Filenin Sultanları ev sahibi Japonya'yı yenerek Olimpiyat vizesi aldı

Japonya karşısında ilk seti kaybeden A Milli Voleybol Takımımız, sonraki setleri kazanarak ülkemize büyük bir gurur yaşattı. 6'da 6 yaptık. Paris 2024 vizesini kaptık.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2023 Güncelleme 24 Eylül 2023, 06:59
Filenin Sultanları ev sahibi Japonya’yı yenerek Olimpiyat vizesi aldı

İÇİNDEKİLER

Filenin Sultanları'ndan yeni destan... A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu 6. maçında Japonya'yı 3-1 yendi. Japonya karşısında ilk seti 25-22 kaybeden Milliler, sonraki setleri 25-22, 26-24 ve 25-12 kazanarak önemli bir başarıya daha imza attı. Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonu Filenin Sultanları, üst üste 21. maçından galibiyetle ayrıldı.

Vargas, 22 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Grupta 6'da 6 yapan Milliler, böylece Paris Olimpiyatları'na katılmayı garantiledi. Dünya sıralamasının zirvesindeki Sultanlar, üst üste 2. kez Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek.

3.5 aylık süre içinde FIVB Milletler Ligi Kupası'nı ve Avrupa Şampiyonluğu'nu kazanarak Dünya sıralamasının zirvesine çıkan, son olarak da Olimpiyatlara katılım biletini alan Filenin Sultanları, Paris'te düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'nda da zirveyi hedefliyor. A Milli Takım, elemelerdeki 7. ve son maçında bugün TSİ 10.00'da Belçika ile karşılaşacak.



ÇOK ZORDU AMA DEĞDİ
Kaptan Eda Erdem, "Japonya maçı çok zorlu geçti. Çok yorulduk ama değdi. Bu yazın en büyük anlamı Paris Olimpiyatları'na bilet almaktı" dedi.



BAKAN BAK'TAN TEBRİK MESAJI
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, olimpiyatlara katılmayı garantileyen A Milli Kadın Voleybol Takımı için tebrik mesajı yayımladı. Bak, "İşte Filenin Sultanları, işte başarının istikrarı. Filenin Sultanları'nın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda da bizleri gururlandıracağına yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.



TEŞEKKÜRLER SULTANLAR
Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonluğundan sonra dün de Olimpiyat vizesi alan Filenin Sultanları, Japonya maçının ardından zafer pozu verdi. Milli oyuncuların mutlulukları adeta gözlerinden okunuyordu.

TÜM TAKIMLA GURUR DUYUYORUM
TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, "Çocuklarla yorgunlukları hakkında konuştum. 'Ülkeyi mutluluğa boğuyorsak, yorgunluktan falan bahsedilemez' dediler. Ne kadar güzel bir şey değil mi? Tüm takımla gurur duyuyorum" diye konuştu.

SANTARELLİ: MÜKEMMEL BİR YAZ OLDU
Milli Takım baş antrenörü Daniele Santarelli, "Birkaç ay önce birlikte çalışmaya başladık. 3 hedefimiz vardı ve hepsine ulaştık. Yorucu bir yaz oldu ama tüm hedeflerimize ulaştık. Mükemmel bir yaz oldu" dedi

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN