Gündemi sarsan transfer iddiası! Fenerbahçe Dembele için temaslara başladı

Pedro için girişimlerde bulunan Fener’in Lyon’dan Moussa Dembele’yi de gündemine aldığı öne sürülüyor. Fransız kulübü, 1 yıl sözleşmesi kalan 26 yaşındaki forvet için 12 milyon Euro talep ediyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ağustos 2022 Güncelleme 03 Ağustos 2022, 06:55
Gündemi sarsan transfer iddiası! Fenerbahçe Dembele için temaslara başladı

İÇİNDEKİLER

Şu ana kadar 10 transfere imza atan ve kadrodaki değişim operasyonuna çok büyük bir hızla devam eden Fenerbahçe'de artık tüm gözler forvete yapılacak yeni hamleye çevrilmiş durumda.



TEMASLAR BAŞLADI
Sarı-Lacivertliler şu ana kadar hücum bölgesini Joshua King ve Joao Pedro ile takviye etmesine rağmen çok kaliteli bir forvet daha almayı planlıyor. Listesinde başta Pedro olmak üzere çok sayıda önemli isim bulunan Fenerbahçe'nin öncelikli hedeflerinden birisinin Moussa Dembele olduğu öne sürülüyor. Yönetimin, Lyon ile sözleşmesi 2023 yılında bitecek olan Fransız yıldızla ilgili resmi temaslarda bulunduğu iddia ediliyor. Fransız basınına göre piyasa değeri 20 milyon Euro olan Moussa Dembele, Alexandre Lacazette transferinden sonra ikinci forvet pozisyonuna düştüğü için takımdan ayrılma kararı aldı. Lyon'un 26 yaşındaki yıldızın bonservis bedelini 12 milyon Euro olarak belirlediği öğrenildi. Fransız kulübünün zorunlu satın alma opsiyonlu kiralama önerisine de sıcak baktığı gelen bilgiler arasında.



BÜTÇE 8 MİLYON EURO
Son olarak Kim'in satışından 18 milyon Euro gelir elde eden Fener yönetiminin Dembele için 8 milyon Euro'luk bütçe ayırdığı belirtiliyor. Geçen sezon Lyon formasıyla Ligue 1'de 30 maçta 21 gol ve 4 asistlik performans sergileyen Dembele, 25 kez Fransa U21 takımında görev yaptı.



GALATASARAY'I GERİ ÇEVİRDİ!
PSG altyapısında futbola başlayan Moussa Dembele ardından Fulham altyapısına geçti. İngiliz ekibinde 2014 yılında A takıma yükselen Fransız forvet 2016 yılında Galatasaray'ın teklifini geri çevirerek bedelsiz olarak Celtic'e transfer oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN