Dipten zirveye! Türk Milli Voleybol Takımı'nın yıldızı Melissa Vargas'ın hayatı film senaryolarını aratmıyor

Melissa Vargas, Kadın Millilerimiz'le birlikte adını tarihe yazdırdı. Hayat hikayesiyle de filmleri aratmadı! Başarısının sırrını açıkladı: 2. Annem Gurur Akgün...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Temmuz 2023 Güncelleme 19 Temmuz 2023, 09:57
Dipten zirveye! Türk Milli Voleybol Takımı’nın yıldızı Melissa Vargas’ın hayatı film senaryolarını aratmıyor

İÇİNDEKİLER

Küba'nın en yoksul kenti Cienfuegos'da doğdu Vargas... Voleybola aşıktı. 16'sında F.Bahçe'ye 32 sayı attı. Sakatlandı! Küba'ya yollandı. Devleti eleştirince 4 yıl ceza aldı



İsviçre'ye kaçtı. Sonra Türkiye'ye sığındı. Vatandaş yapıldı. Ve dünya şampiyonluğuna giden yolu anlattı: Annemin arkadaşı Gurur Akgün, elimden tuttu. Her şeyim oldu.



DİPTEN ZİRVEYE
Milli voleybolcumuz Vargas, Milletler Ligi'ndeki performansıyla ülkemize altın madalya kazandırdı. 23 yaşındaki voleybolcu, büyük bir mücadele vererek adını zirveye yazdırdı. Küba'dan Çekya'nın Prostejov takımına transfer olan genç yıldız Fenerbahçe'ye karşı 16 yaşında 32 sayı atarak dikkatleri çekti. O dönemde sakatlandı. Ülkesi Küba'ya tedavi olmaya gitti. Devlet koşullarını beğenmemesi nedeniyle Küba Federasyonu Melissa Vargas'ı 2017 yılında milli takımdan 4 sene men etti. Vargas, sonrasında Volero Zürih'e transfer oldu. Vargas İsviçre'ye "Sığınmacı" statüsüyle gelmişti. O sezon Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sırbistan vatandaşı oldu fakat FIVB, Küba'nın izni olmadan milli takımda oynamasına izin vermedi. 2020 yılında Türkiye bu başarılı sporcuyu elinden kaçırmak istememesiyle birlikte 2021 yılında Vargas'ın Türk vatandaşlığını ilan etti. Fakat forma giyebilmesi için bir süre geçmesi gerektiği için o sene Vargas sahaya çıkamadı. 2018-2021 arasında Fenerbahçe forması giyen Melissa, Tianjin Bohai Bank'ta yarım sezon geçirerek kendini geliştirdi. Çin'den dönen başarılı sporcu Milletler Ligi'ne yetişti ve sahada fırtınalar estirdi.



SULTANLAR'A COŞKULU KARŞILAMA
Milletler Ligi finalinde Çin'i 3-1 yenerek tarihindeki ilk şampiyonluğa ulaşan A Milli Kadın Voleybol Takımımız dün İstanbul'a döndü. Filenin Sultanları büyük bir coşkuyla karşılandı. Oyuncularımıza ilgi oldukça büyüktü.

Vargas, 2021 yılınan Nisan ayında Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN