Galler Türkiye maçı bitti mi? 21 Kasım 2023 Galler Türkiye maç sonucu ve özeti

Türkiye'nin EURO 2024 elemelerindeki önemli maçı öncesi heyecan dorukta. A Milli Takım, Galler ile karşı karşıya gelerek liderlik mücadelesi verecek. Almanya karşısında elde ettiği zaferle moral bulan Türkiye, bu kez de Galler'i mağlup ederek liderliği garantilemeyi hedefliyor. Montella'nın önderliğindeki milli takım, 16 puana ulaşarak grupta zirvede yer alıyor. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 21 Kasım 2023, 21:26 Güncelleme 21 Kasım 2023, 23:50
Galler Türkiye maçı bitti mi? 21 Kasım 2023 Galler Türkiye maç sonucu ve özeti

İÇİNDEKİLER

Futbolseverler ise maçın yayınlanacağı kanalı merakla bekliyor. Galler Türkiye maçı, hangi kanalda şifresiz yayınlanacak sorusu gündemin en önemli konularından biri haline geldi. İşte Galler Türkiye maçı canlı yayını...

A MİLLİ TAKIM MAÇI HANGİ KANALDA?

Galler Türkiye mücadelesi 21 Kasım Salı günü saat 22:45'de oynanacak. Sloven hakem Matej Jug düdük çalacağı mücadele şifresiz olarak TRT1 ekranlarından yayınlanacak.

GALLER TÜRKİYE MAÇI CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

EURO 2024 ELEMELERİ D GRUBU TÜRKİYE KAÇINCI?

EURO 2024'e katılma hakkını son maçlar öncesinde elde eden A Milli Futbol Takımı, Galler deplasmanında kaybetmemesi halinde grup lideri olarak Almanya'nın ev sahipliği yapacağı turnuvaya katılacak. Son maçlar öncesinde Türkiye 16 puanla liderlik koltuğunda yer alırken, sahasında Ermenistan'ı konuk edecek Hırvatistan ise 13 puanla ikinci sırada bulunuyor. Galler ise 11 puan ile 3. sıraya sahip. Ay-yıldızlı ekibe ikili averajda üstünlüğü bulunan Hırvatistan'ın grup liderliği için şansı sürüyor. Milli Takım, Galler'den alacağı puan ya da puanlarla, Hırvatistan-Ermenistan maçının sonucuna bakılmaksınız grubu lider olarak tamamlamayı garantileyecek. Grup ikinciliği için ise Hırvatistan ve Galler'in son maçlar öncesinde çekişmesi devam ediyor.

GALLER TÜRKİYE MİLLİ MAÇI İÇİN SLOVEN HAKEM

Cardiff kentinde bulunan Cardiff City Stadyumu'da 21 Kasım Salı günü oynanacak ve TSİ 22.45'te başlayacak müsabakayı Slovenya Futbol Federasyonu'ndan Matej Jug yönetecek. Jug'un yardımcılıklarını Matej Zunic ve Manuel Vidali yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Martin Matosa olacak. Müsabakada Nejc Kajtazovic VAR, Alen Borosak ise AVAR olarak görev yapacak.

A Milli Takım'ın aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Ertaç Özbir (Yukatel Adanademirspor), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakçı (Galatasaray), Cenk Özkacar (Valencia), Çağlar Söyüncü (Atletico Madrid), Kaan Ayhan (Galatasaray), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydın (Fenerbahçe), Eren Elmalı (Trabzonspor), Rıdvan Yılmaz (Rangers)

Orta saha: Berat Özdemir (Trabzonspor), Berkan Kutlu (Genoa), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Yusuf Sarı (Yukatel Adana Demirspor), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Kenan Yıldız (Juventus), Bertuğ Yıldırım (Rennais), Yusuf Yazıcı (Lille)

TÜRKİYE GRUPTAN NASIL LİDER ÇIKAR?

1- Türkiye - 16 puan
2- Hırvatistan - 13 puan
3- Galler - 11 puan

Elemelerde son iki maçını kazanarak EURO 2024 biletini cebine koyan Milli Takım, Galler karşısında alacağı en az 1 puanla da grubunu lider tamamlayacak. Galler'de alınacak bir galibiyet de torbalarda belirleyici olacak. Geçtiğimiz gün oynanan maçlarda İspanya ve Belçika'nın sahadan galibiyetlerle ayrılması, Ay-yıldızlıların birinci torba hedefini zora soktu. Şu ana kadar Almanya, Belçika, Fransa, Portekiz ve İspanya birinci torbayı garantileyen ülkeler oldu.