Fenerbahçe'nin parlayan yıldızı Miguel Crespo'nun Başakşehir performansı mest etti

Ankara deplasmanında 13.1 km. koşarak dikkatleri üzerine çeken Crespo, Başakşehir karşısında 12.6 km kat ederken, 20 ikili mücadelesinin 14’ünü kazandı. İşte sizler için derlediğimiz 24 EKim tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ekim 2022 Güncelleme 24 Ekim 2022, 06:59
Fenerbahçe’nin parlayan yıldızı Miguel Crespo’nun Başakşehir performansı mest etti

İÇİNDEKİLER

Ankaragücü deplasmanında 13.1 km'lik koşu mesafesiyle dikkat çeken Miguel Crespo, Başakşehir maçında da Fenerbahçe'nin lokomotifi oldu. Fenerbahçe'nin başarılı orta saha oyuncusu Miguel Crespo ise istatistikleri ile dikkat çekti. Miguel Crespo, Başakşehirli oyuncularla girdiği 20 ikili mücadelenin 14'ünü kazandı ve 12.6 km mesafe ile hem Fenerbahçe'nin hem de maçın en çok koşan futbolcusu oldu.



ENERJİSİYLE GÜÇ VERİYOR
Enerjisiyle takıma güç veren Crespo, Rossi'nin Başakşehir'e attığı golün ardından kendisini sırt üstü yere atarak yaptığı sevinç gösterisiyle nasıl bir sinerjiye sahip olduğunu da gösterdi. Son olarak İtalyan devi Inter'in radarına giren Portekizli'nin piyasa değeri şimdiden 15 milyon Euro'yu aşmış durumda.



JESUS'TAN ALTAY'A ÖZEL TEŞEKKÜR
Fenerbahçe Kaptanı Altay Bayaındır, Başakşehir maçınının uzatma dakikalarında yaptığı kritik kurtarışla galibiyette büyük rol oynamıştı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un soyunma odasında Altay'ı tebrik ettiği, Karagümrük maçındaki tepkilerin ardından olgun davranışları nedeniyle de kendisine teşekkür ettiği öğrenildi.



KARTAL TAKTİK ÇALIŞTI

Siyah-Beyazlılar Spor Toto Süper Lig'de Atakaş Hatayspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını, dün BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla tamamladı. Teknik Direktör Valérien Ismael yönetiminde yapılan ve 1 saat süren idman kondisyon ve taktik çalışmasıydı. Aktivasyon, koşu ve pas çalışmalarıyla başlayan antrenman, taktik çalışmayla sona erdi. Hazırlıklarını tamamlayan Beşiktaş, akşam saatlerinde özel bir uçakla Hatay'a giderek kampa girdi.



KAYSERİ PAŞA'YI THIAM'LA YIKTI
Kayserispor deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa'yı 1-0 yenerek haftayı 3 puanla kapattı. Konuk takıma galibiyeti getiren golü 43. dakikada Thiam kaydetti. konuk takım, 43'te Kemen'in ortasına iyi yükselen Thiam Kayseri'yi 1-0 öne geçirdi. 57'te Eysseric şutunda Kayseri kalecisi Bilal'i geçemedi. Kalan bölümde gol olmadı ve Kayseri maçı kazandı.



MÜTHİŞ MAÇTA KAZANAN ÇIKMADI
Süper Lig'de Adana demirspor sahasında Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı. İlk yarısı müthiş bir tempoya ve bol pozisyona sahne olan maçta Konya 22'de Diof'un golüyle öne geçti. Bu golden 10 dakika sonra Adana Demirspor Akintola'nın golüyle eşitliği yakaladı. 2. yarıda iki takım da fırsatlar yakalasa da maçın skoru değişmedi.



EFES'E BURSA DARBESİ!
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 4. haftanın son maçında Frutti Extra Bursaspor, Anadolu Efes'i 88-86'lık skorla yendi. Bursaspor, böylelikle yoluna 4'te 4 ile devam etti. Anadolu Efes ise 4. maçında ilk mağlubiyetini tattı. Bursaspor'da Onuralp Bitim 21 sayı, 8 ribaunt, 4 asistle yıldızlaştı. Anthony Clemmons 24 sayı, 3 top çalma ile ön plana çıktı. Diğer sonuçlar: Konyaspor-Gaziantep: 78-76, Darüşşafaka- Aliağa Petkim: 75-94.

FIRTINA'DA RAKİP KONYA YERLİ ÇIKMAZI
Trabzon'da Teknik Direktör Abdullah Avcı, özellikle Dorukhan Toköz'ün sakatlanmasının ardından 3. Türk oyuncu tercihlerinde zorlanıyordu. Eren Elmalı'nın, Sivas ile oynanan maçta gördüğü sarı kart nedeniyle ligde Konyaspor ile oynanacak olan maçta cezalı duruma düşmesi, teknik ekibi ciddi bir sıkıntıya soktu. Avcı, Konyaspor maçında kaleci Uğurcan Çakır'dan sonra iki Türk ismi daha kadroya yazmak zorunda... Konya maçında Yusuf Erdoğan'ın sol bekte, Umut Bozok'un ise santrfor oynama ihtimali var.

GBAMIN KENDİNİ BULDU
Fırtına'nın kiralık olarak kadrosuna kattığı Gbamin, son haftalarda performansını artırıyor. Gbamin, Sivasspor maçında 95 kez topla buluştu. Yüzde 88'lik oranla 68 isabetli pas atan Gbamin, girdiği 13 ikili mücadelenin 6'sını kazandı, performansıyla alkış aldı.

DEVLERE MEYDAN OKUYOR
Fenerbahçe, Avrupa'nın 5 büyük ligi ve Süper Lig göz önüne alındığında dev kulüplerin arasına girmeyi başardı. Bu sezon Süper Lig'de çıktığı 10 maçta 29 gol atma başarısı gösteren sarı-lacivertliler; Manchester City, Paris Saint-Germain ve Bayern Münih'in ardından dördüncü en golcü takım oldu. Listenin başında yer alan Manchester City, bu sezon çıktığı 11 lig maçında 36 gol attı. İngiliz ekibinin bu istatistiğinde Norveçli golcü Erling Haaland'ın büyük katkısı var.

STEVİC'TEN DERBİ SÖZLERİ
Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Sırp futbolcu Miroslav Stevic ilginç sözler sarf etti. Stevic, kariyerinde birçok derbide yer aldığını, ancak İstanbul'daki Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin başka derbilerle karşılaştırılamayacağını söyledi.

RENNES GALİP: 2-1
Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde perşembe gecesi konuk edeceği Rennes, Fransa Ligi'nde Angers'i deplasmanda 2-1 mağlup etti. Rennes'in gollerini 43'te Gouiri ve 90+3'te penaltıdan Majer attı.

HAZIRLIKLAR BUGÜN BAŞLIYOR
Fenerbahçe, UEFA Avupa Ligi'nde perşembe gecesi oynayacağı Rennes maçının hazırlıklarına 1 günlük iznin ardından bugün başlayacak. Teknik direktör Jorge Jesus yönetimindeki antrenmanda bir süredir takımdan ayrı olan Norveçli santrfor Joshua King'in takımla birlikte çalışması bekleniyor.

MANCHESTER CİTY KVARADONA'NIN PEŞİNDE
Napoli'nin Gürcü yıldızı Khvicha Kvaratskhelia için sürpriz olmayan gelişmeler yaşanıyor. Hem Napoli'de hem de Gürcistan Milli Takımı'nda harikalar yaratan 21 yaşındaki Kvara'ya Manchester City talip oldu. Napoli formasıyla coşan ve Maradona'ya benzetildiği için 'Kvaradona' denilen genç yıldız için M. City 75 milyon Euro'yu gözden çıkardı.

MOTOGP MALEZYA'DA ZAFER BAGNAİA'NIN
MOTOGP Dünya Şampiyonası'nın 19. ayağı Malezya Grand Prix'sinde, Ducati Lenovo takımının İtalyan pilotu Francesco Bagnaia birinci oldu. Bitiş çizgisini Bagnaia'dan 0.27 saniye sonra geçen Enea Bastianini (Gresini takımı) 2'nci, liderin 2.77 saniye gerisindeki geçen yılın şampiyonu Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha) ise 3. sırayı aldı.

CEDİ OSMAN 15 ATTI CLEVELAND KAZANDI
NBA'de Cleveland deplasmanda Chicago'yu 128-96 mağlup ettiği maçta Cedi Osman, 15 sayı ile oynadı. Diğer maçlar: Philadelphia-San Antonio: 105-114 Indiana-Detroit: 124-115, Orlando-Boston: 120-126, Miami-Toronto: 112-109 Milwaukee- Houston: 125-105, Dallas-Memphis: 137-96, Denver-Oklahoma: 122-117, Sacramento-LA Clippers: 109-111.

GİRESUNSPOR EVİNDE ANKARAGÜCÜ'NÜ AĞIRLIYOR
Süper Lig'in 11. haftasının kapanış gününde bu gece Hatayspor- Beşiktaş maçı dışında 1 karşılaşma daha oynanacak. Giresunspor evinde Ankaragücü'nü konuk edecek. Çotanak Spor Kompleksi'nde saat 20.00'de start alacak karşılaşmada Suat Arslanboğa düdük çalacak. Karşılaşma beIN Sports 2'den yayınlanacak.

2 İSİM KART SINIRINDA
Spor Toto Süper Lig'de bugün deplasmanda Atakaş Hatayspor ile karşılaşacak Beşiktaş'ta 2 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Siyah-Beyazlılar'da üçer sarı kartları bulunan Fransız sağ bek- Valentin Rosier ve Portekizli orta saha oyuncusu Gedson Fernandes Atakaş Hatayspor karşılaşmasında kart görmeleri halinde önümüzdeki hafta Vodafone Park'ta oynanacak Ümraniyespor maçında forma giyemeyecek.

KARA KARTAL'A WEGHORST MÜJDESİ
Beşiktaş'ın Hollandalı yıldızı Wout Weghorst'tan sevindirici haber geldi. Sakatlığını atlatan yıldız forvet Siyah-Beyazlı takımın bugün deplasmanda Atakaş Hatayspor ile oynayacağı maçın kadrosuna alındı. Yıldız oyuncunun tam hazır olmadığı ve maçın ikinci yarısında görev yapacağı öğrenildi. Weghorst, Süper Lig'de 10 maçın hepsinde de forma giyerken bu maçlarda 3 gol, 4 asist ile 7 gole katkıda bulundu.

KARTAL HATAY DEPLASMANINDA
Süper Lig'in 11. haftasında deplasmanda Hatayspor ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Ghezzal, Saiss ve Emrecan forma giyemeyecek. Siyah-Beyazlılar zorlu rakibini mağlup ederek yeni bir galibiyet serisi yakalamak istiyor.

TORİNO'YA 3 PUANI PELLEGRİ GETİRDİ
İtalya Serie A'nın 11. haftasında Torino deplasmanda karşılaştığı Udinese'yi 2-1 mağlup etti. Torino'ya galibiyeti getiren golleri 14. dakikada Ola Aina ve 69'ta Pietro Pellegri kaydetti. Udinese'nin tek sayısı ise 26'da Gerard Deulofeu'dan geldi. Ev sahibi ekipte Tolgay 65'te oyuna girerken, Torino'da Emirhan süre almadı.

VİLLA EVİNDE FARKLI KAZANDI
İngiltere Premier Lig'de Aston Villa sahasında karşılaştığı Brentford'u 4-0 yenerek puanını 15'e çıkardı. E v sahibine galibiyeti getiren golleri 2. dakikada Leon Bailey, 7 ve 14. dakikalarda Ings ve 59'da Watkins kaydetti.

ANTONIE GRIEZMANN BÖYLE İSTEDİ
İspanya La Liga 11. hafta mücadelesinde Atletico Madrid deplasmanda karşılaştığı Real Betis'i 2-1 mağlup ederek puanını 23'e yükseltti. Konuk takıma Betis karşısında galibiyeti getiren golleri 54 ve 71. dakikalarda Antonie Griezmann kaydetti. Betis'in tek sayısı 84. dakikada Nabil Fekir'den geldi.

BODRUM'DA PUANLAR PAYLAŞILDI
Spor Toto 1. Lig'de Bodrumspor sahasında konuk ettiği Bandırmaspor ile 1-1 berabere kaldı. İlk yarısı tempolu bir oyuna sahne olan maçta Bandırmaspor 38. dakikada Dembele'nin attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golden 5 dakika sonra Bodrumspor Samet Yalçın4ın kaydettiği golle skora denge getirdi ve takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti. İkinci yarıda Bodrumspor skoru değiştirecek fırsatları yakalasa da bunları değerlendiremedi ve maç 1-1 sona erdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN