Okan Buruk'tan Bakambu açıklaması! Neden düşünülmedi?

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Galatasaray sahasında Kopenhag ile berabere kaldı. Sarı kırmızılılara gol gereken dakikalarda Bakambu'nun düşünülmemesi soru işaretleri yaratmıştı. Editörümüz Görkem Ağgündüz maçın ardından Okan Buruk'a bu durumu sordu. İşte Buruk'un o sözleri...

Giriş Tarihi 20 Eylül 2023, 23:02 Güncelleme 21 Eylül 2023, 00:00
Okan Buruk’tan Bakambu açıklaması! Neden düşünülmedi?

İÇİNDEKİLER

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk haftasında konuk ettiği Danimarka'nın Kopenhag ekibiyle 2-2 berabere kaldı.

OKAN BURUK'TAN BAKAMBU AÇIKLAMASI | VİDEO İZLE



Sarı kırmızılılara gol gereken dakikalarda forvet Bakambu yerine Ndombele'nin oyuna girmesi soru işaretleri yaratmıştı. Editörümüz Görkem Ağgündüz maçın ardından Okan Buruk'a "Bakambu'yu performans nedeniyle mi taktiksel sebeplerle mi düşünmediğini" sordu.



Barış'ı oyuna aldıktan sonra bir değişiklik hakkı kaldığını belirten Okan Buruk maç içinde çok fazla geriye pas yaptıklarını belirtti. Bu yüzden savunmadan birini çıkartıp Torreira'yı stopere çektiğini belirten Buruk, "Ön tarafta bir değişiklik yaptık, Barış'ı oraya aldık. Barış'ı aldıktan sonra bir değişiklik hakkımız kalmıştı. Son değişikliği de Ndombele olarak kullanmak istedim. Öne doğru top taşıyan rakibi eksiltebilen öne doğru aksiyon yapabilecek bir oyuncu olarak onu düşündüm."



"Öndeki 4 oyuncuyu zaten değiştirmiştim bir tek Icardı kalmıştı. Icardi'nin de sahada kalması gerekiyordu çünkü gole ihtiyacamız vardı. O yüzden savunmadan birini çıkardım Torreira'yı stopere çektim. Maçın içinde çok fazla geriye pas oynadık. Rakip 10 kişi kalınca Torreira hamlesiyle oyunu daha iyi kurmak istedik."

"Sergio Oliveira ve Ndombele topa ship omada bize olumlu işler yaptılar. Ne zaman topa sahip olduk yön değiştirdik golün birini de böyle bulduk. Bakambu'yu kullanmama nedenim Icardi ile devam etmemdi." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN