Fenerbahçe bitime 4 dakika kala bulduğu golle Ankragücü’nü devirdi

81’de Ali Sowe ile geriye düşen Kanarya, 87’de Enner Valencia’nın penaltısıyla eşitlik golünü buldu. Fener, 90+6’da Miguel Crespo ile hanesine 3 puanı yazdırarak lider Galatasaray’ı takibini sürdürdü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2023 Güncelleme 16 Nisan 2023, 06:59
Fenerbahçe bitime 4 dakika kala bulduğu golle Ankragücü’nü devirdi

İÇİNDEKİLER

F.Bahçe A.Gücü engelini 2-1'lik skorla aşarak şampiyonluk yarışında kritik bir 3 puan elde etti. 9. dakikada Samet Akaydın'ın kafa vuruşunda Kitsiou topu kale çizgisi üzerinden uzaklaştırdı. 41'de Arda'nın kullandığı kornerde Szalai'nin kafa vuruşu direkten geri geldi.



SAMET'İN KAFASI DİREKTE!
44'te Arda kaleci Gökhan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü bulamadı. 1 dakika sonra Arda Güler'in kullandığı köşe vuruşunda bu kez Samet'in kafa vuruşu direkten döndü.



İRFAN CAN GOLE İZİN VERMEDİ
55'te Diack kale önünden vurdu. İrfan Can ayaklarıyla gole izin vermedi. 81'de Diack'ın ara pasında topla buluşan Ali Sowe takımını öne geçiren golü attı: 0-1.



10 DAKİKADA HAYATA DÖNDÜ
86'da İrfan Can Kahveci, Hanousek'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem 'Penaltı' dedi. Penaltıyı Valencia gole çevirdi. 90+6'da Crespo'nun golüyle F.Bahçe kritik bir galibiyet aldı.



VALENCİA'DAN 27. GOL
Fenerbahçe'nin Ekvadorlu yıldızı Enner Valencia, Ankaragücü'nü de boş geçmedi. Dün gece penaltılardan fileleri havalandıran tecrübeli oyuncu ligdeki 27. golünü attı.



OSAYİ SAMUEL BAŞAKŞEHİR'DE YOK
Fenerbahçe'de sarı kart sınırnda bulunan Osayi-Samuel Ankaragücü karşılaşmasında gördüğü kartla cezalı duruma düştü. Nijeryalı futbolcu, Başakşehir'le deplasmanda oynanacak maçta forma giyemeyecek.



JESUS'TAN 4 DEĞİŞİKLİK
Fenerbahçe'nin Portekizli teknik direktörü Jorge Jesus, son oynanan Karagümrük maçının 11'ine göre 4 değişiklik yaptı. Tecrübeli çalıştırıcı, Willian Arao, İrfan Can Kahveci, Emre Mor ve cezalı Ferdi'nin yerine 11'de Osayi-Samuel, Miha Zajc, Diego Rossi ve Arda Güler'e forma verdi.



ARDA GÜLER'DEN RESİTAL
Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler Ankaragücü maçındaki performansıyla taraftarlara adeta resital sundu. Topu her aldığında olumlu kullanan 18 yaşındaki futbolcu çalımları ve adrese teslim paslarıyla parmak ısırttı. Maç içindeki soğukkanlı tavrıyla dikkat çeken yıldız futbolcu Sarı-Lacivertli takımın hücum organizyonlarında da 1 numaralı isim konumundaydı. Oyunda kaldığı 78 dakika boyunca etkili oynayan genç yıldız skora etki edemese de oyundan çıkarken ayakta alkışlandı. Fenerbahçe ile bu sezon 13 lig maçına çıkan Arda Güler, takımına 2 gol, 2 asistlik katkı sağladı.



CRESPO'DAN HAYAT ÖPÜCÜĞÜ
Uzun süredir kadroda yer almakta zorlanan Crespo, 90+6. dakikada Fenerbahçe'ye hayat veren galibiyet golünü usta bir vuruşla attı.



ALTAY GÖRÜNÜMLÜ GUSTAVO
Fenerbahçe-Ankaragücü maçında ilginç bir olay yaşandı. Tribünde yer alan Gustavo Henrique, sakatlığı nedeniyle kadroda olmayan Altay Bayındır'ın akreditasyon kartıyla maçı izledi. Gustavo Henrique ve Altay Bayındır'ın bu olay nedeniyle ceza alabilecekleri iddia edildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN