Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus ve oyuncuları açıklamalarda bulundu

UEFA Avrupa Ligi play-off turun rövanş karşılaşmasında Austria Wien'i 4-1 ile geçen Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus ile İrfan Can Kahveci, Mert Hakan Yandaş ve İsmail Yüksek açıklamalarda bulundu. İşte bu açıklamalardan öne çıkan detaylar...

Giriş Tarihi 25 Ağustos 2022, 22:37 Güncelleme 25 Ağustos 2022, 23:14
Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus ve oyuncuları açıklamalarda bulundu

İÇİNDEKİLER

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş karşılaşmasında Fenerbahçe, Austria Wien ile karşı karşıya geldi.

İlk mücadeleyi 2-0 kazanan temsilcimiz, ikinci mücadeleden ise 4-1 galip ayrıldı.

Mücadele sonrasında Fenerbahçe'nin gollerinde imzaları bulunan İrfan Can Kahveci, İsmail Yüksek ve Mert Hakan Yandaş ile teknik direktör Jorge Jesus, açıklamalarda bulundu.

Takımının dördüncü golünü atan Mert Hakan Yandaş, "Tabii ki tökezlediğimiz dönemler olacak ama önemli olan bugünkü gibi birlikte kalmak. Çok özledik. Herkes bilsin ki biz de çok istiyoruz. "İsimler değil, sadece Fenerbahçe arması önde olacak. Bunun bilincinde olan bir takım var." diye konuştu.

Yandaş, "Benim için çok değerli biri gol atacağımı söylemişti. Yeri bende çok ayrı. O ne zaman hissetse çıkar. Kim olduğu bende kalsın. Ona armağan etmek istiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

"MÜKEMMEL GOLLER ATTIK"

Fenerbahçe'nin ilk golünü atarak kilidi açan İsmail Yüksek ise, "Mükemmel goller attık. Mert abi ve İrfan abinin attıklarının yanında benimkisi hiçbir şey değil." dedi.

Genç futbolcu, "İrfan abi sabah dalga geçti, 'Senin hiç golünü görmedik' dedi. 'Abi nasıl görmediniz, inşallah bugün gösteririm' dedim." diye konuştu.

2 gol atarak maçın yıldızı olan İrfan Can Kahveci ise, "Burak, antrenmanlarda benim koşuşumun taklidini yapıyor. 'Abi gol attıktan sonra bunu yapsana' dedi. Alioski de 'Atarsan beraber yapalım' dedi. Taraftarlarımız bazen bana kızıyorlar ama olsun. Onlar benim her zaman kalbimde." ifadelerini kullandı.

Yıldız futbolcu, "Böyle bir oyun kendimden bekliyordum. Çok çalışıyorum. Bazen şanssızlıklar olabiliyor, ben de üzülüyorum bunlara. Bugün için mutluyum.Çok mutluyum. İnsanın en mutlu şey her şeyden önemlisi çocuğu. Eve gidince her şeyi unutuyorum. Oğluma armağan ediyorum 2. golü." diye konuştu.

JESUS'TAN ÖZEL AÇIKLAMALAR
Fenerbahçe'nin sezon başında takımın başına getirdiği Portekizli teknik adam Jorge Jesus ise "Futbolcularımızı ve taraftarlarımızı bir kere daha tebrik ediyorum. Mesleğimdeki tek endişem taraftarları mutlu edememek, çünkü onlar para harcayarak stata geliyorlar ve onlara güzel bir gösteri izletmek istiyorum. Kazanmak en önemlisi tabii ama bunun yanında güzel bir gösteri de sunmak ve taraftarlarımızı izledikleri futboldan dolayı mutlu etmek istiyoruz. Hem kalitemizi ortaya koymak hem de kazanmak güzel" dedi.

Yaptığı rotasyonla ilgili Portekizli teknik adam, "Avrupa'da yer alıyorsanız üç günde bir maç oynuyorsunuz, demektir. Bu durumda hep aynı oyuncularla oynamak mümkün olmaz. Oyunculardan her maç o verimliliği alamazsınız. Ben de bunun bilincindeyim. Dolayısıyla 11 kişilik bir takım kurmuyorum, 22-23 kişilik bir takım kurmaya çalışıyoruz. Oyuncularımın hepsine güveniyorum. Onlara güvendiğim için bu rotasyonu rahatlıkla yapabiliyorum" diye konuştu.

UEFA Avrupa Ligi hedefiyle ilgili de Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, "İlk hedefimiz gruplara kalmaktı ve bunu gerçekleştirdik. Diğer torbalardaki takımlar Şampiyonlar Ligi'nden geliyor ve dolayısıyla turnuvadaki en iyi takımlarla karşılaşacağız. Şimdi maç maç bakacağız. Gidebildiğimiz kadar ileriye gitmek istiyoruz. Belirtmiş olduğunuz gibi ana hedefimiz lig şampiyonluğu ama Avrupa'da da gidebildiğimiz kadar ileriye gitmek istiyoruz. Kulübün ve taraftarın büyüklüğüne baktığınız zaman Fenerbahçe'nin Avrupa'da yukarı sıralarda olmak için kapasitesi var. Fenerbahçe'nin sıralamalardaki bu kadar aşağılarda olmaması gerekiyor. Belki bu sene sıralamada bir anda yukarı çıkamayacağız ama bu sene bunun bir başlangıcı olacak ve 2-3 sene içerisinde Fenerbahçe Avrupa sıralamasında hak ettiği yerde olacaktır." diyerek sözlerini noktaladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN