Cenk Tosun’un güneşi! Milli futbolcu, Şenol Güneş yönetiminde bir başka oynuyor

Şenol Güneş’in ilk maçında Ümraniye önünde 2 gol 1 asistle yıldızlaşan Cenk Tosun kariyerinin en iyi dönemlerini, tecrübeli hoca ile yaşadı. Yıldız futbolcu Güneş yönetiminde 113 maçta 57 gol atmayı başardı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Kasım 2022 Güncelleme 01 Kasım 2022, 06:58
Cenk Tosun’un güneşi! Milli futbolcu, Şenol Güneş yönetiminde bir başka oynuyor

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş evinde Ümraniyespor'u 5-2 yenerken maça damgasını vuran isim Cenk Tosun olmuştu. Valerien Ismael yönetiminde kulübüye hapsolan tecrübeli yıldız, Şenol Güneş'in ilk maçında 11'de yer alırken, 2 gol ve 1 asistle galibiyette büyük rol oynamıştı.



REKOR PARAYA GİTMİŞTİ
Cenk Tosun'un kariyerinde Güneş'in çok önemli bir yeri var. İkili arasında oluşan büyük sinerji direkt rakamlara da yansımış durumda. Milli futbolcu, Güneş yönetiminde toplam 113 maça çıkarken rakip ağlara tam 57 gol göndermeyi başardı. Cenk Tosun en yüksek gol sayısına, Güneş'le beraber ulaştı. 2017-18 sezonunda yine tecrübeli teknik adamın çalıştırdığı Beşiktaş'ta harika bir performans sergileyen Cenk Tosun özellikle Şampiyonlar Ligi'ndeki futbolu sonrası 22 milyon Euro karşılığında Everton'a transfer olarak Türk futbol tarihine geçmişti. Şenol Güneş'in ardından Cenk'in en fazla maça çıktığı teknik adam Marco Silva oldu.



MARCO SILVA İLE 5 GOL ATABİLDİ
Tecrübeli yıldız, Everton'da 35 maçta görev almasına karşın 5 gol atabilmişti. Cenk Tosun ayrıca Tolunay Kafkas'la 26 maçta 12 gol, Sergen Yalçın'la 20 maçta 11 gol, Bülent Uygun'la da 23 maçta 9 gol ve Hikmet Karaman'la da 33 maçta 9 gol atmayı başardı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN