Abdullah hocamız çok istiyor, görüşüyoruz" sözleri ile transfer mesajı verdiği Anthony Nwakaeme ile ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Nijeryalı kanat forvetin yıllık ücretinde de önemli bir indirimi kabul etmesiyle birlikte 1+1 yıllık anlaşma sağlanmasının an meselesi olduğu öğrenildi. Bu arada Nwakaeme'nin sakatlığının büyük ölçüde düzeldiği de gelen haberler arasında. Nwakaeme, 2018 ile 2022 yılları arasında Trabzonspor forması giymiş gösterdiği performansla şampiyonlukta büyük pay sahibi olmuştu.


ORSIC 6 AY SONRA TRABZON'DA
Trabzonspor'un sezon başı kampında sakatlanan Mislav Orsic'in çapraz bağları kopmuş ve ameliyat olmuştu. Ardından geçen sürede yaklaşık 6 aydır sahalardan uzak olarak tedavi sürecini devam ettiriyordu. Önceki gün Trabzon'a gelen Orsic'in Şubat ayının son bölümünde maç oynayabilecek seviyeye geleceği belirtildi.


ALTAY TEK ATTI 3 PUAN ALDI
1. Lig'de 18. haftanın kapanışında Altay evinde Şanlıurfa'yı yenerek çok kritik bir 3 puan aldı. 65. dakikada Deniz'in pasında topla buluşan Eren Erdoğan, ceza sahası dışından şutunu çekti ve top sağ alt köşeye giderek filelerle buluştu: 1-0. Altay ile çok önemli başarılara imza atan Marco Paixao, Şanlıurfa formasıyla eski takımına karşı mücadele etti. Portekizli futbolcu 73'te gole yaklaştı. Barış'ın ortasına kafa vurdu, Ozan son anda kurtardı. Altay kazandı.


ICARDI YARIN İDMANDA
Galatasaray'da sakatlığı dolayısıyla Konya, Sivas ve Kayseri maçlarını kaçıran Mauro Icardi için Okan Buruk müjdeli haberi verdi. Icardi'ye bir süre izin verdiklerini belirten Buruk, Arjantinli yıldızın yarın antrenmanlara başlayacağını duyurdu. Buruk, "Ayağının ve yüzünün durumuna bakacağız. Verdiğimiz program dahilinde hazırlanıyor. Hafta sonu için durumunu değerlendireceğiz. Trabzonspor maçında kadroda olabileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.


BERKAN KUTLU FORMAYA KAVUŞTU
Sezon başında kiralık olarak gittiği İtalya Serie A ekibi Genoa ile kontratını fesheden ve geçtiğimiz günlerde Galatasaray'a geri dönen Berkan Kutlu Kayserispor maçıyla formasına kavuştu. 25 yaşındaki orta saha 77'de Lucas Torriera'nın yerine oyuna dahil oldu. Berkan oyuna girdiği sırada taraftar alkışlarıyla oyuncuya moral verdi.


ÇAĞLAR MÜJDESİ
Devre arası transfer döneminin en hareketli takımlarından biri olan Fenerbahçe, Bonucci ve Krunic transferleriyle kadrosunu güçlendirdi. Sarı- Lacivertliler, İspanyol ekibi Atletico Madrid forması giyen milli oyuncu Çağlar Söyüncü'yü transfer etmek için çok önemli bir adım attı. Sarı-Lacivertliler, Çağlar'la her konuda anlaşmaya vardı. Futboldan sorumlu yönetici Selahattin Baki geçtiğimiz hafta Madrid'e gitmiş, hem yıldız futbolcu hem de Atletico kulübü ile görüşmüştü. Bu temaslar sonrası Çağlar ile aradaki pürüzler giderildi. İspanyollar'a kiralama teklif yapan yönetim gelecek yanıtı bekliyor.


ARDA GÜLER'E ÖVGÜ YAĞDI
Real Madrid'in yıldızı Arda Güler'in, Arandina ve Atletico Madrid karşısında sahada kaldığı 69 dakikada İspanyol gazetecileri büyüledi. Diario AS Gazetesi muhabiri Fernando Tavero, "Arda Güler, gerçekten yetenekli bir futbolcu. Potansiyel olarak tavanı çok çok yüksek" yorumun yaptı. Relevo'dan Jorge Picon, "Vücudunu çok iyi idare ediyor, dokunuşlarındaki kaliteyi görebiliyorsunuz. Ne kadar ileri gidebilir bilmiyoruz ama Real Madrid onun için çok heyecanlı" dedi.


UMUT NAYİR PENDİK'TE
Fenerbahçe 30 yaşındaki golcüsü Umut Nayir'in sezon sonun kadar Pendikspor'a kiraladığını TFF'ye bildirdi. Sezon başında Sarı-Lacivertli takıma transfer olan milli golcü Fenerbahçe formasıyla 13 maça çıktı. Umut, söz konusu maçlarda skor katkısında bulunamadı.


Fenerbahçe'yi ÇOK ISTEDIM
Fenerbahçe'nin yeni transferi Rade Krunic özel açıklamalar yaptı. Tecrübeli futbolcu, "Taraftarlara minnettarım. Onlara çok teşekkür ediyorum. Nasıl ki onlar benim buraya gelmemi istediler, çok fazla istediler. Ben de aynı şekilde Fenerbahçe'nin oyuncusu olmayı çok ama çok istedim. Zaten Edin Dzeko ve Miha Zajc ile de konuşmuştuk. Buradaki atmosferden ve taraftarlardan onlar da bana bahsettiler. Fenerbahçe'ye katılabilmek adına sabırsızlıkla bu anı bekledim" diye konuştu.


YABA DABA DU!
Sezon başında Brezilyalı yıldız orta saha oyuncusu Fred'i Premier Lig devi Manchester United'dan 9.7 milyon Euro'luk bonservis bedeli ile kadrosuna katan Fenerbahçe, Brezilyalı yıldızın forma giydiği her maçı kazanmayı başardı. Sarı-Lacivertliler, 30 yaşındaki merkez orta sahanın forma giydiği 14'ü lig olmak üzere 20 maçın tamamında sahadan galip ayrıldı. Tecrübeli oyuncu bu maçlarda ise toplam 6 asist yaptı. Fenerbahçe, Fred'in oynamadığı 12 maçta sahadan 5 kez puan kaybı ile ayrıldı. Fenerbahçe taraftarının sevgilisi konumundaki Sambacı yıldızın performansı sadece Sarı-Lacivertli taraftarları değil, diğer takım taraftarlarını da mest ediyor.


YANKI EREL FİNALDE KAYBETTİ
MİLLİ tenisçi Yankı Erel, Katar'da düzenlenen M15 Doha Turnuvası'nda tek erkeklerde ikinci oldu. Yankı Erel, finalde Özbek Khumoyun Sultanov'a 7-6 ve 6-4'lük setlerle 2-0 mağlup oldu.


BUCKS SON SANİYEDE GÜLDÜ
NBA'de Milwaukee Bucks, Damian Lillard'ın uzatmanın son saniyesinde kaydettiği üç sayılık basketle Sacramento Kings'i sahasında 143-142 yendi. Lillard, 29 sayı, 8 asist ve 4 ribaundla oynadı.


MENEMEN 4 MAÇ SONRA TAKILDI
TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Menemen Futbol Kulübü, ligin ikinci devresinin ilk karşılaşmasında Karaman FK ile 1-1 berabere kalarak 4 maç aranın ardından puan kaybı yaşadı.

BEŞİKTAŞ'A PARA VE BLOKE CEZASI
PFDK, Beşiktaş'a Rizespor maçında taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 320.000 TL para cezası verdi. Ayrıca taraftarların bir sonraki deplasman maçında kartlarının bloke edileceği de belirtildi.


KONYA ÖMEROVİC'E EMANET
Konyaspor, teknik direktör Fahrudin Ömerovic ile sezon sonuna kadar anlaşma sağlandığını duyurdu. 62 yaşındaki Bosna Hersekli çalıştırıcı en son Başakşehir'de 2020-21'de yardımcı antrenördü.


MEDVEDEV TUR ATLADI
Avustralya Açık'ta, tek erkeklerde Rus Daniil Medvedev ilk turda Fransız rakibi Terence Atmane ile karşılaştı. Medvedev, setlerde 2-1 öndeyken (5-7, 6-2, 6-4) rakibinin çekilmesiyle tur atladı.


SERHOU GUİRASSY YARIŞI
İngiliz basını, Manchester United, Newcastle, Milan ve West Ham'ın Bundesliga ekibi Stuttgart'ın 27 yaşındaki Gineli forveti Serhou Guirassy'i transfer etmek için yarış halinde olduğu iddiasında bulundu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN