Türkiye Yüzyılında Gençlik ve Spor Zirvesi! Türk sporu, Turkuvaz Medya’da buluştu...

Türk sporu, Turkuvaz Medya’da buluştu... ‘Türkiye Yüzyılında Gençlik ve Spor Zirvesi’ne katılan Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, tesisleşmenin altını çizdi ve “Sporda devrim yaptık” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Aralık 2022 Güncelleme 16 Aralık 2022, 06:59
Türkiye Yüzyılında Gençlik ve Spor Zirvesi! Türk sporu, Turkuvaz Medya’da buluştu...

İÇİNDEKİLER

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Turkuvaz Medya'nın yayıncılığını üstlendiği 'Türkiye Yüzyılında Gençlik ve Spor Zirvesi ve Türk Sporunda Global Başarı Hedefleri Paneli'ne katıldı. Bakan Kasapoğlu, panelde moderatörlüğü üstlenirken, G.Saray Teknik Direktörü Okan Buruk, Başakşehir'in çalıştırıcısı Emre Belözoğlu ve Antalyaspor'un hocası Nuri Şahin'e sorular sordu. Kasapoğlu açılışta; "Türkiye Yüzyılında Gençlik ve Spor Zirvesi, gençliğin ve sporun dolu dolu konuşulduğu bir program. Birbirinden kıymetli üç isim yanımızda. Kendilerinin tecrübelerinden faydalanacağız" dedi. Kasapoğlu'nun, "Altyapıyı daha verimli kullanmak için ne tür adımlar atmamız lazım?" sorusunu yanıtlayan Nuri Şahin, "Tesis konusu çok önemli. Türkiye tesis olarak diğer ülkelerin çok önünde. Antalyaspor'un tesisi kadar güzelini görmedim" dedi. Araya giren Bakan Kasapoğlu, "İşte bu spor devrimi" yanıtını verdi. Emre Belözoğlu, "Tesisler güzel, içini doldurmak gerek" derken, Okan Buruk, "Gençleri hem fiziksel hem zihinsel olarak dünyaya hazırlamalıyız" dedi.



İLK YUMRUĞU İNSANLARIN ÖNYARGILARINA ATTIM
Milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli, 'Türkiye Yüzyılında Gençlik ve Spor Zirvesi'ne katılan yıldızlardandı. Spor hayatına futbolla başlayan, ardından eniştesinin desteğiyle boksa yönelen Sürmeneli, "İnsanlar dışarıdan bakınca boksu erkek sporu olarak görüyor. Ben bunu insanlara anlatarak değil de göstererek öğretmeyi tercih ettim. İlk yumruğu ön yargılara attım ve onların görmelerini sağladım. Mesela Trabzon'da eskiden boks mu yapıyorsun, erkek sporu diyorlardı. Şimdi beni görünce mutlu oluyorlar. Örneğin geçenlerde bir tane dolmuşçu beni göstererek, 'Seninle gurur duyuyorum, ben de kızımı boksör yapacağım' dedi. Gururlandım" diye konuştu

MUTLU OLDUĞUNUZ İŞİ YAPIN
Milli okçu Mete Gazoz, "Olimpiyat şampiyonu olmak çok zor ama olduktan sonraki süreç daha zor. Antrenmanların daha sıkı olması gerekiyor" dedi. Gazoz, "Gençlere söyleyebileceğim en önemli şey sevdikleri ve yaparken mutlu oldukları bir spor ya da iş bulmaları" şeklinde konuştu.

HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM
Çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini anlatan olimpiyat ikincisi, dünya ve Avrupa şampiyonu milli kareteci Eray Şamdan, "Karatenin en yüksek derecesini Türkiye'ye getirdim. Bu benim için çok gurur verici. Küçüklüğümden beri en çok bunun için çalıştım ve nasip oldu. Gençler televizyonda bizi gördükçe yaptığımız sporlara ilgi artıyor. Yatırımların ve medyanın amatör sporlara desteğinin artması gerekiyor" dedi.



SPORU GENÇ NÜFUSA SEVDİRELİM
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, panelde önemli açıklamalar yaptı. Başarılı çalıştırıcı, "Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda ileri dönük adımlar atmamız gerekiyor. Çok fazla şeyi değiştirebiliriz. Günlük başarının yanı sıra uzun vadeli planlarla da bunu yapabiliriz. Bir futbol ülkesiyiz, genç bir ülkeyiz. Takımımıza kaliteli oyuncular geliyor ve ülkedeki futbol sevgisini görüp 'Nasıl daha ileriye gidemiyorsunuz?' diye soruyorlar. Türk gençliğine futbolu, sporu sevdirebilmeliyiz. Bunu yaptığımızda zaten başarılı oluyoruz. Futbolu genç nüfusa sevdirmemiz lazım" dedi.



DEVLETİMİZ BİZE DESTEKÇİ
Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, "Devletimizin; Sayın Cumhurbaşkanımız ve siz bakanımızın önderliğinde spora ve sporcuya verdiği destek ortada. Ben futbolun her pozisyonunda bulundum. Gençliğe yansıması konuşulduğunda aklıma şu geliyor: İnsanımızın başaramayacağı şey yok. Okullarda gençlerimizi kendi alanlarında teşvik etmeliyiz" diye konuştu.



EKSİKLİĞİMİZ EĞİTİMDE VAR
Antalya'nın hocası Nuri Şahin, şöyle konuştu: Tesisleri, spor sahalarını yapıp öylece bırakırsan bunun bir anlamı olmaz. Bu tesislerde gençlere sporu, sosyal hayatı, yabancı dilleri öğretmeliyiz. Tesisleşme anlamında çok iyiyiz ama eğitim konusunda yol almamız lazım.



Turkuvaz Medya A Kanallar Genel Müdürü Abdulhalik Çimen, Bakan Kasapoğlu'na teşekkür plaketini takdim etti.



Okan Buruk, eğitimin ailede başladığını, çocukların gelişiminde okulların da büyük önem taşıdığını kaydetti.

Emre Belözoğlu, çocukların kötü alışkanlıklardan kaçması ve faydalı bir birey olması için spora yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Nuri Şahin, Türkiye'de çok yetenekli ismin olduğunu sabır ve doğru eğitimin vurgusunu yaptı.

GELİŞİM VE BAŞARI VURGUSU
Bakan Kasapoğlu, üç teknik adama genellikle altyapı, tesisleşme, gençlerle iletişim, yeni yetenekleri keşif ve geliştirme, global turnuvalarda başarı için ne yapılmalı, konularını sordu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN