Son dakika: Fenerbahçe'den sonra şimdi de Beşiktaş tribünlerinde 'hükümet istifa' tezahüratı! Tribünleri karıştırıyorlar! Kulüplerden tepki yağıyor

Türkiye asrın felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken deprem üzerinden siyaset devşiren birtakım odaklar tribünleri topa sokmak istedi. Fenerbahçe - Konyaspor maçından sonra şimdi de Beşiktaş - Antalyaspor maçında ‘hükümet istifa’ sesleri yükseldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tribünden "istifa" sloganlarının atılmasını "sorumsuzluk ve şuursuz" olarak niteledi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "Spor sahaları siyaset alanları değildir. Provokasyonlara da hiçbir zaman izin vermeyeceğiz." açıklamasında bulundu. Öte yandan Alanyaspor, Kayserispor, Konyaspor gibi birçok kulüp skandala tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 26 Şubat 2023, 20:58 Güncelleme 28 Şubat 2023, 07:34
Son dakika: Fenerbahçe’den sonra şimdi de Beşiktaş tribünlerinde ’hükümet istifa’ tezahüratı! Tribünleri karıştırıyorlar! Kulüplerden tepki yağıyor

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 6 Şubat 2023'te asrın felaketini yaşadı. Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6'lık depremler 11 ilde yıkıma neden oldu, 44 binden fazla vatandaşımız yaşamını yitirdi.



6'lı masanın başını çeken CHP ve İYİ Parti birbiri ardına provokasyonlarını sıraladı, manipülatif bilgi ve dezenformasyon temelli algılarla yürütülen çalışmaları lekeledi.

FUTBOL VE TRİBÜNLER TOPA SOKULMAK İSTENDİ
Muhalefetin arkası kesilmeyen provokasyonlarının etkisi sürerken futbol ve tribünler de topa sokulmak istendi.

Dün Fenerbahçe tribünlerinde kurgusu önceden yapılmış ısmarlama sloganlarla milli irade hedef alındı "Hükümet istifa", "Yalan yalan yalan, dolan dolan dolan, 20 sene oldu istifa" sesleri yükselmişti. Bugün aynı durum Beşiktaş - Antalyaspor maçında yaşandı.

BEŞİKTAŞ TARAFTARI DA SLOGAN ATTI

Ardından iki takım taraftarı "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyerek İzmir Marşı'nı söyledi.

KÖTÜ GÜNLERDEN BİRLİK OLARAK ÇIKACAĞIZ
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor müsabakalarının siyaset üretme merkezleri olmadığını belirterek, provokasyonlara hiçbir zaman izin vermeyeceklerini söyledi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Süper Lig'de yaşanan tribün olaylarına dair basın açıklaması yayımladı.

Bakan Kasapoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Ülke ve millet olarak; tarihin en büyük felaketlerinden birini yaşadığımız bu dönemde, devletimiz ve milletimiz el ele vermiş, yaralarımızı sarmak konusunda sarsılmaz bir irade ortaya koymuştur. Geride bıraktığımız üç hafta göstermiştir ki bu topraklar iyi günlerin mutluluğunu birlikte paylaştığı gibi kötü günlerden de birlik olarak çıkmayı başaracaktır.

Bu büyük felaketin ilk anından itibaren spor dünyası da tek yürek olmuştur. Spor, bu zorlu süreçte birleştiren bir köprü olma misyonunu en güçlü şekilde yerine getirmiştir. Spor camiası topyekün iyilik yarışının içinde yer almış; renk, arma ve forma fark etmeksizin gönüller birlikte hareket etmiştir. Bu örnek duruş, sporun bir tarafıyla rekabet olduğunu ama temelinde dostluk ve kardeşlik barındırdığını tüm dünyaya göstermiştir.

Ülkemizin bu birlik ruhuna ve sporun iyileştirici gücüne, depremin yaralarını sarmaya devam edeceğimiz süreçte çok daha fazla ihtiyacı olacaktır.

SPOR SAHALARI SİYASET ALANLARI DEĞİLDİR
Ancak her zor dönemde olduğu gibi bu büyük felakette de birtakım çıkar gruplarının yine boş durmadığı, spor camiaları ve tüm kulüpler tek yürek olurken, birilerinin maksatlı provokasyonlara giriştiği görülmektedir. Spor sahaları siyaset alanları değildir. Spor müsabakaları siyaset üretme merkezleri değildir. Sporu siyasete alet etmenin birlik ve beraberliğe ket vurmaktan başka bir neticesi de yoktur. Bu acı felaketin yaralarını, yüzyılın dayanışmasıyla sarmaya devam edecek, kamu, özel sektör, sivil toplum ve millet olarak el ele vererek zor günleri birlikte aşacağız. Provokasyonlara da hiçbir zaman izin vermeyeceğiz.

Zaten tüm kulüpler ve gerçek sporseverler bu misyonu layıkıyla yerine getirmekte ve 85 milyona güç veren birlikteliklere imza atmaktadır. Sporun birleştirici gücüne, bilhassa böyle zor ve sıkıntılı günlerde çok daha fazla ihtiyacımız olduğunu tekrardan ifade eder, aziz milletimize bir kez daha başsağlığı dilerim.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş kulübü üyeliğinden istifa etmesine ilişkin değerlendirmesi sorulan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Sayın Bahçeli kararlı duruş sergileyen, milletin hissiyatı ile paralel tepkiler gösteren bir devlet adamıdır. Hem Fenerbahçe'de hem Beşiktaş'ta bir avuç holiganın, sanki tutulmuş bir avuç kişinin 'Hükümet istifa' diye bağırmasının, bu süreçte bu kampanyayı oluşturanların hassasiyetten ve vicdandan yoksun olduğunu düşünüyorum. Umuyorum kulüplerin veya taraftarların bu konuyla alakalı işlemleri yoktur." ifadelerini kullandı.



KAYSERİSPOR: KİRLİ SİYASETE KARŞIYIZ
Konuyla ilgili açıklama yapan Kayserispor, "Tribünlere hakim olmaya çalışan kirli siyaset ve zillete karşı olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadelerini kullandı.



BİR TEPKİ DE KONYASPOR'DAN
Tribünlerdeki "Hükümet istifa" sloganlarına bir tepki de Konyaspor'dan geldi. Konyaspor, "Yas gününde yas tutmak yerine, çirkin bir siyasete payanda olanları en şiddetli şekilde kınıyoruz." dedi.

ALANYASPOR: FUTBOLA SİYASET SOKMA ÇABASI
Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor maçlarında tribünlerde yer alan taraftarın 'hükümet istifa' sloganlarına Corendon Alanyaspor'dan tepki geldi.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Futbola siyaset sokma çabası içinde olanları şiddetle kınıyoruz. Devletimizin ve milletimizin sonuna kadar yanındayız" denildi.



ERZURUMSPOR: DEVLETİMİZ VE AZİZ MİLLETİMİZİN DAİMA YAYINDAYIZ
Tribünlerdeki "Hükümet istifa" sloganlarına bir tepki de Erzurumspor'dan geldi. Kulüpten yapılan açıklamada, "Bu ortamda acılarımızı hep birlikte sarmak yerine tribünlere siyaset bulaştırarak Türk futbolunu kendi emellerine alet etmek isteyenleri tarih ve aziz milletimiz asla affetmeyecektir" denildi.

ANKARA KEÇİÖRENGÜCÜ DE TEPKİ GÖSTERDİ
Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor maçlarında tribünlerde yer alan taraftarın 'hükümet istifa' sloganlarına Ankara Keçiörengücü de tepki gösterdi.

BİR TEPKİ DE ÇAYKUR RİZESPOR'DAN
Çaykur Rizespor, "Türk sporuna hizmet etmeyi toplumsal bir sorumluluk anlayışıyla gerçekleştiren Çaykur Rizespor Kulübü, sporun dayanışma ve birleştirici yönüne katkı sağlamayı vatanseverliğin bir gereği olarak şiar edinmiştir." ifadeleriyle yürütülen provokasyon çalışmasına tepki içeren bir açıklamada bulundu.

DEVLET BAHÇELİ'DEN SERT TEPKİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP, ülkemizin böylesi hassas ve acılı günlerinde sporun kirli siyasete alet edilmesini şiddetle kınamaktadır." ifadesini kullandı.

Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin son yüzyılın en büyük deprem felaketiyle mücadele halindeyken, Fenerbahçe-Konyaspor futbol müsabakasında tribünden "istifa" sloganlarının atılmasını "sorumsuzluk ve şuursuz" olarak niteledi.

Bugün, Galatasaray-Alanyaspor ile Beşiktaş-Antalyaspor kulüpleri arasında oynanacak müsabakalarda da aynı "istifa" seslerinin yükselmesi halinde, futbol kulüplerinin oyuna geldiğinin, tuzağa düştüğünün netleşmiş olacağını belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"MHP, depremde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza yapılan saygısızlığı, ülkemizin böylesi hassas ve acılı günlerinde sporun kirli siyasete alet edilmesini şiddetle kınamaktadır. Bütün kulüp başkanlarının müsabakaların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirlerin alınarak oynanması hususunda acil ve gerekli adımları atmaları kaçınılmaz görevleridir. MHP, konunun takipçisidir. Türk futbolunu zillet ve rezalete mahkum etmek isteyenlere göz yummak, alttan almak, sessiz durmak geldiğimiz bu aşamada mümkün değildir."

BEŞİKTAŞ ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ
Gelen son dakika haberine göre Devlet Bahçeli, Beşiktaş üyeliğinden istifa etti.

MHP'DEN BEŞİKTAŞ AÇIKLAMASI
MHP'den yapılan açıklamada "Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sebebiyle 44 bini aşkın vatandaşımızın şehit olduğu afet sonrasında futbol maçlarını izleme bahanesiyle tribünleri tahrik eden bazı eylemler, şehitlerimize ve milletimize büyük bir saygısızlık olmuştur. Bugün oynanan Beşiktaş JK- Fraport TAV Antalyaspor müsabakasında da deprem şehitlerimize yapılan sistemli saygısızlık Beşiktaş'a ve Beşiktaş'ın taşıdığı milli manevi değerlere yakışmamıştır. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Beşiktaş JK üyeliğinden bugün itibarıyla ayrılmıştır." denildi.

SEMİH YALÇIN DA İSTİFA ETTİ
Devlet Bahçeli'nin ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da Beşiktaş üyeliğine son verdi. Yalçın, "Deprem şehitlerimize yapılan sistemli saygısızlık ve yeni kaos oyunlarına alet olma hali Beşiktaş'ın taşıdığı milli manevi değerlere yakışmamıştır. Sayın Genel Başkanımız Beşiktaş JK üyeliğinden bugün itibarıyla ayrılmıştır. Ben de Beşiktaş JK üyeliğinden an itibariyle çekiliyorum" ifadelerini kullandı.

İSTİFALAR PEŞPEŞE

Semih Yalçın'ın istifasının ardından MHP Milletvekilleri Abdurrahman Başkan ve Sermet Atay da, Beşiktaş üyeliklerinden istifa etti.



AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç konuya ilişkin A Haber ekranlarında açıklamalarda bulundu. Bu tür çirkin sloganların bir kulübe, bir spor camiasına mahal etmemek gerektiğini belirten Tunç şu ifadeleri kullandı;

"Bu sloganları şu ortamda duymak çok üzüntü verici. 11 ilimizi etkileyen dünya tarihinin en büyük deprem felaketi ile karşı karşıya kaldık. 20 günden buyana da yaraları sarmak için milletçe büyük bir mücadele veriyor. Depremin ilk anından itibaren sayın cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz, devletimizin tüm kurumlarımız ve tüm STK'larımızla birlikte canhıraş mücadele devam ediyor." Milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olmuşken, futbol müsabakalarında bir grup taraftarların attığı bu tür çirkin sloganları tüm bir kulübe bir spor camiasına ve bütün taraftarlara mahal etmemek gerekir."



"Bu sloganları atan taraftarlara aynı taraftarların tepki gösterildiklerini de gördük. 85 milyon kenetlenmiş durumdayız. Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olarak yaraları sarmanın mücadelesini verirken, bu tür ayrıştırıcı herkesi üzen sloganlara şahit olmak elbette ki bir talihsizlik. Umarız bir daha tekrarlanmaz. Devletimizin tüm imkanlarla sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde depremde yıkılan şehirlerimizi ayağa kaldırmanın mücadelesini, yaraları sarmanın mücadelesini milletçe tek yürek vermenin zamanıdır. Dolayısıyla bu tür ayrıştırıcı sloganlar şu anda milletimiz tarafından da o kulüplerin taraftarından da olumsuz karşılanmaktadır. Umarız bir daha tekrarlanmaz diyoruz."



Siyaset Bilimci Onur Erim ise yaptığı açıklamada Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar'ı eleştirdi.



"UĞUR DÜNDAR BU TİYATRODA ROLÜNÜ ÇOK İYİ OYNUYOR"
Böyle bir şey yapmanın hiçbir faydası olamaz. Bu olaylar Türkiye'de hiçkimsenin hoşuna gitmeyecek olaylara sebep olabilir. Bu olaylar Uğur Dündar'ın Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı olmasıyla başladı. Siz bir spor kulübünde en yüksek yere girdiyseniz siyaset içinde olmamalısınız. Uğur Dündar bu tiyatroda rolünü çok iyi oynuyor. Burada başka planlar ve pazarlıklar var. Uğur Dündar buraya bilerek ve isteyerek getirildi.



ALİ KOÇ NEDEN ÇIKIP SÖZLERİNİ TEKRARLAMADI?
Ali Koç 2020 yılında "Tribünler siyasi tezahürata girmesin" diyor. Bununla ilgili ciddi bir açıklama yapıyor. 3-4 ay önce de böyle olaylar gündemde değilken "Seçimlerin eli kulağında. Bizi siyasete sokmayın. Fenerbahçe'nin siyasetle işi olmaz" açıklamasını yaptı. Tüm Fenerbahçe taraftarını itham etmemek gerekir ama bütün sosyal medya dün akşam yıkıldı. Ali Koç neden çıkıp bu sözleri dün akşam tekrarlamadı?



"ALİ KOÇ'UN YAPMADIKLARINDA FARKLI HESAPLAR ARIYORUM"
Fenerbahçe gibi bir kulübü böyle pis bir işe alet ederseniz ve başkanınız çıkar bu konuya değinmezse Ali Bey'in yapıp yapmadıklarında farklı hesaplar ararım. Bunu da aramak en doğal hakkım.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN