Son dakika Fenerbahçe haberleri... Sarı-lacivertli taraftarda Oosterwolde heyecanı!

Son dakika Fenerbahçe haberleri... Bu sezon şampiyonluk yolunda alternatifli bir kadro ile mücadele etmek isteyen ve bu doğrultuda transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, İtalyan ekibi Parma'da forma giyen Jayden Oosterwolde ile büyük ölçüde anlaşma sağladı. Genç futbolcunun İstanbul'a gelmesi için geri sayıma geçilirken Sarı-Lacivertli taraftarlar, Jayden Oosterwolde ile ilgili detayları araştırmaya devam ediyor. Peki Fenerbahçe'nin yeni transferi Jayden Oosterwolde kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı, kaç gol attı? İşte tüm detaylar...

Giriş Tarihi 26 Ocak 2023, 12:31 Güncelleme 26 Ocak 2023, 12:41
Son dakika Fenerbahçe haberleri... Sarı-lacivertli taraftarda Oosterwolde heyecanı!

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Ezgjan Alioski ve Lincoln'den istediği verimi alamadı. Sarı-Lacivertli yetkililer, Portekizli çalıştırıcının raporu doğrultusunda harekete geçti ve sol bek mevkisi için görüşmelere ve çalışmalara başladı.

TAKIMA HAZIR ŞEKİLDE KATILACAK
Kulübe maksimum katkı sağlayacak ismi arayan Kanarya, Parma'da oynayan Jayden Oosterwolde'ye teklif yaptı ve bu transferde imza aşamasına kadar geldi. Hollandalı futbolcunun transferiyle ilgili kulübü ile son görüşmeler yapılıyor. Oosterwolde, transferin tamamlanması halinde de hazır bir şekilde takıma katılacak.

HOLLANDA'DA BOY GÖSTERDİ
26 Nisan 2001'de Hollanda'nın Zwolle şehrinde dünyaya gelen Jayden Oosterwolde, futbol kariyerine Twente'de başlamıştı. Alt yaş gruplarında sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken ve 2020'de 10 yaşında A takım kadrosuna dahil edilen Oosterwolde, ilk sezonunda Hollanda Eredivisie'de 26 maça çıktı.

PARMA'DA GÖZE GİRDİ
Kısa sürede takımın bankoları arasında yer alan yetenekli futbolcu 1 gol, 3 asistlik katkı verdi. Savunma ve hücumdaki yetenekleriyle ön plana çıkan Oosterwolde, 2021-22 sezonunun ilk yarısında 14 karşılaşmada forma giydi.

BONSERVİSİNE 3 MİLYON EURO ÖDEDİLER
Hollandalı futbolcu, 2022 yılında Serie B ekibi Parma'ya kiralandı. Çizme ekibinde oyun iştahıyla da göze giren futbolcunun bonservisi, 3 milyon euro karşılığında alındı. Jayden Oosterwolde bu sezon ise 18 karşılaşmada 1 gol üretti.

MALİYETİ NE KADAR?
Fenerbahçe, Jayden Oosterwolde'nin transferi için 7.5 milyon + 1 milyon euro bonus olmak üzere Parma'ya teklifini sundu. İtalyan medyası da futbolcunun yeni adresinin Fenerbahçe olacağını yazdı.

TARAFTARLAR HEYECAN YAŞIYOR
Bu transferin heyecanını yaşayan Fenerbahçe taraftarları, Jayden Oosterwolde'nin uzun boyuna rağmen ne kadar hareketli olduğunu konuşuyor. 1.89 boyundaki futbolcunun hem yetenekli hem de süratli olması dikkati çekiyor. Bu sezon tek gol atan futbolcu, attığı golde yaklaşık 65.2 metreyi 8 saniyede katederek sonuca ulaştı.

SOSYAL MEDYADAN DA TAKİBE ALDI
Bu arada Fenerbahçe taraftarlarının yoğun ilgi gösterdiği Jayden Oosterwolde, Sarı-Lacivertli kulübü sosyal medyada da takibe aldı. Taraftarlar, Oosterwolde ile ilgili paylaşım yapmaya devam ediyor.

"TÜRKİYE SOL BEK İZLESİN"
Fenerbahçeli taraftarlar, "Oosterwolde'ye verilen para helaldir. Ondan en az Caner Erkin katkısı bekliyorum", "Bu kadar hızlı bir bek bize çok katkı sağlar. Adam Usain Bolt gibi" ve "Oosterwolde'yi alalım da Türkiye sol bek izlesin" şeklinde paylaşımlar yaptı.