İspanyol basını bombayı patlattı: Cristiano Ronaldo Al Nassr ile 500 milyon euroya el sıkıştı

Son dakika haberi! Manchester United'ın ardından yeni durağı merak konusu olan Portekiz'in süper yıldızı Cristiano Ronaldo'nun Suudi Arabistan takımı Al Nassr ile anlaştığı iddia edildi. Ronaldo anlaşmaya imza atması halinde haftalık kazancı ise 3 milyon 800 bin Euro olacak. 1 günlük parası 760 bin Euro olacak Ronaldo'nun 1 saatlik ücreti ise 96 bin Euro...

Giriş Tarihi 05 Aralık 2022, 15:25 Güncelleme 05 Aralık 2022, 17:04
İspanyol basını bombayı patlattı: Cristiano Ronaldo Al Nassr ile 500 milyon euroya el sıkıştı

İÇİNDEKİLER

Manchester United'dan ayrılan Cristiano Ronaldo'ya yıllık 200 milyon Euro'luk teklifi masaya koyan Al Nassr beklemeye geçti. Portekizli yıldız kararını Dünya Kupası'ndan sonra verecek. 37 yaşındaki futbolcu, Arabistan kulübüne imza atarsa saniyede 26 Euro (500 liradan fazla) para kazanacak.

Futbolseverler Dünya Kupası'na kilitlenirken, taraftarların merak ettiği bir başka konu ise Cristiano Ronaldo'nun futbol hayatına nerede devam edeceği. Portekizli yıldıza dünyaca ünlü kulüpler talip olurken, Ronaldo'ya en çılgın teklif Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'dan geldi.

"Parayı mı seçecek, yoksa kariyerini en üst düzeyde mi noktalayacak?" tartışmalarının gölgesinde Al Nassr'dan 200 milyon Euro'luk teklif alan Ronaldo'nun aylık, günlük, saatlik, dakikalık hatta saniyelik kazanacağı para bile hesaplanmaya başlandı.

Ronaldo, Dünya Kupası sonrası Al Nassr'a giderse aylık 16 milyon Euro kazanacak. Bu ücret ülkemizde orta sıralarda yer alan Anadolu kulüplerinin yaklaşık 30 futbolcu ve teknik heyete ödediği yıllık maaşa denk geliyor.

Ronaldo'nun haftalık kazancı ise 3 milyon 800 bin Euro olacak. 1 günlük parası 760 bin Euro olacak Ronaldo'nun 1 saatlik ücreti ise 96 bin Euro...

1 DAKİKADA 6 AYLIK ASGARİ ÜCRET
1 dakikada 1600 Euro kazanacak Ronaldo, Türkiye'de bir asgari ücretlinin 6 aylık maaşını 1 dakikada cebine koyacak. Ronaldo saniyede 26 Euro ile 500 liradan fazla ücret alacak. Ronaldo'ya ayrıca gol bonus, özel uçak, iki özel zırhlı araç ve iki villa da tahsis edilecek.

500 MİLYON EURO
37 yaşındaki Portekizli dünya yıldızı, 1 Ocak itibariyle Al-Nassr forması giyecek. 2.5 yıllık sözleşme imzaladığı kaydedilen Portekizli futbolcu, toplamda 500 milyon Euro kazanacak. Söz konusu transferin resmiyet kazanması durumunda Cristiano Ronaldo, futbol tarihinin en büyük sözleşmesine imza atmış olacak ve aktif kariyerini sürdüren sporcular arasında en yüksek maaşı içeren kulüp kontratının sahibi olacak.

TARİHE GEÇEN BİR YILDIZ
Portekiz Milli Takımı ile Dünya Kupası'nı kazanmak için mücadele eden Ronaldo'nun bu teklife vereceği cevap merak konusu oldu. Kariyerinde 1113 maçta 807 gol atıp 273 de asiste imza atan Cristiano Ronaldo, 5 Dünya Kupası'nda gol atan ilk ve tek futbolcu olarak tarihe geçmişti. 20 milyon euro piyasa değeri olan Ronaldo için şu ana kadar 247 milyon euro bonservis bedeli ödendi. KırmızıŞeytanlar'da ikinci dönemini bitiren Ronaldo, United'dan önce Juventus, Real Madrid ve Sporting Lizbon'da oynamıştı.

NELER VAR NELER!
Al Nassr'ın Cristiano Ronaldo'ya önerdiği kontratta inanılmaz maddeler bulunuyor. İşte dev liste:
2 adet villa
2 yıl boyunca özel uçak tahsisi
1 adet zırhlı jip araç
1 adet özel zırlı Porsche
Maç başına 200 bin Euro prim
Gol başına 200 bin Euro prim

Birçok takım ile anılan dünyaca ünlü yıldız oyuncu Ronaldo'nun güncel market değeri 20 milyon euro civarında.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN